Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gidro

124 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Irodalmi zsidózás 2012.05.09 00:34:00
„Én a tökéletesség ostromlásában hiszek – és a jövő mindenképp az enyém!”Richard Attenborough: Tűzszekerek (Harold Abrahams szavai) - 1981 Van abban valami ironikus, hogy párhuzamosan derül ki az egri önkormányzat „büdöszsidózása” és az, hogy a…..
Gidro 2012.05.09 13:00:41
Édes istenem... megírta, azaz befejezte '18 -ban "Az elsodort falu" című regényét, vajon miért ragadta megával az antiszemita hangulat? Csak nem a tanácsköztársaság miatt? Nem a parasztromantika, hanem a polgárosodás volt a vágya... De miért írok ide? Ugye nem baj, hogy az antiszemitizmust is elutasította, azaz nem a nyilas retorikát követte? Lobbicsoportokról írt, és hatalmi törekvésekről. Egy szóval politikailag aktív író volt, és nem politikai író, és vannak az életművében értékek, feltéve, ha nem akarjátok az elsodort faluban kimeríteni őt. De ez a hozzáállás nevetséges, mert én történetesen szeretem a sült pisztrángot, és van egy német juhász kutyám is, tehát biztos náci vagyok, mert ezek igazak voltak Hitlerre is... Ne legyünk már ennyire hülyék, a kritikus hozzáállás a zsidók felé nem a nácik, és a szélsőjobbosok sajátja, pusztán bizonyos emberek véleménye, hogy ez kinél megalapozott, és kinél nem, az mindegy. Egy történelmi regényben bizony vannak olyan apróságok, hogy az országra törő ellenséget nem hízelgően festik le. tekintve, hogy nem nagyon rohantunk örülni az osztrákoknak, ezért mit tesz isten, jópáran nem is szerették, hogy itt vannak. Az, hogy a tanácsköztársaságban sok zsidó volt hatalmon, megintcsak azt eredményezte, hogy egyesek nem nagyon szerették, hogy itt vannak, holott nem ugyanaz, messze nem, mint a habsburg megszállás. De a néphangulat bizony ez volt, és nem a tudatlan magyarok a hibásak ezért, hanem az az egy-két ember. Jut eszembe, a jó rasszista anyját a kedves írónak, amiért a németet és a zsidót a magyarok fölé helyezi, szervezés, és kooperálás terén. Mi ez? Történelmi helyzetismeret nem játszik? Csak az a lényeg, hogy soha senki ne mondjon semmi dehonesztálót a zsidókra, mert az akkor nem ember. Baromság
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
Gidro 2012.03.04 15:47:14
"Mindenki elmondhatja a véleményét, csupán vannak vélemények, amiket magasról le kell szarni." Ghavin, a vélemény magában hordozza azt, hogy lehet hízelgő, avagy kevésbé az. A kiválogatást nem a saját tetszési skála alapján kell véghezvinni. Ha és amennyiben ön azt mondja, hogy aki szerint valamely retorziónak fogantosítása érthető és elfogadható, az az ön által leírt fotelnáci, meg minden egyéb állatfajta körébe tartozik, akkor ne csodálkozzon azon, hogy ön bizony kapni fog hideget, és jeget. Ha én azt mondom, hogy ez így nem volt szép, akkor ez magával volnja azt, hogy ön szerint náci vagyok. És nem azért mert a talponálló előtt dagonyázok, vagy valami hasonló, hanem mert jogosnak tartom azt, hogy elítélik (morálisan) a szóban forgó... hát cikkért. Ugyanúgy jogos ítéletnek tartanám, ha valaki egy a zsidókat ilyen hangnemben minősítő cikk miatt kapná meg a magáét (szintén morálisan! a törvény általi szabályozást ostobaságnak tartom). Továbbá figyelmébe ajánlanám mindenkinek azt az aprócska dolgot, hogy nem utasították ki az országból, nem vonták hivatalos eljárás alá, csak annyit mondtak, hogy ez ne legyen dísze egy genetikailag alsóbbrendű dagonyázó városnak (gyk. kurva anyád sértegesd köcsög).
