Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzsi28

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bear Grylls nagyon népszerű a túlélős-keménycsávós műsorok rajongói körében, valahol érthetően, hiszen kis túlzással állítom, egy marék iguánaszarból is ki tudná nyerni a tápanyagot, és ha mohát kell ennie, akkor azt eszik. Az már más kérdés, hogy minek, mert annyira…..
zsuzsi28 2010.09.30 12:04:52
A politikus Sir Michael Grylls és felesége Sally gyermekeként látta meg a napvilágot. Tanulmányait többek közt az Eton Collegen és a London Universityn végezte. 3 évig szolgált a Brit Hadsereg különleges alakulatánál (British Special Forces), de egy ejtőernyő-balesetben eltörte a gerincét, ezért arra kényszerült, hogy elhagyja a sereget. Bear jelenleg a Temze folyón, egy átalakított bárkában éli mindennapjait feleségével Sharaval, és három gyermekükkel: Marmadukkel, Jessevel és Huckleberry Edward Jocelyne Gryllsszel.

Wight szigetén nevelkedett, három évet szolgált a SAS-nél, amely a brit hadsereg különleges egysége. A katonai szolgálat során három helyen tört el a gerince egy dél-afrikai ejtőernyős baleset következtében. Balesete és súlyos sérülése ellenére Bear 1998-ban, 23 évesen, a legfiatalabb brit hegymászóként jutott fel a Mount Everest csúcsára. Ezzel kapcsolatos élményeiről a „The Kid Who Climbed Everest” (A srác, aki megmászta az Everestet) című könyvében számolt be. A fenti sikert követően Bear újabb rekordot teljesített azzal, hogy az Everestet megjárt csoport tagjaival együtt jetskivel megkerülte az Egyesült Királyságot. Elsőként szelte át egyedül a fagyos észak-atlanti óceánt egy nyitott, felfújható csónakban. Erről a kalandról írta „Facing the Frozen Ocean” (A fagyos óceánnal szemben) című könyvét, amelyet az Egyesült Királyságban az Év sportkönyvének jelöltek, a Királyi Tengerészet pedig díjat ajánlott Gryllsnek a rekordot jelentő expedíció elismeréseként.

2005 júniusában Bear újabb világrekordot ért el, amikor 8 000 méter magasban költötte el vacsoráját egy hőlégballon aljára erősített asztalon. Bear a hőlégballon kosarából ereszkedett le az asztalhoz, tengerész egyenruhában elfogyasztotta háromfogásos ebédjét, majd tisztelgett a királynőnek és ejtőernyővel földet ért. Célja két, fiatalokat támogató jótékony szervezet tevékenységének támogatása volt. 2007. május 15-én Bear újabb világrekordot állított fel, amikor motoros ernyővel elsőként repült át a Mount Everest fölött. Bear és Gilo rekordjáról a Planet Earth csoport készített felvételeket, amelyből kétórás dokumentumfilm készül majd a Discovery Channel és a brit Channel 4 tévécsatorna részére. 2007 tavaszán jelent meg Bear legújabb könyve, amelynek címe: Born Survivor: Survival Techniques From the Most Dangerous Places on Earth (Született túlélő: túlélési technikák a föld legveszélyesebb helyein). A mű már a Sunday Times top 10 bestseller listájára került.
Csak negatív tapasztalataink vannaka Szent János kórházzal kapcsolatosan. 2009.november 14-24.-ig voltam a "vendégük". Sajnos felső magzatburok repedéssel kerültem be a kórházba, amit nagyrészt a Szent Margitos "nagyon lelkiismeretes nőgyógyásznak köszönhetek. Szóval…..
zsuzsi28 2010.09.10 13:42:40
@szabidoki:
Az empátia hiányára viszont nincs mentség. Megértem az orvosok összes baját, tudom, hogy alulfizetettek, tudom, hogy rászorulnak a hálapénzre, sokat ügyelnek...stb. Mégis azt mondom, hogy az emberség, a kedvesség nem kerül semmibe. Akiben ez a képesség nincs meg, ne menjen orvosnak, vagy nővérnek. Aki nem szereti a gyerekeket, ne menjen óvónőnek vagy tanárnak. Aki nem tudo érzelemmentesen, elfogulatlanul dönteni, ne menjen bírónak..stb.
zsuzsi28 2010.09.10 13:44:25
@gld:
Abszolút egyetértek. Akik kismamákkal és kisbabákkal dolgoznak, pláne legyenek nagyon empatikusak, akkor is, ha már 48 órája talpon vannak. Akinek ez nem megy, az menjen el más területre, mondjuk laborba vagy kutatóorvosnak. Érdekes, hogy azért ez sokaknak sikerül.
zsuzsi28 2010.09.10 13:47:11
@ordoglany:
Te meg ezek szerint még nem szültél.
Sugárban hányt vért a tüdejéből az a 60 éves asszony, aki a pánikpropaganda hatására egyszerre oltatta be magát hagyományos és leánykori nevén sertésinfluenza ellen. Székely Tamás egészségügyi miniszter mindenesetre beoltatja egész családját, amint lehet, és hadat üzen a…..
zsuzsi28 2009.10.12 09:36:44
hetivalasz.info/cikk/0910/24562

