Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csemegekereskedés

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vegyél részt a demokráciában! 2010.03.19 15:36:45
VIII. kerületiek! MÉG 2 CÉDULA HIÁNYZIK Kispál Gergelynek! Most hős lehetsz, vidd el a kopicetlid a józsefvárosi önkormányzatba, baross utca 63-67. Még 20 perc a leadásig...
Csemegekereskedés 2010.03.19 16:24:51
@VulpesVulpes: meg bizony, kint van az OVBn, juhé
  Annak, hogy a Lehet Más a Politika pontosan mit is akar, még nem volt időnk részletesebben utánanézni. Mindenesetre az általuk választott zöld-fehér szín nyugtatólag hat a Nyakó–Szijjártó  csörtékben megfáradt lelkünkre – nem véletlenül festik ilyenre a…..
Csemegekereskedés 2010.02.24 09:46:20
@turulfan: te most akkor szereted a magyar népet vagy inkább irtanád? Nekem Birandrew is magyarnak tűnik.
Csemegekereskedés 2010.02.24 09:51:33
@sztrelnyikov: egyetértek. nem picsogni kell. de azért arra fel lehet hívni a figyelmet, hogy milyen nehéz egy új pártnak bejutni a parlamentbe. és a "picsogás" mellett nagyon sokan keményen dolgoznak, hogy összejöjjenek a cédulák. csak a cikkírók ennek már nem jártak utána
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
Abbahagyom, elköltözöm, nincs tovább maradásom ebben az országban. Úgy tűnik mégis más lesz a politika, és én azt nem fogom kibírni.....
Csemegekereskedés 2009.06.18 19:56:05
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
Csemegekereskedés 2009.06.10 09:10:16
@Spammer Sügér: szerintem meg azt fejezték ki az emberek, hogy elegük van abból, hogy a politikusaik lelopják róluk a gatyát. A Jobbik győzelme arra talán jó lesz, hogy minden párt előálljon egy romastratégiával és tényleg elkezdjenek a kérdéssel érdemben foglalkozni túllépve a Jobbik programjában lévő látszatmegoldásokon.
Az én kampányom Na naaa! :D 2009.06.03 15:46:00
Ebben a pillanatban ugrott be egy plakátragasztó szimpatizánsunk az irodába, hogy megmutassa:Már érkezett is egy kiegészítés a sztorihoz:EON! A kommentekbe lehet képet beszúrni? : ) Az alábbit akartam hozzáfűzni...: ) "No, ez érdekes : ) Az alábbi kép keltezése: 2009.05.21.…..
Csemegekereskedés 2009.06.04 14:34:38
@Vincenzo90: A politikai óriásplakátokat pedig vagy be kéne tiltani vagy nagyon megadóztatni. Amúgy én olvastam a Jobbik cigánykérdéssel kapcsolatos pontjait. Úgy emlékszem az EP programban volt. Elsőre érthető felvetéseknek tűntek (pl. szociális támogatást közmunkáért). Viszont az az érzésem, hogy nem megvalósíthatóak. Vagyis ötlet szinjén ok, de a gyakorlati része és a hatása már sokkal kétségesebb. Én nem vagyok romaszakértő, de az tényleg szörnyű, hogy egymástól félnek az emberek. Az ilyenekből lesznek a polgárháborúk. Szerintem a Jobbiknak pl. a két kigyúrt cigányos szórólapja csak ront ezen a helyzeten. :-(. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy el kell sunnyogni, mert valóban létező problémáról van szó, beszélni kell róla, de lehetőleg indulatok nélkül. Igazából órákat lehetne erről írni, én csak egy dolgot mondanék. Erdélyi magyarként megtanultam milyen egy kisebbség tagjának lenni. Nem kívánom senkinek ezt az élményt. A cigányoknak sem.
UI: Az LMP is sokat foglalkozik a kérdéssel. Ha elolvasnád az LMP programját meglepődnél milyen sok közös pont van az LMP és a Jobbik programja között. Az LMP viszont nem csinál ilyen videókat:
www.youtube.com/watch?v=SjfwvDlrIOA
Na, megyek dolgozni, ebből nem élünk meg. Minden jót nektek.
Csemegekereskedés 2009.06.04 15:03:31
@Vincenzo90: De a cigányos szórólapokat sajnos a Jobbik csinálta:-(. Nem akarok erről vitatkozni veled, ez nyilván egy eszköz, a politizálás érzelmeken alapul leginkább, így a legkönnyebb megszólítani embereket. Egyetértek veled abban, hogy a cigányságnak az a legjobb kitörési útvonal, ha tanítják őket. Ugyanis nagyon nehéz kimászni abból, amibe beleszületsz, amit otthon látsz. Ezt leginkább oktatás révén lehet elérni. Pl. ha elkerülsz koleszba 14 évesen, netalántán eljutsz az egyetemig is cigányként. A kérdés az, hogy ezt hogy lehet elérni. Könnyen lehet, hogy akkor sem fogja elküldeni a gyereket az iskolába, ha nem kap pénzt. Akkor meg mit lehet csinálni? Marad az erőszakos integráció. Hát ebből kaptam eleget Romániában, köszönöm elég volt (magyarok erőszakos elrománosítása).

