Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Északi szél

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog PIN és chip 2010.02.13 14:46:08
Az elmúlt napokban a magyar online médiát is bejárta a hír, hogy "feltörték" a chipkártyák PIN kódos védelmét. Természetesen néhány újságíró még mindig nem érti rendesen az idegen nyelveket, ezért megpróbálom nagy vonalakban összefoglalni, hogy miről van…..
Északi szél 2010.02.16 15:34:58
Lehet kicsit félre értettek. De röviden még1x. A példaként
OTP VISA (chipes) mindig minden esetben kéri a PIN-t. Még akkor is ha a mágnes csíkkal huzzák le. De egy kis ügyeskedéssel nem fogja kérni a szuper bizti kártya PIN-t.OTP vagy K&H (két leggyakoribb) terminal mindegy.

Tehát ha találok egy kártyát irány benzinkút. Ez a legtutibb, mert sokan vannak, hanyag az ellenörzés. Kártya lehúz, összeg elfogad zöldgombal, a pin beütése helyett már jön is az aláírós bizonylat.

Valóban a bank illetve terminál dönti el mely kártyákra kér PIN-t és melyekre nem. De amelyikre pin kellene kérni azt is át lehet b@szni.
A legjobb pedig az egészben, hogy a hivatalosan PIN kódos kártyáknak kárát nem téréti a bank. Mert a hivatalosan a PIN ismerete nélkül nem lehet vásárolni vele. ebből következik, ha használják akkor a tulaj volt a felelőtlen a kártyájával illetve a pin kódjával.

Véleményem szerint a legjobb rendszer amúgy most az OMv van a kezelőnek nem kell fizikailag kapcsolatba kerülni a kártyával. Így a dombornyomott kártyák is biztonságban vannak. A kezelő nem tudja meg a számát ami a hátára van írva. Ettől a ponttól pedig a neten nem tudja használni.

Egyébként mikor a kezelőnek átadják az emberek a kártyát nem gondolnak rá, hogy azt bárki is megjegyzi, nem kell megjegyezni. A kontroll szalag megörzi a számokat, kártyaszám lejárat. Elég megjelölni a szalagot. A visszaéléshez nem kell csak a 3 szám a hátoldalról.
A paraszt viheti a magával a kártyát. Az éjszaka közepén mikor telefonja ki van kapcsolva, le is nullázható a számlája a neten. Reggel pedig nem kell kv az ebredéshez.
Északi szél 2010.02.16 15:39:59
@THK:
Az amex kértyákra a legjobb tudomásom szerint a bank nem kért PIN kódot. Ezért szünt meg az elfogadása OMV-n.

Egyébként pedig rendkívül jellemző az emberekre a hanyagság. Olyan kártya is van aminek a hátulja filcel rá van irva pin kódja, mert mindig elfelejti a hülye.
De erről még tudnék órákat mesélni. Gondolom lejött a terminál belső oldalán álltam.
A brazil állapota stabil, bár életveszélyben van orvosai szerint, jelenleg altatják, gép lélegezteti, reggel ébresztik, miután sikerült az esti operáció - mondták az F1-pilóta magyar orvosai a késő esti sajtótájékoztatón.Műteni kellett, mert súlyosan sérült a…..
Északi szél 2009.07.25 20:31:29
Nem tartozik a kedvenceim közé Massa, de kifejezetten sajnálom. Rugónak biztos, hogy rugó volt. Nemzet Sport oldalán olvastam, hogy 1 kg-os lehetett a rugó... azért ez szerintem kicsit túlzás (gondolom, nem tünt olyan "nagy" darabnak főleg, hogy milliokat költenek arra, hogy könnyebb legyen. De attól függetlenül, a mozgási energiája elég szép lehetett, plusz Massa padlógázon közeledett felé. El tudom képzelni, hogy az előző autóból esett ki és jó sokáig pattogott utána. 1. egy tempós autóból esett ki 2. mégis csak egy rugó

Véleményem szerint eszméletlen volt szemmit nem csinált lógott a keze a kormányon aztán a becsapódás után már a feje is csak lógot. A német videó első néhány másodpercében lehet látni, hogy teli gáz után kicsit felengedi aztán padló fék. Ezután pedig megint (ugy 80%-ról) megint teli gáz. Kétlem hogy tudatos lenne. Nem beszélve arról, hogy elég profi ahhoz ha tudatosan csinál valamit akkor inkább használná a kormányt.
Motorfék???? Az első keréken szakasan megáll. Azon nincs motorfék. De a motorfék soha nem fékezi állóra a kereket. (tudtommal)
Orvosok? Szerintem igen csak jól járt, hogy nálunk történt és nem bahrainben. (ha már megtörtént)
A vége? Egy kis "baki" belefér az időmérésbe. De ha jól tudom a a teljes technikát az FIA biztosítja plusz a kezelőket is. Sőt a közvetetítéshez is csak a rendezőt adjuk. RTLKLUB is csak vásárolja a jogot. De az gáz, hogy itthoni futamra sem veszi meg az egészet!
Webisztán Abaqoos a Vaterán 2009.04.27 17:58:00
Már egy ideje lehet az Abaqoos-szal, vagyis a "magyar PayPallal" is használni a Vaterát. Aztán most jött egy sajtóközlemény, ami szerint az első 2000 olyan vaterás eladónak, aki regisztrál a Vatera Abaqoos promócióra, 1000 forintot jóváírnak a befizetéseiből. (OTPdirekt…..