A Heti Válasz azért kérte a dokumentum kiadását, mert olyan szervezési hibákat tapasztal a világjárványra való felkészülés során, amelyek következtében akár százezer számra is megmaradhatnak a lakosság számára ingyenesen biztosítandó vakcinák.

Tíz évre titkosította az Egészségügyi Minisztérium az Omninvest Kft-vel a sertésinfluenza elleni védőoltásra kötött szerződést. A Heti Válasz azért kérte a dokumentum kiadását, mert olyan szervezési hibákat tapasztal a világjárványra való felkészülés során, amelyek következtében akár százezer számra is megmaradhatnak a lakosság számára ingyenesen biztosítandó vakcinák. A tárca sajtóirodája megtagadta a fizetési és a szállítási feltételeket rögzítő dokumentum kiadását. Lapunk az adatvédelmi biztoshoz fordult.

Három alkalom - legalább ennyiszer kell elmennie a háziorvoshoz egy családnak, ha szeretné beoltatni magát a sertésinfluenzát okozó H1N1 vírus ellen. Mintha éppen az lenne a cél, hogy elriasszák a lakosságot a védőoltástól.

Ha nem említjük meg a világhálón terjengő és hetekig válasz nélkül hagyott rémleveleket, még mindig idesorolhatjuk, hogy az oltást az asszisztens is beadhatja, ám a gyereknek a felnőttek háziorvosa nem, és fordítva sem. Sőt, a gyerekorvos a felnőttnek már a receptet sem írhatja meg, amire ki lehetne váltani a vakcinát. Így egy családnak legalább háromszor kell elmennie a háziorvoshoz.

Először a felnőtteknek felíratni a receptet, majd kiváltani a patikában és vissza. Majd irány a gyermekorvosi rendelő: persze ehhez meg kell várni, hogy az oltóanyagra a gyermekeknél is kiadják a forgalomba hozatali engedélyt, és az egészségügyi hatóság szakemberei meg tudjanak egyezni arról, hogy most végül is hány hónapos kortól célszerű elkezdeni a gyermekek oltását.

A szakértők egy része már féléves kortól ajánlja az oltóanyagot, mások viszont még az egyéves gyermeket sem oltanák, mert a vírust tojásban szaporítják, ezért tojásallergiásoknak nem adhatják. Márpedig a legkisebbeknél még nem derül ki, vajon érzékenyek-e a tojásra. Vannak olyan oltóanyagok, amelyeket még a három évnél fiatalabb gyermeknek sem adnak be, mert a szezonális oltást a kicsiken nem szokták kipróbálni, így alig vannak tapasztalatok.

Hab a tortán, hogy az oltóanyag dobozában az szerepel: gyermekek is kaphatják az oltást, miközben 18 év alattiakra nincs is forgalomba hozatali engedély. A dobozban lévő betegtájékoztató ugyanis nem azonos az Országos Gyógyszerészti Intézet által elfogadott jelenleg érvényes betegtájékoztatóval. Bármilyen furcsa, a gyártó mégsem követett el szabálytalanságot, mert a hatóság honlapján elérhető az érvényes dokumentum - tudtuk meg az OGYI sajtóirodájától.

