Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robiwolf

159 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új blogom, ami lényegében ennek a sokkal hasznosabb verziója, végleges külsőt öltött. Szép, Garferinek kedezve sötét. A postok viszont csak részben jelennek meg, csak a bevezető majd egy link a Hogyan.org-ra. Mivel nekem az csak jó, ha az írásaim segítenek, ezért az oldal…..
Meg volt a szallagtűző. Szép volt, jó volt, több nem is lesz, ha minden jól megy. Jön a félév, jön a hajtás, nyakunkon a sok kötelező olvasmány. Windows alatt ott volt a SpeakBoard, amivel felolvastathatott az ember, vagy akár .mp3 formátumban menthette is a szöveget. Én elég…..
Lehetőséget kaptam, hogy .hogyan.org-os domain alatt folytassam tevékenységeim. Egy kikötés volt, hogy informatikai blog legyen. Ez is az, de már szerintem is egyre gyengébb a színvonal. Az oldal tárgyilagosabb verziója a http://robiwolf.hogyan.org/-on érhető el. Jelenleg még…..
robiwolf 2009.12.21 16:33:18
@Crystal: Meglett a gond, a skinbe volt beiktava az a rész, ami kiszúrt veled, ha minden igaz, javítva lett! Bocsánat a fennakadásért. Átíram az oldal nevát is robiwolf.hogyan.org-ra :).
Hoztak egy routert, második nekifutásra be is tudtam iktatni szerencsésen. A pppoe kapcsolatok egyik sajátossága Ubuntu alatt, hogy nem tudsz mellettük más kapcsolatot létrehozni. Mivel nem tudom hogy kapcsolhatnám ki, újraraktam a tendszert. A friss 9.10 cuppant is a hálózatra, amint…..
A kimaradás részemről várható. Szallagavatóm lesz, ez pedig óhatatlanul nagy bulikba torkollik, szóval lehetséges hogy egy betűt sem fogok írni az elkövetkezendő néhány napban. Az sokat emlegetett internet kapcsolatom kezd hajlandóságot mutatni a működésre. Valahogy csak…..
A Linux Mint alatt a hálózat megadta magát. Újratelepítettem, leszedtem az Ubuntu 9.10-et megint, majd feltettem azt. Egy nap két rendszertelepítés... Nem okozot gondot a JFS fájlrendszer, mint legutóbb és a beállításaim is megmaradtak hála a külön /home-nak. Témát, hátteret,…..
Felpreparáltam a Helena-ra az Ubuntu Szoftverközpont-ot, a Compiz-t és  megy minden. Itt nincs vége, megy a 720p-s HD!!! Ez persze nem az új rendszernek köszönhető, hanem megintcsak egy aláírásnak az Ubuntu.hu-n. Akinek oldala, blogja van, az általában aláírásban kiírja,…..
Gondok, gondok, gondok. Ismét belefutottam egy olyanba, ami kifogott rajtam. Meguntam, kiírtam a Linux Mint 8-at lemezre és felraktam. Lényegében nem csináltam semmit, mivel ez Ubuntu alapú. Ami eddig gondot okozott, az ez után is fog, csak jönn néhány új hozzá. Mindent próbálok…..
Azt veszem észre, hogy egyre töb Ubuntu felhasználó kezd blogot vagy egyéb oldalt írni (WordPress blogmotoron, ezért írtam hogy blog...), amelyek hasznosak lehetnek kezdő, vagy éppen tályékozódni vágyóknak. Az én blogom meg kezd egyre kevésbé tárgyilagos lenni :)... Ez főleg…..
Tegnap úgy gondoltam, körbenézek milyen tech oldalakat lelek. RicsiPontaz Blog-ját már megalakulása óta olvasom, feedelem, mert nagyon jó how to-kat készít és néha már fáradt vagyok angolul olvasni a híreket, ő pedig magyarul (fordítja őket) közöl Ubuntuval és linuxokkal…..
Elég sokan ismerik a Debian-t, ugye erre épül az Ubuntu. Kíváncsi voltam a külömbségekre, gondoltam telepítek egyet VirtualBox-ba. Persze, nem rég töröltem le ezt a programot, mert összekuszálódik tőle néhány dolog nálam (ez nem feltétlen következik be máshol! Mindenkinek csak…..
 Az Ubuntu.hu-n mostanában kezdtek el kifogásoló postok megjelenni. Nekem nincs bajom velük, mivel tényleg tárgyilagosak (szerintem) és kész tényeket sorakoztatnak föl. Létező hibákat taglalnak és nem az megy, hogy használhatatlan, meg hogy gondolkodás nélkül kidobom. A vicc…..
A VirtualBox-OSE egy nagyon jó program, nem is szidni szeretném! Az én gondom, az másoknak segítség. Ha egy új os telepítést kezdek a programban, akkor újragenerálja a vboxnet-et, ami meghiúsítja a pppoe használatát. Ha töröljük a hálózatot a VirtualBox-ban, de mentett folyamat…..
A filmek tökéletesen fölványszorogtak, le már nem jöttek, megnyitni nem tudtam őket :), de fölmentek :). Megpróbáltam a CromiumOS-t fellökni rá, hátha, de sak kiderült a turpisság, csak kiírásban nőtt, a kapacitása valójában csökkent. A Google rendszeréből csak 260…..
