Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beneda

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden folytattuk az Óváros felfedezését. Szerencsére a szél nem fújt annyira, az eső is csak néha szemerkélt. Az Aya (vagy Hagia) Sofia  Isztambul leglátogatottabb látványossága. Itt is hosszú sorokban állnak az emberek, hogy bejussanak, pedig már nincs is főszezon - mi lehet…..
Ismét jelentkezünk, immáron Helsinkiből. Tegnap este egy hosszú nap után megérkeztük a bérelt kis lakásunkba. Egy fiatal lány lakik itt, aki nagyon kedvesen fogadott bennünket, készített kis listát a látnivalókról, térképet stb. Azt is kérte, hogy majd mi is írjunk neki…..
Most már nem halogathatjuk tovább a beszámoló elkezdését, törzsközönségünk folyamatosan ostromolja a blogot, napi 4-5 (!!) látogatónk van, tehát alkotnunk kell. Réka rendben megérkezett New York-ból, szombat reggel találkoztunk Helsinki repülőterén. Felvettük a kocsit (Nissan…..
Utunk elég kalandosra sikeredett, ugyanis gépünk Pestről 40 perc késéssel szállt fel. Tekintve, hogy már eleve alig több mint másfél óránk volt az átszállásra Párizsban, nem sok reményt fűztünk a mexikói járat eléréséhez. Ráadásul egy magyar pilóta ült mellettünk, aki…..
Visszaértünk Perth-be 3 hetes nyugat-ausztrál körutunkról és az ottartózkodásunk kicsit hosszabbra sikerült a tervezettnél. Perth klímája már inkább mediterrán, mint száraz sivatagi és ezt meg is tapasztaltuk. Itt ugye októbernek felel meg az április és kaptunk is rendesen az…..
Kiwik és kenguruk Red Center 2010.03.20 00:14:00
Az elmúlt 3 nap igazán különleges volt az Outbacken a nagy sivatagban. Sok mesélnivalónk van és annál is több képünk! Ott hagytuk abba, hogy megérkeztünk Alice Springsbe. A vonat hihetetlen élmény volt (leszámítva az éjszakát a széken töltve) gyönyörű kilátással több, mint…..
Megkezdtük 25 órás vonatozásunkat a Red Centre-be, vagyis az ország közepébe a nagy sivatagon át. Ez az elképesztő vasútvonal 3000km hosszan szeli át a kontinenst észak-déli irányban. Állítólag pakisztáni bevándorlók építették, akiket a helyiek afgánoknak hívtak, és innen…..
G’day Ausztráliából! Átrepültünk a Korall-tengeren Aucklandből Melbourne-be. A közel 4 órás út az időeltolódás miatt tulajdonképpen csak 2 óra volt. Most harmadszorra repültünk Melbourne-be, de még mindig nem láttuk a várost, persze az út végén majd bepótoljuk. A…..
Búcsúzunk Új-Zélandtól, holnap hajnalban visszarepülünk Melbourne-be és onnan folytatjuk utunkat át Ausztrálián. Az elmúlt 4 nap kicsit nyugodtabb tempóban telt, mint az előző 3 hét, már ránk fért egy kis pihenés féle. Megkóstoltuk a kiwiberryt, vagy bogyós kiwit is! Ez akkora…..
Kia Ora ismét  Aotearoábaól, a Hosszú fehér felhő országából! (Új Zéland neve maori nyelven ugyanis ezt jelenti.) Internethez még mindig nagyon nehézkesen tudunk hozzáférni, mert általában későn érünk a szálláshelyekre és már nem lehet vócsert venni a recepción. A…..
Kiwik és kenguruk Tasmánia 2 2010.02.13 13:30:16
Itt ülünk a repülőn útban Melbourne felé, majd délután utazunk tovább Új Zélandra, Christchurch városába. Ebben a holtidőben most befejezzük a tasmán körút leírását. A repülőút kb. 1 óra Melbourne-ig, de idefele jövet olyan erős hátszelünk volt, hogy negyed órával…..
Kissé megkésve bár, de íme első hivatalos úti beszámolónk Tasmániáról. Szerencsésen megérkeztünk Hobartba (Tasmania fővárosa és Ausztrália 2. Legrégebbi városa Sydney után), felvettük a kocsit és elindultunk Bruny Island felé. A kocsi amúgy egy automata Nissan Tiida,…..
Sokan reklamáltak, hogy nincs semmi a blogon, aminek az volt az oka, hogy még el sem indultunk, de ez most megváltozik, mert holnap hajnalban indulunk. Előzetesnek feltesszük a tervezett programot az elejétől a végéig, persze még nincs meg minden 100%-osan, de azért a keret már áll,…..
Hue Hoi Antól kb. 150 km-re északra található. 1804-től 1945-ig volt főváros, előtte és azóta is Hanoi. A város citadellája szintén a világörökség része, gyönyörű állapotban maradt fenn a legnagyobb része, és folyamatosan restaurálják. Van egy terület sajnos, amit a…..
Kissé belustultunk, de ismét itt vagyunk, még mindig meleg van, de már az eső is egyre gyakrabban esik. Ami persze jó, mert enyhít a fülledt meleg időn. Szerencsére napközben csak egy-egy nagy zápor van, ami nagyon hamar eláll, de éjszakánként szinte mindig végig szakad az eső, ez…..
Sikeresen megérkeztünk Dalatba, igaz 50 percet késett a kocsink ami a szomszéd faluból jött. Állítólag nagy volt a forgalom a negyedórás úton, ez mondjuk valószínű, mert mi is láttunk vagy 6 robogót és 4 tehenet odafele. Amúgy a „privát kocsinkban” rajtunk kívül…..
A nagyvárosi zaj, zsúfoltság és közlekedési káosz elől 3 napra a tengerpartra menekültünk. Saigontól 200 km-re keletre vagyunk, egy Phan Thiet nevű üdülőfalu közelében (ezúttal tényleg egyértelműen itt vagyunk). Ezt a távolságot röpke 5 óra alatt tettük meg vonattal, ami…..