Az orvosok érzékenyen reagálnak a kuszaságra, Heti Válasz több háziorvossal is beszélt, de egyetlen olyat sem találtunk, aki a körzetében lakóknak akár csak 20 százalékát átoltaná. A járvány megelőzéséhez viszont a lakosság mintegy felét kellene beoltani, ezért a kormány négymillió ingyenes vakcinát rendelt és a közeljövőben még kétmillió patikai forgalomba kerülő oltóanyagra szerződik.
Szerettük volna megtudni a kontraktus részleteit, mivel jelenleg elég nagy esély látszik arra, hogy a rossz szervezés miatt százezer számra, de akár milliós tételben is raktárban maradhatnak az oltóanyagok. A szaktárca sajtóirodája azonban az Egészségügyi Minisztérium közleményre hivatkozva (EüK. 2005. évi 14. szám) tíz évre szolgálati titoknak minősítette a szerződést, mert abból következtetni lehet „az egyes raktárakban tárolt készletek mennyiségére, összetételére."

„A fentiekre figyelemmel a jelzett szerződés a szolgálati titokköri jegyzék hatálya alá tartozik, így az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény alapján, az ott meghatározott eljárásrend szerint szolgálati titokká minősítésre került, így a minősítés érvényességi idején belül nyilvánosságra nem hozható." - tartalmazza a lapunkhoz eljuttatott levél, ami meglepő fordulat azok után, hogy a szolgálati titoknak minősített adatokat maga a miniszter közölte a médiával.

A Heti Válasz az adatvédelmi biztoshoz fordult kérve, indítson vizsgálatot, vajon a szerződés kiadásával sérti-e meg a törvényt az Egészségügyi Minisztérium, vagy azzal, hogy a miniszter és az országos tisztifőorvos külön sajtótájékoztatón jelenti be, hány vakcinát rendeltek, abból mennyit szállítottak az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetbe, és onnan mennyi került regionális tisztiorvosi hivatalokba.
zsuzsi28 2009.10.13 09:20:43
@flea:

Akkor most olvasd el a mai INdex cikket erről:

index.hu/belfold/2009/10/12/nem_a_h1n1_aldozata_lett_a_33_eves_no/
zsuzsi28 2009.10.13 09:27:43
@flea:

Akkor nézzük, most mit mondanak a nő haláláról:

hivatalos közlés szerint az új influenza harmadik magyar áldozata volt az a nyíregyházi nő, aki október 2-án halt meg. A család szerint azonban Rita halálát az okozta, hogy hiába szólt több nőgyógyásznak is a mellében érzett csomóról és hiába ment el rendszeresen a szűrésekre, a legutolsó pillanatig nem vették észre, hogy melldaganata van. A nő után egy háromhónapos gyermek maradt. A család perelni készül.

Székely Tamás egészségügyi miniszter az október 8-i kormányszóvivői tájékoztatón szó szerint ezt mondta: "Meghalt az influenza harmadik áldozata Magyarországon". Ezután röviden ismertette az esetet. A fiatal nő súlyos daganatos betegségben szenvedett kezelése szeptember elején indult. Ideggyógyászati panaszokkal került kórházba, de mint kiderült, ezeket a panaszokat egy rosszindulatú daganat agyi áttétei okozták.

