Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melquart

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tamás Gáspár Miklós a rendszerváltás óta eltelt két évtized egyik legszínesebb figurája. Bár világnézetét úgy váltogatja, mint divatdrukker kedvenc focicsapatát, igaz, legalább nem pillanatnyi érdeke, hanem meggyőződése és lelkiismerete szerint. Az utóbbi időkben…..
Melquart 2009.04.26 16:36:57
Szerintem a legfontosabb kerdeskor pontosan a hogyan tovabb. Az elottunk allo peldak sajnos nem erositenek meg abban a hitemben, hogy barmifele elorelepes lenne a meglevo balkani reflexek lekuzdesere.

A jelen politikai eroket kommunikaciojuk es viselkedesuk szerint (nem a tamogatokrol beszelek) ket kategoriaba tudom belehelyezni.

1, Opportunista-Populista parazitak.
2, Radikalis, akik az elso pont modszertanat alkalmazva messzebb mennenek a jelenlegi rendszer sorsat illetoen.

A palettan nem ideologiak kuzdenek, hanem az egyes "tekinetes urak es finom emberek", akik a zsiros koncbol a sajat reszuket feltve acsarkodnak egymassal.

A Nagy Kameleon (Vitya) aki villamgyorsan olti fel magara az egyes elmeleti politikai palettakszinezeteket, ahogyan azt a "fenyviszonyok" megkovetelik.

A nagy Gyurcsany "Copperfield" Feri, aki remek illuzionistakent beetette az embereknek a "nyugati tipusu szocial demokraciat" es majd` belegebedt, hogy eltuntesse a nyomokat, amik a semmittevesre utaltak. Utolso nagy eltuntetos buvesztrukkje megfeneklett a segedek lazadasan, mikozben a Pannon Puma negy gipszelt labbal szaguldva az utolsokat rugta.

David Rigolya, aki eppen kalapja alol nezi, ahogy a trilobita oskozet nemesei egyre kevesebbet nyomnak a latban es keptelenek visszaszerezni tarsadalmi poziciojukat, amit a Horthy-era alatt tudhattak magukenak.

A lista meg hosszabb is lehetne, de teljesen ertelmetlen boncolgatni, hiszen mindegyikojuk mogul hianyzik a meggyozodes. Ami van helyette, az a tulelesi oszton.
Ahol nem hisznek ertekekben es elvekben, ott politikai palettan sem tudjak magukat definialni maskeppen, csak a populista eszkozok hasznalataval.

Ha lecserelnenk a vezeto elitet, az sem lenne megoldas, hiszen ebbol a kozegbol csakis hasonlo kaliberu emberek emelkedhetnek fel.

Magyarorszagon ma nincsennek politikai oldalak. Csak vereres szemu tronkovetelok.