Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IPetya

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarországi rendszerváltás időszakát, vagyis az 1987 szeptemberi lakitelki találkozótól az 1990-es, első szabad választásokig tartó időszak sajátos hangulatát leginkább maguk a "szereplők" tudják visszaadni, pontosabban azok a képek, melyeken a rendszerváltás "kulcsemberei" láthatóak. Ezekből…..
IPetya 2020.11.07 18:13:30
@birkamenet: Ha valaki egy kicsit megpiszkálja a Fidesz szavazótáborát, akkor érdekes eredményre juthat. A Fidesz eredeti szavazótábora összezsugorodott. Átvették a helyüket a kereszténydemokraták. Nem csak a KDNP, hanem a Kisgazdák és az MDF támogatói! A miniszterek között alig van Fideszes! Van még egy szinte ismeretlen tény, bár a közlöny nyilvános 1982/6. törvényerejű rendelet, az IMF-hez való csatlakozással indult a rendszerváltás. Akik tudtak róla alaposan kihasználták a helyzetet!
A népességi adatokat megjelenítő „korfák” csúcsa érzékelhetően féloldalas: a legidősebbek között jóval több a nő, mint a férfi. Magyarországon legalább hét évvel magasabb a nők várható élettartama, mint a férfiaké. Mi okozhatja ezt a különbséget?..
IPetya 2019.04.26 15:29:32
@dr. mesterséges színezék: Valami amerikai adatra emlékszem, hogy a női életmód megváltozása együtt jár a halandóság változásával. Ebbe bizony a nőzés is benne volt! Mi statisztikánkat még szüleink javítják!
Újságcímlapokon keresztül gúnyolódnak a már alakulóban lévő Új Világ sajtóján, amikor minden, de minden kormánypropaganda lesz. 2022-ben a Nők Lapja Kövér Lászlót hozza címlapon, a Rubicon Dózsa Lászlót, az ÉS meg Bayer lovagot, Németh Szilit és Schmidt Mariskát. És persze még a Buci Maciból is dőlt…..
IPetya 2018.07.17 09:38:45
Az emberek véleményét szondázni nem ördögtől való babonaság, a reggeli műsorok vagy a Napló csinálja is a mai napig, szóval az ötlet, hogy úgy mondjuk, tálcán hevert az utcán. Aztán hogy arra érdemes-e műsort építeni, hogy Szalay Piroska műkörömépítő hányszor szereti a férjét szájjal egy héten, az…..
IPetya 2017.11.23 18:22:15
@elvis56: Hogy miket tudnak egyesek a szájukra venni?
 Magyarokkal bárhol a világon lehet találkozni! Amikor azt hiszem a kis, alig háromezer fős német településen, hogy úgysem érti senki, amit a barátnőmmel a telefonban beszélek egy üzlet előtt, akkor biztosan rám köszön valaki magyarul, vagy megszólít egy „én is itt lakom-e?” kérdéssel.  Pár hete…..
Angela Merkel vasárnapi mérsékelt győzelmével egyértelművé vált, Nyugat-Európa nem úgy táncol, ahogy azt Orbán Viktor szeretné. A tavaly év végén beharangozott lázadás éve helyett a koppanás éve lett 2017 a magyar kormányfő számára. Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban és Németországban is a…..
Friss Róbert az egyik legjobb formában lévő publicista. Elméleti felkészültsége kifogástalan, arra azonban vigyáz, hogy utalásokkal, lábjegyzetekkel ne nehezítse el az eszmefuttatásait. Írásai a helyét kereső Népszavában látnak napvilágot. Néhány hete például terjedelmes cikkben tekintette át az…..
IPetya 2017.06.14 11:41:04
@Rwindx: Hétfőn szokott lemondani és kedden megy Grazba.
(hvg.hu) Az elmúlt pár napban sorozatos tüntetéseknek lehettünk tanúi a fővárosban és az egész országban egyaránt. Több ezren vonultak utcára a CEU ügy miatt, de nagy részt nem CSAK ezért kiabálhatták az "Orbán takarodj" rigmust a sok közül. Ez egy nagyon összetett dolog. Ha nem lennének alapból is…..
IPetya 2017.04.15 21:29:09
@nu pagagyí: Az arányos választási rendszer csak a párteliteknek kedvez. Már ma is jóval többen pályáznak a baloldalon az ötszázalékos bejutási küszöbbel elérhető néhány mandátumra, mint a győzelemhez kellene. Ha előzetesen nem tudnak összefogni, akkor a parlamentben sem fognak.
Valóban a politikai korrektség végnapjai jönnek az idén? Egyáltalán mindenki ugyanazt érti-e e kifejezés alatt? Azok, akik szimpatikusnak tartják Orbán Viktor új programját, amely a liberális demokráciák egyik fundamentumát készül kiirtani a közéletből tudják-e hogy saját politikai jogaikat is…..