Bár válaszomat első sorban önnek címzem, igazából nem remélek értelmes reakciót, mivel ön két hatalmas érvteknikai hibával operál folyamatosan. Egyik, a reductio ad hitlerum, vagy argumentum ad nazium, aminek lényege, hogy ön a másikat lefasisztrázza/náciuzza, és innen az illető akármit mond, NEM LEHET IGAZA. Másik a tökéletes érvelés, ami szintén hibás, és amelynek lényege az, hogy önnek igaza van. De. Mindig. Akármit mond az az illető, akivel vitázik. Mert ön tudja. Biztosan. Nos, érthető, hogy ezek után nem várnám öntől a reakciót, mivel nem lehet normális vitát folytatni olyanokkal, akik folyamatosan a vitakultúra szabályait sértve mondogatják az aktuális mémeket.
Kultúrpajta Elégia és kvantum 2011.11.14 02:08:23
Nocsak, ez a dekadencia vidámságba fordulása. Hogy mikor írtam, a válasz az, hogy hümm... Kicsit olyan túl elszomorodtam az elején, szóvl hagytam az egészet firkálmány, de na, ez es idekerül, mementónak:)Csak indulj be. Keresem az ihletet, nézek ki a vonat ablakán, de a szomorú…..
Kultúrpajta Helló megint 2011.11.14 01:52:26
Hosszú kihagyás után írok újra, most már leginkább magamnak, mivel más nem maradt, aki ezidáig várt volna:D. Sajnos bizonyos fokú eltunyulás volt az elmúlt fél évben, már ami az írást és a hozzá hasonlókat jelenti. Egyszerűen nem jött, hogy leüljek és nekifogjak. Semmi…..
Újra teljesült egy álom, László Attiláé legalábbis, új Kiscsillag született. Sosem tagadtam, hogy a CSISZ mindig is a mostohagyerekem volt, de a Döntőt nem hagyhatom szó, vagyis hogyvót nélkül. Legutóbb azt ígértem, Gomesen kívül megszeretek még valakit, megtörtént, Vivaldi…..
Gidro 2011.06.07 02:36:06
@Hódos Hajnalka: Alapvetően nem neked lett címezve a dolog, csak most úgy éreztem, hogy egyet felveszem a kesztyűt, mivel a szesszió közepén kinek van kedve tanulni, mikor inkább netezhet:P? Anna Galvadára meg rágúgliztam, semmit nem adott ki, dehát bizonyára én vagyok elmaradva a világ fősodrától. De végülis jobb így, maradok annyiban, hogy jó, hogy Attila nyert, és én Ádámnak drukkoltam. A beugatós részt mellőzzük - bár magunk közt mondva fennatartom, mert miért ne erősítsünk sztereotípiákat, mikor úgyis azon nevelkedik az emberiség nagy része;).
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a…..
Kultúrpajta A hit - lentről 2011.05.05 04:36:14
Nehéz témát kísérelek meg körbejárni szokatlan szemszögből, úgyhogy előre (és először) kérek elnézést, ha néhol láthatóan görcsös a megfogalmazás, illetve ha lesznek fogalmazási hibák. Természetesen átnézem, de ennél a témánál nem a szövegre fogok koncentrálni,…..
Kultúrpajta Ez egy blog 4. 2011.04.19 03:30:00
 Nagyon rég nem írtam le, hát itt van újra. Egyúttal megígérem, hogy új lendülettel vetem bele magam az írásba. Leginkább magamnak, mert fél év után olvasó az szerintem rég-rég nincs:D Legyn mondjuk amolyan reloaded verzió, hogy mindenki megértse:P. Tehát: Ez egy…..
Érdekesség. Nem fogok belemászni most semmilyen elemzésbe, csupán bemutatom magyarország legolvasottabb hírportáljának egy részletét. Azon a napon történt meg mindez, amikor az új alkotmányt elfogadta a fidesz ( a többi párt híjján). Egypárti alkotmány, való igaz, mert a többi…..
Kultúrpajta A kultúrpajta 2011.04.10 15:35:02
  Nos ez az alfája és az omegája az ellentétes minőségtársításoknak, avagy, Fábry Sándor szavaival élve a magas- és mélykultúra találkozása. És valóban, el lehet vitatkozni, hogy most a klasszikus opera meggyalázását hallottuk-e, vagy csupán egy merész és szokatlan…..