A nő kemoterápiát és sugárterápiát kapott, majd elhunyt. Székely Tamás szavai szerint "a boncolás során vetődött fel, hogy esetleg influenzája lehetne". A miniszter közlése szerint ez igazolódott. Megjegyezte még, hogy a nő a különösen veszélyeztetett kategóriába tartozott, a daganatgátló kezelés ugyanis gyengíti az ember immunrendszerét.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közleménye ugyanezen a napon óvatosabban fogalmaz. "Végső diagnózis a folyamatban lévő szövettani vizsgálatok eredménye után mondható, jelenleg annyi tudható, hogy a betegnél az emlőrák miatti kezelések nyomán fellépő szövődmény (tüdőgyulladás) és az azt követő szívelégtelenség a halál oka. A folyamatban lévő szövettani vizsgálatok lezárását követően ad a patológus végleges diagnózist".
Sziasztok!Csak nemrég találtam rá az oldalra, nem tudom volt-e már hasonló történet, mint az enyém, de mindenképp szerettem volna elmesélni nagyobb nyilvánosság előtt az engem ért megaláztatásokat.Pályakezdő, 23 éves lány vagyok, szociális munkásként végeztem a Pécsi…..
zsuzsi28 2009.10.06 14:22:10
@ergerberger:
:-)))))
zsuzsi28 2009.10.06 14:26:36
@Bettyno:
De bizony Bettykém, vagy ki a fene.:-)))
A szociális munkás közalkalmazott. Ahogy Cselo írta. No képzeld, a versenyszférában nincsenek szociális munkások, gondoltad volna kis drágám?:-) Előbb nézz utána a dolgoknak, és utána nyilváníts véleményt. Ha valamihez nem értesz, valamit nem tudsz, ne szólj hozzá, mert leégsz, mint Riska füle az ózonlyuk miatt. Miért nem nézel utána te magad? Tudod, a Gugli az ember jóbarátja, írd be, hogy "szociális munkás", és kihoz neked 58.000. találatot minimum. Azokat olvasgasd végig, aztán rájössz magadtól jó esetben, hogy valóban baromság a levél. Mert így ez egészen egyszerűen NEM TÖRTÉNHET meg. Ilyen egyszerű.
TalpraCigány Jönnek a cigányok 2009.10.04 14:39:00
...és jöjjenek is. Itt volt az ideje. Kállai László roma jogvédő, egy békés menettel kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy szarul bánunk a cigányokkal. Jövő vasárnap híveivel együtt, a Hősök terére érkezik. A "szalonrasszisták" -akik mindig készséggel elismerik hogy a…..
zsuzsi28 2009.10.06 14:29:02
@Ejoy:
Igen, igen, ezt kihagytam!!! Újépítésű, vagy használt de felújított lakásokba, természetesen a település közepére, a nem romák közé, hiszen fel kell számolni a szegregációt. (Amit megjegyzem: a cigányok maguk alakítanak ki. Nem a nem romák szegregálják őket, hanem ők saját magukat.)
zsuzsi28 2009.10.06 14:32:00
@TalpraCigány:
Szerintem ennek az eszközei: kőkemény büntetőjog. Ez az első és legfontosabb. Nem részletezem, hogy miért, mert úgyis mindenki tudja. 2.) Az elvtelenül rossz segélyezési gyakorlat teljes átalakítása (monoki péda követése). Tehát egyetértek veled ebben. 3.) A cigányok felé nem csak a jogok, de az alapvető kötelességek megfelelő hangoztatása, a jogvédők és a cigány vezetők részéről mindez hangsúlyosan. (Borsodi cigányvajda példamutató ebben.)
Innentől lehet minden másról beszélni.
zsuzsi28 2009.10.06 14:35:44
@sertésmájkrém:
Mélyen egyetértek. Kb. ezt írtam én is fentebb.
Lejárt a könyörgés, kérlelés ideje, meg a pénzosztogatás, látható, hogy mindez hova vezetett.
Itt az ideje a vaskéznek, mert máshogy nem fog menni, és ezt még cigány értelmiségiek közül is többen így gondolják.
Molnár Oszkár, Edelény polgármestere szerint a környékbeli terhes roma nők egy része gumikalapáccsal és különböző gyógyszerekkel tudatosan károsítani akarják a születendő gyereküket csak azért, hogy a későbbiekben több segélyt kapjanak. A Fidesz vezetői ezt helyi ügynek…..
zsuzsi28 2009.09.10 14:10:32
@az igazi Sipi:
Te pedig az edelényi polgármestert illeted nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, de azt szabad. Te nem várod meg, hogy tudja-e bizonyítani, hanem egyből, kapásból, helyből ítélkezel felette. Hogy is van ez? Neked ezt szabad? Kettős mérce? Ja, megszoktam.
zsuzsi28 2009.09.10 14:13:02
@az igazi Sipi:
Bár nem írtam erről, de valóban élveznek előjogokat = pozitív diszkrimináció. Hogy mennyiben helyes ez az út, vagy sem, arról is lehetne hosszan értekezni, de ez a legkevesebb, engem nem nagyon érdekel.
zsuzsi28 2009.09.10 14:16:02
@az igazi Sipi:
A származása lényegtelen a bűnözőnek. Igaz. Áldozatként miért nem az?
Ha nem, itt a lehetőség, ugyanis Zoli révén a Homár szerkesztőségébe is eljutott Levi levele, amiben röviden elmeséli, hogy Budafoki úti munkahelyéről szeptember másodikán az ipari kamerával rögzített két fiatalember ellopta a biciklijét. Az akció felvételei három részben itt…..
A Versenytanács pár tízmilliós bírságairól olvasva az lehet a Közepesen Tájékozott Ügyfél benyomása, hogy a nem létező árucikkek akciós csaliként való felhasználása a hipermarketek specialitása. Pedig egyáltalán nincs így, amint az Kata sztorijából is kiderül. Tudja ezt a…..