IPetya 2017.01.08 12:59:02
@morpho: A vessző fontos írásjel!
„Nem Szelestey Lajos szerencsétlen mondatával, hanem a kormány gyalázatos menekültpolitikájával kellene foglalkozni a médiának Bolgár György szerint, aki védelmébe vette Klubrádiós kollégáját a mai Magyar Nemzetben.Mint azt mi is megírtuk, Szelestey múlt héten helyettesítette…..
A Freedom House idén is publikálta a világ országaiban mért sajtószabadság-index eredményeit. Magyarország idén is a 71. helyet érte el a listán (bár két hibaponttal többet kapott, mint tavaly), pontszáma alapján továbbra is a "részben szabad" besorolást tudhatja magáénak. Ez…..
IPetya 2015.04.29 19:42:14
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Én is hallgatom a reggeli híreket és pártkommentárokat.
Valami nem jól sikerül, egy Fideszes elszólja magát.
Megszólal az MSZP, az Együtt, a DK, az LMP, a Jobbik és a Magyar liberális Párt jelentős része., mert a média csak részben független. A hallgató már nem is figyel a Fidesz magyarázatára, ha ennyien vannak más véleményen csak igazuk lehet!
IPetya 2015.04.30 21:39:34
@rézanyó: A Magyar Liberális Párt tagja csak néhányan vannak és körülbelül annyi ember véleményét képviselik, de véleményük szerintük mérvadó.
  A betörők szeretnek biztosra menni és elsődlegesen abba a lakásba törnek be amely üres, - mert a tulajdonosok például szabadságra utaztak. A napokig elhagyott lakás, ahol nincs mozgás, a villanyt se kapcsolják fel előbb utóbb rossz fiuk látókörébe kerülhet. Amennyiben tehát olyan "látvány…..
Bár úgy tűnt, megszűnik a Tárki által a rendszerváltás óta minden második évben megjelentett Társadalmi Riport, mégis sikerült kiadni a legfrissebb részt, a Társadalmi Riport 2014-et. Az 1990 óta folyamatosan végzett kutatásokra a kormány már a 2012-ben sem adott forrásokat, de…..
A középdöntőre tényleg véget ért az átok: a Virtuózok negyedik adásában immáron teljes hosszában élvezhettük az előadásokat, sőt közös produkció is volt az Amadindával, és mindez csak 15 perccel növelte meg az adásidőt, másfél órán át tényleg komolyzene ment a…..
Vannak könyvek, amik nélkül ma szegényebbek lennénk, és akadnak olyanok, amik nélkül gazdagabbak. Szavaik nyomán népek és földek borultak lángba, sötét és kegyetlen gondolatokat gyújtva meg tömegek agyában. Mai történetünk főszereplőjének egyetlen életében megjelent…..
IPetya 2014.07.19 12:18:12
Mein Kampról

Ha a bécsi akadémia felveszi a tanítványai közé Hitlert lett volna egy tűrhető festő, így lett belőle egy kártékony zsarnok. Mondjuk, az akadémia etnikai összetételét érdekes lenne megvizsgálni, mert egy művészlélek sértődése elfogadhatóvá nem, de érthetővé teszi Hitler bosszúját.
Amikor a Kommunista Kiáltványt elolvastam, elhatároztam, hogy a Mein Kampf-ot is elolvasom. Ezt nehezebb volt megszerezni. Mindkét olvasmány betiltásának vannak indokai és körülbelül ugyanazok miatt érdemes elolvasni őket. A Kommunista Kiáltványban a szerzők megjósolják a globalizmust és veszélyeit. Hitlernek is van egy durva globalizmus ellenes gondolata: a német munkásnak nagyobb esélye van megegyeznie a német tőkéssel. Ez a nemzetszocializmus lényege és bizonyos joggal vádolják nácizmussal azt a politikus, aki nemzeti alapon próbál jólétet teremteni, védekezni a globális hatások ellen. A legszolidabb jelző amit kaphat, hogy populista. Hitler a korporativ szakszervezetek és a német tőkések megegyezését ki is kényszerítette és hihetetlen életszínvonal növekedés lett az eredménye. Az állam szociális intézkedéseket léptetett életbe, támogatta a családokat, az egyszerű emberek üdülését. A történelem legnagyobb (8 ezer áldozat) hajószerencsétlenségében elsüllyedt Wilhelm Gustlov is üdülőhajó volt.
A nácik nem voltak hülyék, létrehozták az akkori idők technikailag legjobban felszerelt hadseregét. Az amerikai és a szovjet űripar sokat profitált a német mérnökök tudásából. Nem bizonyítható, de az atombomba kifejlesztésének birtokában voltak.
Az első világháború előtt is megállíthatatlan német ipart kellett megfegyelmezni. A német öntudatot felemelő Hitlert kellett hülyének feltüntetni, de egyik sem vált be. Németország leküzdötte a második világháború elvesztésének hátrányait.
