Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Igazi Pityi

22 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor valaki boldogtalan, amikor úgy érzi, elszívják előle a levegőt, s hogy minden öröm elveszett a világból, akkor a pszichiátria depresszióról beszél. Mi azonban, akik nem hiszünk a dajkamesékben, tudjuk: az illetőt valójában dementorok támadták meg. Ebben az írásban azt…..
Az Igazi Pityi 2011.07.16 18:59:54
@Birtalan Balazs:

Írtál egy cikket, és szeretnéd tudni, hogy ki rakta be a saját blogjába (vagy más típusú cikkébe) a te írásodra mutató linket?

A blog.hu (és majd' minden más blogmotor) automatikusan összegyűjtögeti neked, hogy kik linkelték be a cikkedet, ráadásul meg is jeleníti ezeknek az írásoknak egy szeletét a te bejegyzésed kommentjei közt, hogy azoknak az olvasóknak, akiket a téma nem csak annyira érdekel, mint amennyire te leírtad, legyen lehetőségük a téged linkelő cikkekre is ellátogatni, és bővíteni a tudásukat :).

Fel lehet úgy is fogni a dolgot, hogy ez egyfajta népszerűségjelző is egyben: ha jó sok trackback van egy írásodon, akkor sokan hivatkoznak rád, tehát érdekled a blogolókat.

Azt hiszem az adminban be is lehet állítani a trackbackkel kapcsolatos engedélyeket, ami azért fontos, mert amikor egy valaki hivatkozik a cikkedre a sajátjában, végül is reklámozza is egyben a te cikked kommentjei között a saját írását.
Az Igazi Pityi 2011.07.16 21:14:51
@Felicitasz:

Felicitasz magyarázata a pontosabb trackback ügyben, rá hallgassatok!
Portugáliában, Fafe természetes környezetében épült fel, illetve csak részben épült, részben pedig kialakult a képeken látható családi ingatlan, amely nem csupán természetközeli, hanem az. De azt is csak nagyrészt, hiszen a tető, a nyílászárók és a belső kialakítás már…..
 A kormány nyugdíjvédelmi megbízottja elmondta: a kabinet "eltökélt szándéka volt", hogy a reálhozamot adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül lehessen felvenni, egy összegben. "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges,…..
Az Igazi Pityi 2010.11.28 12:23:36
@Battlestar Galactica:
Ej, ej, talán igazad van :). Az biztos, bár bizonyítani nem tudom, hogy ha munkaként elvállalok valamit, akkor nem "csak" leírom, mint a hozzászólásomat, hanem többször le is ellenőrzöm.
De miért ne írhattam volna meg azért?
Lehet, hogy szocdemmannak megér egy ezrest, hogy csak a felkiáltójelek hiányoznak a szövegéből.
(Egyébként folyamatosan javítja a szöveget, tehát úgy néz ki, hogy ennek az üzletnek amúgy is fuccs már :)
Az Igazi Pityi 2010.11.28 12:44:49
@szocdemman:
OFF

:))
Neki is írok egy árajánlatot, hátha bejön :) Szerinted mennyit kérjek? Úgy hallottam nagyobb pénz áll náluk a (z állam) házhoz, valami 2700 000 000 000 Ft, vagy mennyi. Lehet, hogy tőle nem egy ezrest fogok kérni.

(Egyébként bocs, nem bántani akartalak!)

ON
Örömmel, bár egyáltalán nem meglepve hirdetem ezennel szerte a világba, hogy tőlünk teljesen független erők is hasonló következtetésre jutottak: a desszertek világában egyeduralkodó a Királynő.A http://www.kedvencetel.hu/ honlap megmérettetésén, igen nemes versenyben, közel…..
A megújúlt www.civilization5.com közli a játszható 18 népet.Alábbikban tehát jöjjenek sorban, kép és rövid infó, csak úgy nyersen és egyszerűen:AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKVezető: George WashingtonSaját képesség:„Manifest destiny” Saját egység: B-17-es bombázó…..
Ellenőrző Használható tudás 2009.12.21 08:00:00
Állandó bosszankodásunk tárgya, hogy a tankönyvek nem életszerűek, kevés bennük a mindennapokban használható tudás. Egyrészt nagyon felgyorsult a világ és nem tudják a tankönyvírók követni a változásokat, másrészt van egy elfogadott tudásanyag, amit a NAT szerint minden…..
Az Igazi Pityi 2009.12.22 01:10:41
Úgy gondolom, hogy vannak alapvető problémák a magyar oktatásban és vannak "következmény-problémák".

