Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozsdamentes Acélpatkány

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz 20. születésnapjánál úgysem lesz jobb ziccer, meg hát most jelent meg a Demorkatában (hihetetlen, de pénzt adtam érte) az animás Prieger Zsolti ötoldalas, amúgy tök korrekt interjúja, amiben van egy ilyen mondat:Én Orbán Viktorral értek egyet, aki 1994-ben még arról…..
Rozsdamentes Acélpatkány 2008.03.30 22:37:50
A BBC 3, az angol Petőfi TV készített egy dokumentumfilmet, amiben Nicky Taylor (38) háromgyerekes anya és oknyomozó riporter egy hónapig minden nap füvet szívott Amszterdamban, aztán pedig csak hogy teljes legyen a képzavar és a csúsztatás, intravénásan is kipróbálta a marihuána…..
Rozsdamentes Acélpatkány 2008.03.28 08:16:13
Terjed a hepatitis C vírus, ketyeg az AIDS-bomba.

Gyékiss Roland, a Kék Pont tűcsereprogram vezetője elmondta: steril, egyszer használatos tűket, fecskendőket adnak az intravénás drogfogyasztóknak, hogy a még leállni nem akarók vagy nem képesek között megelőzhessék az AIDS és a hepatitis- járványt. A szenvedély rabjainak sokszor az egyetlen legális kapcsolattartást ez jelenti az egészségügyi- szociális ellátórendszerrel, s a többségi társadalomra nézve is biztonságosabb lenne, ha a használt tűket nem játszótereken, lépcsőházakban, parkokban dobálnák el, hanem a csere alkalmával leadnák az érintettek-mindannyian.


Tavaly 72 000 steril tűt adtak ki több mint 800 regisztrált kliensüknek, akik a VIII. és IX. kerületben laknak. A kölcsönös bizalmon alapul: rendszeres szűrővizsgálatokat is végeztek közöttük. Ez utóbbi azt mutatta: az intravénások között országos átlagban 29 százalék hepatitis C vírussal fertőzött, ebben a körzetben viszont a megvizsgált drogosok 70 százaléka!


- Ez azonnali intézkedéseket sürget és egyben jelzi, hogy az AIDS-megelőzés szempontjából is ketyegő bombán ülünk - mondta Gyékiss Roland.


- A mi esetünkben például sürgősen bővíteni kellene az úgynevezett megkereső szolgálatot. Ez jelenleg csak 3 emberrel dolgozik, de sokkal több, talán kétszer ennyi kellene, hogy több olyan helyet, teret keressünk fel, ahol a nyilvánosság elől rejtőzve szúrják a vénájukat és fecskendezik be maguknak a szert a drogosok. Így az ott talált, eddig nem ismert "klienseket" is be tudnánk vonni a tűcsereprogramba, - ezzel a fertőzések megelőzésébe -a szűrővizsgálatokba és talán többen jutnának el kezelésre is. A másik, hogy változzon a rendőrség hozzáállása.


Velük most is van együttműködési megállapodásunk, ennek köszönhető, hogy a mi programunkba bevont drogfogyasztókat a környéken többnyire "békén hagyják".


Ám nem mindenhol van így, s ez szerintünk hiba. A drogosok ugyanis, akiknek tartaniuk kell attól, hogy a segédeszközök önmagukban is "okot adnak" az őrszobára kerülésükhöz, azok a szerhasználat után rögtön igyekeznek megszabadulni ezektől a "tárgyi bizonyítékoktól" - azaz eldobják a tűt, s nem cserélik. Ez pedig ahelyett, hogy gátolná, éppenséggel elősegíti a fertőző betegségek terjedését, s így mindenfajta kapcsolat, segítség és egészségügyi kontroll nélkül maradnak a drogosok.


A harmadik fontos változás, hogy sokkal többen kerülhessenek kezelésre. Ez úgy kezdődik, hogy a drogot részben pótló, de kötődést nem okozó gyógyszert -methadon, suboxon - kapnak a heroin helyett, s azután esetleg tovább tudnak lépni a gyógyító kezelésbe is. Ám e kezelés állami támogatása szerény, így pedig eleve kevesen kapnak esélyt a gyógyulásra. Pedig erre lenne szükség, mert a környékünkön a drogfogyasztás lassan nyíltszínivé és még ellenőrizhetetlenebbé válik.


A Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Ambulanica honlapja:
www.kekpont.hu
Energiaálság A gazvezeték ára 2008.03.12 00:20:00
Nem, nem elírás. Illetve igen. A Déli Áramlatról szóló orosz-magyar szerződés aposztrofálja emígyen a vezetéket. Freudi elszólás, vagy önbeteljesítő jóslat? Végül is mindegy, bár a vezeték nevének változása, az egykori Kék Áramlatról Déli Áramlatra már önmagában is…..
Rozsdamentes Acélpatkány 2008.03.13 13:09:52
A Webisztán posztjainak kommenjeiben többször felmerült, vajon mennyire életképesek a hazai webkettes startup szolgáltatások. Függetlenül attól, hogy saját ötlet vagy egy amerikai másolata, mennyire képesek nyereséges stratégiára? Első pillantásra látszik, hogy a legtöbb ilyen…..