Gazdaságilag sikerült Európa élvonalába kerülniük. Itt az ideje, hogy elkezdjék Angela Merkel nácizását.
A németek mégis veszítenek, mert önvédelemre már képtelenek, a liberalizmus önzése végez velük. A német családok 1.1 gyermek átlagából következik történelmi léptékben már nincs sok hátra.
A Kommunista Kiáltvány és a Mein Kampf is ajánlott olvasmány. A Mein Kampf második része valóban nehéz.
A legjobb védekezés a fasizmus ellen a társadalmi igazságosság lehető legnagyobb mértékű kiszélesítése.

Arnold Toynbee
A Magyar reklámszövetség június 5-re tiltakozást szervez a reklámadó bevezetése ellen. Ehhez rengeteg médium csatlakozott, újságok, rádiók, televíziós csatornák. Így RTL-KLUB, TV2, Class FM, Music FM, Blikk, HVG, babaszoba.hu, citromail.hu, index.hu. Csak néhányat soroltam fel,…..
Úgy hiszem, most már szólni is kell hozzátok, ha a politikai előadás egy ideje úgyis nektek folyik. Az elmúlt napokban a kormányzat több lépése olyan volt, amiről a választások előtt elfelejtettek beszélni: sem a civilek megtámadása, sem a budapesti önkormányzati rendszer…..
IPetya 2014.06.03 18:05:27
@doggfather: Elolvastam, meggondoltam és maradok, mert az értékrendemet ők képviselik a legjobban.
Legyek önző, de a hét unokám adókedvezménye nekem fontosabb, mint a norvég alap ellenőrzése, a fővárosi választás.
A Fidesz törzsszavazóinak többsége a szocialista diktatúra eltakarítására szavazott és nem kérünk újabb véleménydiktatúrából.
Sajnálom a hazudozókat, mert lehetetlenné teszik a Fidesz ellenőrzését. Annyira én sem bízom meg bennük, hogy ne hiányoljak egy hiteles ellenőrző pártot!
A szombati Népszavának van egy rovata az utolsó oldalon. A neve 7-en a 7-ről, és csakugyan hét újságíró mondja el véleményét a búcsúzó hét legérdekesebb kérdéséről. Ma például arról, hogy miként vélekednek Orbán Viktor ama régi és eddig be nem váltott ígéretéről,…..
Matolcsy György nem sokat tétlenkedett, és az elmúlt egy évben a jegybank élén sorra jelentette be a nem konvencionális intézkedéseket. Nevéhez ma már több nagyobb volumenű program kapcsolható, több, mint amennyit az előző két vezetés bevezetett Magyarországon. Növekedési…..
IPetya 2014.05.12 17:19:54
@István Tamasi: Lehetetlen kiszámolni mennyi lett volna az ellenállás ára, de jóval több az biztos.
A hintapolitikának is van ára a kényszeredett mosoly, az anyagi és emberi áldozatok, de még mindig olcsóbb, mit a falnak menni!
Jól tudjuk: a címben feltett kérdés nem aktuális. Most nem aktuális. A hatalom birtokosainak, különösen csepeli helytartóinak reagálásából, kapkodásából, rettegéséből azonban azt is látjuk, hogy a kérdés kimondva, kimondatlanul  foglalkoztatja őket. Mi lesz itt, ha a…..
IPetya 2014.04.23 18:39:28
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Mikor adtak lehetőséget a továbbjutásra akár elégtelen teljesítményre is az első négy osztályban? Mikor fogják a gyerekek kinőni?
IPetya 2014.04.23 18:43:15
@papa4411: Kik ámították magukat kétharmados győzelemmel? A 45%-os eredmény az összefogásnak is kétharmadot jelentett volna. Az összefogás ellen szavazott a választók 65%-a.
Nyilván ismét egy kézlegyintés a demokráciáért és a jogállamiságért síró bejegyzések láttán sokaktól erre a címre is, ha olvassák. De vajon belegondolnak-e a legyintgetők, hogy ők mit is értenek demokrácián? Vajon, az, ha még elmehetünk négy  évente szavazni, majd a…..
Nem bocsátották meg a határon kívüli magyarok az MSZP-nek a kettős állampolgársággal kapcsolatos korábbi álláspontját, az országgyűlési választáson elégtételt vettek a szocialistákon és a velük szövetséges többi párton. A levélszavazatot leadó külhoni magyarok (főként…..
IPetya 2014.04.08 22:10:36
@Én a blogger:
Az adócsalóknak sem szabadna választani!
Egy katonai akadémia felállítását a rendek már a 18. század vége óta szorgalmazták. Távlati célként egy magyar hadsereg magvának létrehozása lebegett előttük, közvetlenül pedig fiaik katonai karrierjéhez akartak kedvezőbb lehetőségeket teremteni. Az udvar, a hadsereg egységét féltve, nem lelkesedett…..