Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoli4

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
zoli4 2009.05.05 06:50:31
Kissé ellentmondásos érzéseim vannak az írással kapcsolatban, mert nem értem miről is akart szólni. Ha a szakszervezetekről, úgy általánosságban, akkor eléggé mellé ment. Ha néhány, lehetőségeivel visszaélő agyamentről, akkor pedig túl köntörfalazó.
Szögezzük le, hogy önmagában a szakszervezet nem az ördögtől való. Szerintem elég sok szervezett munkás dolgozik az iparban, mégsem hangos az ország az Ő sztrájkjaiktól. Ahol dolgozom, ott is működik szakszervezet, mégis lehet velük értelmesen tárgyalni, teljesítmény értékelési rendszert bevezetni, ösztönző rendszert bevezetni, ha szükséges, a cég (és áttételesen a dolgozók érdekében) költségcsökkentő programokat végig vinni. Igaz a cég totalisan multi, amerikai óriás, 100 éve tudja, hogyan kell ebben a kérdésben jól működni.

Nem kellene a fürdővízzel a gyereket is kiönteni :-)
Más kérdés az a néhány agyatlan barom, aki a helyzetével visszaélve azt élvezi, hogy nagyobb a cerkája, ha keménykedik.
Nevezzük a nevén, Gaskó, és társai, a MÁV, BKV és egyéb - KÖZSZOLGÁLATOT - ellátó cég dolgozóinak "képviselői" azt hiszik, beavatkozhatnak, irányíthatják a dolgokat, ha már tehetségtelenségükben csak idáig jutottak.

A magyar politilai elit újabb totális csődje, hogy 20 év alatt nem sikerült rendezni a sztájkhoz való jogot, annak kiterjedését, az elégséges szolgáltatás körét.

A magyar társadalom érettségét pedig az mutatja, hogy milyen eredménytelenek ezek a senki. Évek óta van itt hirdetve már patakvér, összeomlásig, kormányelkotródásig tartó sztrájk, mégsem történ semmi érdemleges. Szerencsére. Az emberek megadóan tűrik néhány bolond ámokfutását, és a támogatottságuk, hátországuk nulla. Remélem az is marad.