Jó dolgunkban civilizációs hanyatlást vizionálunk, vezetőink diktátorokkal fényképezkednek és csodálják a Kelet látszólagos erejét, miközben az egész világ olyan szeretne lenni, mint a mi hanyatló Nyugatunk. (Fotó: AFP/via Index) Sokan emlékszünk még arra, hogy tavaly a…..
Miközben Orbán Viktor idehaza és külföldön rendre defenzívába kényszerül a legelemibb demokratikus értékeket semmibe vevő módszerei miatt, addig mértékadó külföldi sajtójelentések szerint a nemzetközi politikai porondon zajos sikereket is arat. Nagyon sajátos módon az…..
Kultúrpajta Ideológiai alap 2011.02.17 11:40:00
 Ez igazából az előbbi cikknek a folytatása, de a politikát és a filozófiát nem tudom összekötni, mégha egy ideológiai híd is van köztük (képletesen - szó szerint) . Kövessük csak végig a történelem folyását, mondjuk a felvilágoodástól, hiszen még mindig abban…..
Kultúrpajta Az új urak 2011.02.17 11:38:08
 Megdöbbentő számomra az, hogy bő húsz évvel a gyökeres pólusváltás után ugyanannak a folyamatnak vagyok a tanúja, csak visszafele. A szelídebb gorbacsovi időkből csúszunk a sztálini totalitárius rendszer fele. Még nem adják a magyar kormány kezébe a törvénytervezeteket,…..
Egyszer nézz a szemembeCsak mélyen a késbeKecskét ugráltat, és bakot lőTalán nem is igaz, hogy a nap jó szerető. Ugye látod minden inaddalhogyan feszül meg a kardhalhogyan születik a rendből kínÉs az észből kábító nikotin Nem kell tudnod merre mészHa végül te is…..
Kultúrpajta Két hónap 2011.01.12 02:28:00
Rettentően szomjas volt. A számítógép képernyője üresen ásított vissza rá. Kintről gyengén beszűrődött a hold fénye, és ebben a sápadt derengésben hullaszerűen merevnek, beesettnek tűnt az arca. Mintha máris kiszáradt volna, szeme üresen verte vissza a derengést, tompa…..
Kultúrpajta Karácsonyérzés 2010.10.25 03:24:02
„Mond csak, várod a karácsonyt?” Sok év után hallottam újra, és egyből közel hozta régen elmúlt gyermekkorom. Nagymamák egyik kedvelt kérdése a mi családunkban is közismerettségnek örvendett. Bár nem volt olyan általános, mint a „Hogy megy az iskola?”…..
Kultúrpajta A szeretetről 2010.09.25 03:27:52
Ha elfogadjuk a régi közhelyet, hogy a szerelem láng, tűz, akkor a szeretet a fa ami táplálja. Szeretet nélkül a szerelem tiszavirágéletű. Szeretetre lehet építeni, az tartós, és legalább olyan mély, mint a szerelem. Hogy sokan 'csak szeretet' -nek mondják, annak az az oka, hogy…..
Megjegyzés: Ha küldtem neked, hogy olvasd el, csak onnan kérem ahol látod az 'INNEN' szót. Az utolsó harmadában. Nos, lassan véget ér a nyár. Nem punnyadtam annyira, mint előző alkalommal, de azért kissé lassultam, azt megadom. Ismételten: Nekem most ér véget, mondtam a…..
Kultúrpajta 3 vers 2010.09.09 00:14:00
Egy jó tanácsot követve inkább kiírtam magamból pár dolgot, semmint elküldjek egy levelet. Köszönöm a segítséget, és íme, húsz perc alatt megnyugodtam. Érdemes kipróbálni:).   Karnyújtásnyi végtelen   Óceán, minek sötétje titok marad Tiszta szikrák…..
Kultúrpajta Gyakorikérdések 2010.08.23 00:48:00
 gyakorikerdesek.hu Aki ismeri ismeri, aki nem, az ne is ismerje meg, csak ha agyradírra vágyik. A tévében látható beszélgetős show -k színvonalán mozognak ott néhányan, főként a szex témakörben. Saját szórakozásomra néhányat régebb megválaszoltam, és mivel nagyon…..