A csendőrség is jó lenne ötlet szintjén. Én viszont jobban bízok egy kutyában, mint egy csendőrben, túl sok embert láttam már, aki visszaélt a hatalmával. Másrészt nem tudom kinek az adójából fogják fenntartani a csendőrséget. Amúgy semmi bajom a renddel (talán ennél is fontosabb egy bizonyos szintű bizalom, ami a mai magyar társadalomnak nagyon kéne)

A tanárverés nagyon gáz. De ez egy tünet és nem a betegség oka (mert a magyar oktatási rendszer sajnos beteg) és nem feltétlenül a liberalizmus tünete. Ki megy ma manapság tanárnak? Akinek nem jut más eszébe. Hogy fizetik a tanárokat? Pocsékul. Olyan is a minősége(tisztelet a kivételnek). Erről is beszélhetnénk egy csomót.

Amúgy nem azért beszélgetek veled,hogy meggyőzzelek, hanem azért mert szerenék egy olyan országban élni, ahol nem folyamatosan káromkodnak meg acsarkodnak egymásra az emberek, hanem normálisan beszélgetnek egymással (ahogy mi tesszük most épp :-).
De mostmár tényleg dolgoznom is kell. Minden jót.
Az én kampányom Kampányvideók 2009.05.28 08:14:00
    ..
Csemegekereskedés 2009.05.29 10:44:28
@Bernics Gábor: LMPs magyarként a csendőrséggel pl. nem értek egyet. Igazából minden fegyveres erőtől be vagyok szarva, a Zsanett ügy után méginkább. Ez részben a román diktatúra maradványa (mármint, hogy be vagyok szarva, nem a Zsanett ügy).
"Egyes" kampányfilmeket néztem meg, amit említettem, az az "Árpádsávosok válasza az SZDSZ-nek" című volt (nem a hivatalos kampányvideó).
Csabagyöngyének amúgy igaza van,a viszontbeszólását én úgy értelmeztem, hogy nem elég fikázni, ha kritika, akkor legyen építő, vagy legalább vicces. Íme:

A KUTYÁS VIDEÓ alapvetően jó ötlet. Sok ember már csak a kutyájában hisz. Nem csalódott még benne, nem bal meg jobb, hanem kutya. Semleges.
A következőképp kellett volna csinálni: kutyák morognak a képernyőn, Szöveg: Nem elég morogni!, kutyák ugatnak, Szöveg: Nem elég ugatni!, Menj el szavazni!. Ezek után kutyából ennyi ELÉG is lett volna és jöhettek volna LMPs fejek vagy csak néhány tömör, rövid üzenet aztán a végén pl. Tímea, aki nagyon szimpatikus mindenkinek elmondhatta volna a legós szlogent: ha kiábrándultál a kormányból, ellenzékből, kiábrándultságból szavazz ránk.
(Miközben a kutyásat néztem, az elején mosolyogtam és meg voltam lepve, ami jó, mert ez azt jelenti, érzelmi reakciót vált ki. Aztán kiakadtam, ami rossz, mert negatív érzésekkel ér véget az egész cirkuszi mutatvány. És ez a lényeg. Ez az egész magyar politikai cirkusz, ami itt megy, nem kezelhető cirkuszként. Nincs jobb módja annak, hogy hiteltelenné válj).