Az alapvető problémák közé tartoznak:

1. probléma: a pedagógusként dolgozók hozzá nem értése, alulmotiváltsága, konzervativizmusa és kiszolgáltatottsága. (Hogy ne legyen tévedés, én NEM azt állítom, hogy minden pedagógus ilyen, hanem azt, hogy sok ilyen van, és ez sajnos már alapvető problémaként jelenik meg.)
2. probléma: a közösen elfogadott irány, a "jövőbe vezető út" hiánya: általában nem tudjuk, milyen oktatást szeretnénk, sőt, ha a széles rétegeket vesszük, akkor még azt sem tudjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak.
3. probléma: az iskola nevelői szerepének a tisztázatlansága: társadalmunk felismer és elismer egy sor olyan értéket, és normát amit a családokon belül nem nevelnek a gyerekekbe, de a hétköznapi életben azt sem fogadja el, hogy az iskola tegye ezt meg helyette.
4. az oktatás, mint állami intézmény iszonyatos alulfinanszírozottsága.

Az összes többi dolog (köztük sok már a kommentekben megjelent), mint például a funkcionális analfabétaság, a túl sok lexikális tudás, a mindennapi élet követelményeinek való meg nem felelés, a "neveletlenség", a tantárgyak megútálása, a tanulás megutálása, stb. mind-mind csak "következmény-problémák".

Az én megoldási javaslatom a kövektező:

1. Hagyjuk abba a kisérletezgetést, a toldozgatást-foldozgatást és vészvijjogást. Indítsunk oktatásügyi forradalmat! Nem reformokat... forradalmat.
Miből is állna ez?
Ha jelenleg X Ft-ot költünk el évente oktatásra, akkor mostantól kezdve kezdjünk arra törekedni, arra spórolni, arra lelkesedni, hogy a következő tíz évben el kell költenünk 500-szor (ötszázszor) X Ft-ot (!), és az utána következő tíz évben pedig még többet.
Kezdjük az oktatásban dolgozók fizetésével. Természetesen nem kontroll és ész nélkül: szervezzünk tanári kamarát, szakmai besorolási rendszert; szervezzünk minden irányba működő tanár-szülő-diák visszajelzési rendszert és differenciáljuk a fizetéseket; emeljük fel az egy diákra jutó tanárok (segéderők, gyakornokok, stb.) számát, de extrém módon.
Próbáljunk meg tehát első lépésben oda eljutni, hogy az oktatói hivatás mind anyagilag, mind eszközeiben (lehetőségeiben) csábítóvá váljon azon tehetséges emberek számára, akik szívesen tanítanának és nevelnének, de mivel más területen jobban meg tudnak élni, elhagyták, vagy soha nem is választották a tanári pályát.

2. Bízzuk ezekre az emberekre az oktatás átszervezését. Ezek az emberek benne élnek majd a problémákban, jó képességeiknél fogva jó megoldásokat fognak választani és elhivatottak lesznek.

3. Tisztázzuk az iskola szerepét a normák és értékek közvetítésében. Nehéz lesz, de meg kell találnunk azt a határt, amit mindenki elfogadhatónak tart, majd a lehető legszigorúbban tartsuk is be az így született szabályokat. (pl. az iskolában sminkelt, tetovált gyereknek helye nincs/van; vagy: mi számít csúnya beszédnek; vagy eltávolítható-e egy gyerek az iskolából, ha aggresszív, vagy folyamatosan nem teljesít, stb.)

4. Adjunk teret minél több eredeti kezdeményezésnek és BÍZZUNK MEG azokban az emberekben, akik magukra vállalták ezt a nehéz munkát.

5. Legyünk türelmesek és kitartók: egy ilyen változtatás nem fog néhány év alat lezajlani. Napról napra tudatosítsuk, hogy egy iszonyú hosszú folyamatról van szó, és a sikert csak a közös munka és a jó emberanyag biztosíthatja.

Utópia? Álmodozás? :) - az.
Critical Miss Kínos Centrál-süti 2009.10.22 07:51:00
Nagyon jó dolgom van, ez nem vitás. Az egyik este macaront kaptam a vacsorához, a Centrálból. Hogy mit rejtett a doboz, az szavakkal kifejezhetetlen, és nem pozitív értelemben. Hadd mutassam meg: A képen az első két próbaharapás utáni állapot látható. Már első ránézésre is…..
Az Igazi Pityi 2009.10.22 16:01:48
Azoknak, akik a váci cukit ajánlják a Centrál ellenében:

fozzunkolaszul.blogspot.com/2009/02/mihalyi-desszertek-centralban.html

Lehet, hogy azóta megváltozott a helyzet, de ez a cikk azt taglalta egy fél évvel ezelőtt, hogy a Centrál cukrászdájáért éppen az emlegetett váci cukrász (lesz) a felelős.
Kár, hogy ez a cikk nem a Wekerle-telepről szól, mert a Wekerle-telep - ó, hanyadszorra már - egészen különleges élmény. De ma csak átfutunk rajta, szinte sietünk, hogy még egy sor más dolog is beleférjen a napba. A Kós Károly téren van a célállomás, Koller Bácsi…..
Én megmondtam előre, én szóltam előre, én ezt nem akartam!   Tudom, nem szép dolog az előítéleteket dícsőíteni főleg, ha olyan elítélő előítéletek törnek elő az emberből, mint amilyenek nekem voltak az Európa Kávéházról, de ez egyszer hallgatnom kellett volna…..
Vác, az autóktól elzárt főtérrel, a barokk házakkal, a parti sétánnyal, a Dunával mindig pihenőnapra esik. Ha Vác, akkor pihenőnap. Örök szabály, szinte már áthághatatlan. Pedig talán minden tizedik alkalommal ha hétvége volt az a nap. Anyóhoz jöttünk fel mindig, hiszen itt…..
Órákig tudnék mesélni óvodás élményeimről.Az óvodám udvarát kőfal vette körül, s valahol középtájt ott rejtőzködött az Ajtó. Oda-vissza görgetve az emlékeket, ma már tudom, hogy egy ócska kis faajtó volt az semmi más, de négyévesen maga volt a kopogó, szálkás…..
Eredetileg a Nándoriba akartunk menni a Ráday utcában, de mire odaértünk már zárva volt. Hát most akkor merre?Tegyünk egy utolsó kísérletet a Hauerrel, hiszen oly sok helyről hallottuk, hogy milyen finomak a sütik.De miért is utolsó kísérlet?Voltunk ott ugyanis már…..
Városi ember vagyok én, télen is félcipőben járok. Az otthonom és a munkám közötti úton talán ha tíz percig vagyok a szabadban. A metróban minek a csizma? A villamoson miért kéne kesztyű?Ha máshova megyek, autóba vetem magam és úgy furikázok, mint egy úr. A nagykabát tényleg…..
Mocskos és csöpögős volt minden azon az éjen, a Rákóczi fejedelemről elnevezett úton, mikor a két lovag a Hauer fogadóhoz ért. A hosszú vándorúttól megkopott ruhájuk kellemetlenül tapadt testükre, hidegen, mint a kocsonya. Csízmájukat vastag sár lepte, köpenyük, mint…..
A Desszertek Királynője Menedék 2007.12.10 06:30:00
A köd olyan sűrű volt, hogy ezüst vízcseppekké vált az arcukon. A szemmel is alig-alig megkülönböztethető kis gömböcskék csillogó hártyaruhaként terítették be Liza arcát, s Luíz karja majd megremegett, valahányszor oldalt pillantva belefelejtkezett a lány látványának…..
1979-ben, amikor én még egészen kissrác voltam, szokásban volt, hogy buszos tábort szerveztek nyaranta az általános iskolásoknak. Minden reggel ott várt minket a kék, BKV-tól csencselt csoda az iskola előtt; nyolckor elvittek minket, ötkor meg visszahoztak. A két időpont között…..
Auguszt cukrászdából három is van Budapesten s olyanok ők, mint három nővér. Nem fiatalok már, de igen jól tartják magukat, sőt határozottan előnyükké válik a tapasztalat, és az idős kor adta méltóság. Elegánsan öltözködnek, egyenes a tartásuk, szépen beszélnek és…..
Malka egy Nyugati téri kaszárnya acéllal díszített épületében született és egy hűtőszekrénynek álcázott hadianyagraktárban nőtt fel. Nem érezte a sorsát különösnek. Körülötte mindenki pontosan ugyanúgy élt, mint ő, s ez nem is lehetett másként. A világ – ezt…..
Ha Angyalföld felől nézzük, Újpest olyan, mint egy érett dió. Át kell törni a síneken, a lakótelepen, a Városközponton, hogy végre elérjük az apró házakból, csendes, kertes utcákból álló belsejét, a dió édes, puha magját.A Harangvirág cukrászda éppen ott áll, ahol a…..
Néha a dolgok úgy elcsúsznak egymáshoz képest, hogy az ember csak néz. Szép volt az este. Kellemesen langyos volt az idő, a közel-keleti tájak mesés olajából készített finom benzin gőze dúsan, részegítően terítette be a Körutat, az autók dorombolva dübörögték be a szürke…..
Apró tündérpalota egy hatalmas tündérpalotában, ez a Gerbeaud somlóija. Szép, szép, szép, minden szép. A tér gyönyörű, az épület pompás, a termek fenségesek, a hangulat elegáns, a somlói kocka pedig királyi. Azaz királynői Azaz királynőinek néz ki. Elegáns rétegek…..
Csak nézem, nézem a kehelyben csendesen pihegő Szépséget és a torkomat folytogatja a fantáziám: ha bekapok akár csak egy falatot is, biztos megfulladok. A szemem fennakad, a hangom benszorul s kezeimmel hiába kapirgálok és csapkodok itt, ezen az entelektüelektől hemzsegő helyen,…..
Közel húsz éve nem voltam a Jégbüfé vendége és mégis: éreztem, tudtam, bizonyos voltam, hogy mit sem változott az elmúlt két évtized alatt. Hogy ez jó-é, avagy sem, ki-ki döntse el maga...   Jégbüfé. A név közismert, szinte legendás. Kölyökkoromban a Minőséget…..