Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vandorbot

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állampárt 1989-ben végérvényesen elfogadta, hogy előbb-utóbb szabad, demokratikus választásokon kell megmérettetni magát és erre készülni is kezdett. A párt 1989 októberében nevet, vezetőséget és irányvonalat váltott, egyfajta eurokonform szociáldemokrata pártként…..
  Az 1989-es évben jelent meg az ország közterületein az a plakát, ami később az egész rendszerváltó folyamat egyik jelképe lett. Az alkotás egy nem különösebben sovány katonát ábrázol tarkómagasságban, hátulról. A rajta szereplő товарищи конец feliratot…..
Forradalmi helyzet akkor áll elő, ha az adott társadalomban, kirándulócsoportban vagy bűnszervezetben a hierarchiában alul levők már nem akarnak, a felül levők pedig nem tudnak a korábbi módon élni, mint azt Lenin oly' találóan megfogalmazta. Ő persze eredetileg kizárólag…..
1989-ben, egy esős, márciusi estén egy igazi röplapot nyomott a kezembe egy farmerkabátos fickó a Jégbüfé előtt. Mint kiderült, egy félig legálisan terjesztett kordokumentumot kaptam, az ellenzéki szervezetek követeléseit tartalmazó 12 ponttal. Ez ugyan nem tudatosult azonnal, de…..
Amikor meghallottam, hogy az egykori Független Kisgazdapárt újjáalakult a rendszerváltáskor, olyan érzés fogott el, mint amikor egy régen elfeledett autót látok veteránautóként végiggurulni a városon. Már maga a név is egy távoli, letűnt, rég elfeledett világ illatát idézte…..
Ez a bejegyzés egy megdöbbentő dokumentumfilmet tartalmaz, amit a tecsőn tett közzé egy általam ismeretlen felhasználó. A most vasárnapi EP-választás leendő legnagyobb nyertese vagy vesztese, Bokros Lajos múltjáról tár fel addig nem is sejtett, botrányos részleteket ez az 1995-ben…..
Bár vasárnap estére nyilvánvalóvá vált, hogy hétfőn már nem folytatódik a blokád, a hétfői nap még részben annak jegyében telt. Kezdődött mindjárt történelemórán. BZ tanár úr nagy szakmai tekintélynek örvendett az osztály körében, a taxisblokádot megelőző egy év…..
1990. október 26-án, pénteken reggel kaján vigyorral az arcán ment iskolába egy másodikos gimnazista, .Iván. Az egyébként sem túl megerőltető pénteki tanítási nappal kapcsolatban biztosra lehetett venni, hogy az események miatt itt érdemi tanítás nem lesz. A helyzet…..
 Az 1990-es választásokon a Magyar Szocialista Párt helyzete csöppet sem volt irigylésre méltó. Boldog-boldogtalan, stílusos-stílustalan rajtuk köszörülte a nyelvét, a tucatszámra alakuló új pártok közül amelyiknek épp nem volt érdemi mondanivalója, az köpött egyet a…..
1989 őszén négy ellenzéki szervezet összegyűjtötte a szükséges százezer aláírást, így a (még "pártállami") országgyűlés 1989. november 26-ára népszavazást írt ki a kezdeményezők által föltett négy kérdésben.  Annyira érdekes, újszerű ötletnek tűnt,…..