A GYEREKES KLÍMÁS VIDEÓ is alapvetően jó ötlet. Arra buzdít, hogy "gondolj a gyerekeidre, a jövőjükre". Ettől minden gyerekes apa, anya nagymama, nagypapa elérzékenyül. Mert a magyarok nagyon családszeretőek. A zene és a gyerekzsivaly is jó. De sztm nem kellett volna kapásból az ökokataszrtófát idéző kéményekkel kezdeni, hogy az legyen az első gondolatod, na, már megint vmi zöld izé, inkább valami semlegessel, aztán jöhetett volna fokozatosan felépítve a társadalmi-,morális-, pénzügyi, ökokatasztrófa és a gyerekek (családok) meg a kiút/válaszok. Szerintem az üzenetek is túl zöldek és érdektelenek, vagyis gyengék. Pl. Sopronban élsz. Kit érdekel itt a közösségi közlekedés? Plazmatévére vágysz. Kit érdekel, hogy mennyi energiát fogyaszt? Klímaváltozás? Most nincs se árvíz,se erdőtűz, se túl meleg még. Az hogy az Antarktiszon olvad a jég? Döglenek a jegesmedvék meg a pingvinek? Hol érdekli ez a magyarok nagytöbbségét?
Ez a videó főleg azokat szólítja meg, akik már amúgy is szimpatizálnak az LMP-vel. Majd letesztelem az anyukámon, aki amúgy diplomás, de nem "hoch-értelmiségi", hogy mit fog belőle. Szerintem az lesz a válasza, hogy kislányom, teneked fogalmad sincs, hogy élnek itt az emberek.

Csabagyöngyének még annyit: szerintem nagyon fontos, hogy
1.minél több empátiával készüljenek ezek az anyagok, rövidek és a vízvezetékszerelő számára is érhetőek legyenek.
2. önkritika, hogy képes legyél leválni az LMP-ről, bármennyire is lelkesedünk érte és kívülről, objektíven nézni a "produktumaira", azért, hogy fejlődni tudjon

Mindig attól félek, hogy az LMP belefut valami nagyobb kommunikációs hibába (kopkopkop) aztán annyi. Ezek a videók nem tökéletesek ugyan,de senkit sem fognak eltántorítani azok közül,akik eddig is szimpatizáltak az LMPvel. És a magyar ember különben is a TV-n lóg, nem a neten. A TVs, rádiós, írott kommunikáció pedig jó :-)) Aztán senki se bízza el magát! Hajrá!
Csemegekereskedés 2009.06.02 11:43:30
@steverubellreborn: engem nem kell meggyőzni, minden este első kézből kapom a klímaváltozás legújabb fejleményeit vacsora közben :-)) A legós videó ismét szuper lett!!!
Többszáz ember részvételével szív jelet alkotunk, és létrehozzuk az Élő Szívdobbanást.Jelentkezz résztvevőnek! Vagy vállalj el egy "pitvart", és töltsd fel, hozz még 9 embert! Jelentkezni az ep@lehetmas.hu -ra küldött levélben lehet. Gyülekező: Június 4.…..
Csemegekereskedés 2009.06.02 11:38:56
Szabó Tímea nem mutathatta be az LMP programját az európai ügyek bizottságában Híradó Schiffer András szerint a két politikai oldalnak nincsenek érvei stop.hu Az LMP-HP már 2% felett a Nézőpont Intézetnél is fn.hu Bojár kontra LMP - ki sértett törvényt? hirszerzo.hu Nem akar az…..
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Csemegekereskedés 2009.05.07 18:36:21
Ha nem lesz meg az LMP-nek a 20.000 cédulája, az mindannyiunk gyűzelmét jelenti! Kérlek segítsetek, hogy minél kevesebb cédulát gyűjtsenek!Hiszek benne, hogy együtt sikerülhet megakadályozni őket. Szóljatok minél több ismerősötöknek, hogy dobják ki a cédulájukat, vagy gyorsan…..
Borbély Tamás GYMS megyei egyik koordinátora írta, válaszul az előző posztunkra. Nem azért teszem fel, mert ez az egyetlen megye, ahol pezsgésnek indultunk, hanem mert innen írták meg. M Szervusz Naná! Örültem, hogy írtál a blogra. Elolvastam az írásod, s mondom a…..