Ez hihetetlen! Két évvel ezelőtt karácsonyra kaptam édesapámtól egy papíron 512 megás pendrive-ot. Hiviewell márkájú. Formázás után 491 mega hely marad rajta. Megjárt ez már sok mindent. Egyszer részegen elhagytam egy szökőkútban, fél óra múlva találta meg egyik barátom,…..
Feltelepítettem VirtualBox-ba és ha már én látom, gondoltam megmutatom hogyan is megy ez. Nem sokban üt el az Ubuntu telepítésétől, főként mivel azon alapul. Kétszer kellett nekifognom, mert kevés RAM-ot tudok csak a virtuális gépnek adni. Először a kérdéssor 3. pontjánál…..
Kijött a Linux Mint 8, kódnevén Helena! Ubuntura éülő, Gnome asztali környezető szépség, melybe élből telepítve vannak a legnépszerűbb csomagok. Egyenlőre csak 32bit-es verzió van, letölteni INNEN lehet. Ha tehetjük, akkor válasszuk a torrent lehetőséget, mert nagyon gyors és…..
A Canonical-nál most kitűztek egy igen komoly célt, de ne szaladjunk ennyire előlre... Kezdem ott, hogy kb most és ez előtt hogy állt a helyzet. Ugye Én Hardy Heron-t használtam viszonylag hosszan. Míg nem frissült a kernelem, addig 1 perc körül volt a boot idő. Frissítés után ez…..
Egyszerű. Saját magam jöttem rá. Néha jönnek emberkék hozzánk, akik kihúzzák a netkábelt a gépből és nem ismerik a történetem a net elmeneteléről. Már túl vagyok azon hogy felhúzzam magam rajta... Vannak értetlen és hülye emberek, nem is kevesen. Persze mikor mondom hogy…..
Van egy kis gondom a wifi-s kapcsolatokkal, meg úgy általában mindennel, ami nem kábelen jön. Még nincs használatban, de mivel laptopot kell majd venni, ezért jól jönne itthonra majd egy wifi router. A problémám még 14 éves koromra visszavezethető. Egy focimeccsen eltört a jobb…..
Ha már van, gondoltam megnézem mi fán terem ez a rendszer. Egyenlőre még nem teljes a programkörnyezet, szóval ingyen letölthető. Ha elkészül, akkor már pénzes lesz. Most csak egy böngésző lényegében. Se filmet nézni, se zenét halgatni nem tudunk rajta úgy, hogy az adatok a…..
Emlékeket őrizni jó dolog. Nem gondoltam augusztusba hogy ennyit fogok írni, hogy egyáltalán folytatom. Itt egy kis visszatekintés a régi külsőre és az újról is csináltam képet. Mondjuk tökéletesen fölöslegesen, hiszen ezt látjuk, ha ide tévefünk :) (A képekek megnőnek, ha…..
Két dolgot kellene még megcsinálni. Az első, hogy a post szövegét élből valami világosabb szürkével, estleg fehérrel jelenítse meg az oldal, a másik a sárga négyzet ha valaki, akit idézek, a neve alat... Sajna egyiket sem találom a css-ben, ezen kívül mindent meg tudtam oldani.…..
Sziasztok!Legelőször is szeretnék üdvözölni mindenkiat aki látogatja a blogot, és hogy a részvételükkel emelik a színvonalat.Ezennel be is mutatkoznék, Maneszka vagyok az új társ szerkesztő. Remélem sokat tudok majd segíteni Nektek a Linux használatában, és próbálok mindent…..
robiwolf 2009.11.26 15:18:22
@charlie: Üdv, maneszka nem nagyon fog válaszolni, mert végül feladta a küzdelmet... Visszaállt Win7-re, de ha gondolod, megkérem szívesen!@charlie:
robiwolf 2009.11.26 16:29:22
@Maneszka:): Nyányányányányá... Az én gépem megpusztul ha VirtualBox-ot hsználok 3-napnál tovább, de amint látod, nem tart vissza :P. Akarat kérdése az egész, nem hardver. Nem mintha 1 giga RAM nem lenne elég, mondom én fél gigával... Na, de nem nekem kell válaszolni te nagyon eszes, hanem azt írd már le, hogy hozzájárulsz-e ahhoz, hogy a szellemi végterméked, mely mások számára hasznos, megjelenhet-e a fent említett oldalon!
Elnézést kérek azoktól akinek lassabb a nete, elég sok kép van beszúrva, de megéri megvárni őket! Le vannak kicsinyítve, ha jobban meg akartok nézni egyet-egyet, akkor jobb egérgombbal kattintva kép megjelenítése menüpont! A VirtualBox alsó és felső sávja ott lesz minden…..
robiwolf 2009.11.18 18:20:23
@Trebit: Üdv, a billentyűzet kiosztását a Rendszer=>Beállítások=>Billentyűzet=>Kiosztások menünél adhatod meg. Ha élből magyar nyelven telepítettél és a billentyűkiosztásnál választottál, akkor magyar alapból. Persze kivételek lehetnek. A hang... Hát, nekem egy bődületesen nagy medve asztalim van, azt tudom ajánlani, hogy ebben a témában az Ubuntu.hu-ra látogass el. Ha nem találsz érdemlegeset a keresőrendszerében, akkor nyiss egy új témát, de tudtommal már felvetették egyszer. Itt majdnem mindenben tudnak segíteni, én is innen kérek helpet, ha már nekem sem megy. Remélem tudtam segíteni!