Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abaqoos

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai hír, hogy az Abaqoos magyar online fizetőrendszert immár nem csak az OTP, hanem az Erste, a CIB és a K&H ügyfelei is igénybe tudják venni. Mind a négy bank fiókhálózatában készpénzben is lehet az Abaqoos-számlára befizetni, függetlenül attól, hogy a befizető ügyfele-e az…..
Abaqoos 2010.03.19 09:11:50
Köszönjük a kommenteket. Ezekből is lehet tanulni.

Az Abaqoos PayPal összehasonlítás jól esik egyrészről, másrészről viszont félrevezető. Természetesen a PayPal egy zseniálisan kivitelezett rendszer. De az Abaqoos nem PayPal klón kíván lenni. Európában most több kezdeményezés is van, ami kifejezetten a banki átutalások automatikus feldolgozásását tűzte ki.

A célunk az az, hogy minden magyar bankban bankon belüli átutalással lehessen fizetni a kereskedők részére. (Ezt követően pedig a magyar piacon kívül több kelet-európai piacot is megvizsgálunk.) Az Abaqoos annyiban tudja segíteni a vevőket és a kereskedőket, hogy nekünk a legnagyobb bankokban van (a többiben pedig lesz) bankszámlánk és a tranzakciós forgalmunkat automatikusan tudjuk feldolgozni. A feltöltések átutalással és készpénz befizetéssel is működnek. Így a prepaid egyenlegeket nagyon gyorsan fel lehet tölteni. A gyors és költség hatékony feltöltéseket követően bankkártya használata nélkül, azonnal lehet fizetni ezekről a prepaid Abaqoos egyenlegekről. A feltöltési és a fizetési forgalom pedig jól követhető az Abaqoos fiókok tranzakció történetében.

Még egy másik félreértés az Abaqoosszal kapcsolatban. Az Abaqoos nem kifejezetten mikrofizetési megoldás. Az igaz, hogy akár nagyon kis összeget is lehet fizetni vele, de a tényleges tranzakciók átlaga több ezer forint. De ahhoz, hogy legyen mikrofizetési piac, ahhoz kellenek tartalomszolgálatók is. Ez nem rajtunk múlik.

@grin: Az utalvány kibocsátója nem az Abaqoos, hanem az elfogadó kereskedő. Abaqoos vásárlási utalvány elfogadásba megpróbálunk a a jövő hét folyamán minden jelenleg Abaqoos elfogadóhelyet bevonni.
Webisztán Abaqoos a Vaterán 2009.04.27 17:58:00
Már egy ideje lehet az Abaqoos-szal, vagyis a "magyar PayPallal" is használni a Vaterát. Aztán most jött egy sajtóközlemény, ami szerint az első 2000 olyan vaterás eladónak, aki regisztrál a Vatera Abaqoos promócióra, 1000 forintot jóváírnak a befizetéseiből. (OTPdirekt…..
Abaqoos 2009.05.01 14:57:09
@atleta.hu: Világos. A hagyományos folyószámla utalással szembeni gyorsasági előny tényleg marginális jelenleg. Ez is fog idővel változni. Igyekeztem is ezt jelezni. A hangsúly a letéti szolgáltatáson van.
Abaqoos 2009.05.01 15:54:07
@atleta.hu: Az látszik, hogy a post az nem egy fizetett hírdetés volt. :) A szolgáltatásról szó sincs benne. Inkább egy gondolat indító bejegyzés.

Ami az átutalás gyorsaságát illeti. Több, sőt a legtöbb hazai bank esetében a számlarendszer csak a banki nyitvatartási idő alatt üzemel. Így bankon belüli átutalás sem teljesül mindig azonnal. Az OTP Bank esetében sem működik esténként és munkaszüneti napokon a számlarendszer. Viszont Abaqoos esetében 7/24-ben működik a fizetés/átutalás. Így ha most utalnék pénzt neked (május 1.), akkor azonnal látnád, hogy jóváírásra került a pénz. Viszont ha bankszámláról utalnék, akkor csak hétfőn jönne az értesítés. Ennek akkor lehet értelme, ha azt szeretném, hogy már a hétvégén csomagold be az árut és hétfőn reggel munkába menet/előadás előtt add fel nekem. Ez még látványosabb lesz ha már több bank tudja használni, mert nem kell a bankközi átutalásra várni. De jelenleg nem ezen van a hangsúly.
Abaqoos 2009.05.01 18:19:02
@Hrzrasn: A poszt arról szól, hogyan lehet a Vaterán vásárolt termékeket nagyobb biztonásggal és hatékonyabban kifizetni az Abaqoos pénztárca segítségével. Tehát a nemzetközi utalással nem érdemes összehasonlítani, mivel a Vatera kapcsán eleve csak belföldi adásvételek jöhetnek szóba.

A reális alternatíva a folyószámla átutalás vagy a postai "rózsaszín csekkes" átutatlás lehet. Viszont ezek és az Abaqoos fizetés több ponton különböznek. A leglényegesebb különbség, hogy az Abaqoos virtuális letéti szolgáltatás segít abban, hogy a vevő az általa kifizetett termékhez, az eladó pedig a pénzéhez jusson.