Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sz_jani

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Mivel is köszönthetnénk az új évet, ha nem hónapra szabott utazási tippekkel. Persze a válogatás tök szubjektív, de komoly oka van, hogy pont az adott hónapra tettük az egyes célállomásokat. Szempont, hogy kellemes legyen az idő (a túl meleget és a túl hideget se komáljuk), ne legyen tömeg és…..
A blog megkeresésére a mai nap késő délután hivatalosan is reagált a Lufthansa képviselete az Eurowings légitársaságnak a jegykereső rendszerben, a napokban feltűnt Budapest-Berlin Tegel járatával kapcsolatban. Jó hír, hogy az Air Berlin megszűnésével nem kell lemondanunk az útvonalról, hiszen az…..
A választási esélyekkel foglalkozó elektor.hu -n olvastam, hogy mekkora hiba a DK és az MSZP lassan körvonalazódó, várva-várt megállapodása a koordinált indulásról. Mindezt arra alapozza, hogy a két párt koordinált indulása minden körzetre kiterjed és kizárja az egymás ellen indulást még olyan…..
Beleszaladtunk egy balhéba a csomagmérők és egy utas között, azt pedig túlzás lenne mondani, hogy rendszer lenne az új szabályok alkalmazásában. Inkább katyvasz látszik, pár dolog persze egyértelmű, jótanácsok most is vannak. Mindenesetre a héten újból tesztelünk, várjuk a további utasélményeket és…..
sz_jani 2017.11.28 14:37:27
@Fillér B. Gusztáv: van arról infód, hogy ha a check-in pultnál feladom a poggyászom, akkor ezt a kapunál ellenőrzik-e, hogy feladtam vagy egy kis táska értékekkel, esetleg laptoppal felcsempészhető?
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
sz_jani 2017.10.09 00:02:56
@cradbox: figyelj, nekem csak az utasbiztosításért bőven megéri, a lounge meg az ingyenes kp felvétel már extra.
sz_jani 2017.10.09 13:02:53
@svajcineger: a MAPFRE a biztosítója a Gránitnak, alapvetően pozitív kommenteket olvastam róla, nem találtam horror sztorit. A netrisk szerint a legügyfélbarátabb a kis- és középbiztosítók között. kamaraonline.hu/cikk/az-aegon-es-a-mapfre-az-elmult-ev-ugyfelbarat-biztositoja
sz_jani 2017.10.09 14:10:00
@svajcineger: 50 millás orvosi, 400 ezres poggyász. A doksi alján vannak a limitek. platinum.granitbank.hu/assets/mapfre_asistencia_aszf-granit_premium_utasbiztositas.pdf
Öcsémnek kötöttem múlt héten a legolcsóbbat a KöBe-nél heti 4 ezerért. Az kb. ugyanaz volt. Szóval igazad van, ez a legalapabb utasbiztosítás, de egyébként is ilyet kötnék, s mivel több mint 3 hetet utazok egy évben, így olcsóbb így. A bankszámla fenntartása meg ingyenes.
Kénytelenek vagyunk trilógiává bővíteni az autóbérlés rejtelmeiről szóló poszthalmazt, mert nem könnyű kettőbe se besűríteni azokat az infókat, amelyek alapján ellen lehet állni a szaftos lehúzási próbálkozásoknak. A fapadosok vadkeleti trükközése a jegyárakkal, illetékekkel, meg mindenféle extra…..
A szállásra érve rögtön kaptunk egy térképet és némi szóbeli információt. Először röhögtünk, hogy milyen gagyi. Aztán rájöttünk, hogy ez az, amire mindig is vágytunk. Ilyet kérünk mindig, mindenkitől. Igen, ez alapvetően egy csökött A/4-es. Egy primkó fekete-fehér fénymásolat. Mégis ezzel jártunk…..
sz_jani 2016.12.27 01:52:38
Balog Peti Ha valaki utazott már egzotikus helyre, annak ismerős lehet a gyakran kevésbé baráti kérdés, hogy mégis miből engedhette meg azt magának? A válasz általában összetett, azonban egy kis spórolás és kelet-európai furmányosság csodákra lehet képes – mindennek a hogyanja most néhány…..
Orbitális szívás az ultra fapados utasnak, ha kénytelen felhívni a légitársaság ügyfélszolgálatát. A Ryanairé például szextelefon árú és mégis sokszor nehezen elérhető. Tudjuk ezt mi jól, mégis benéztünk egy foglalást, nem volt mit tenni, el kellett érni az illetékeseket.…..
sz_jani 2014.10.11 05:30:31
A fapados repülés olcsó és jó, szeretjük, műveljük. Csak sajnos nem egyszerű eljutni odáig, hogy a valagunkat belehelyezzük a gép egyik szűkös ülésébe. Az utazás legdühítőbb percei általában a repülőtéri procedúrákhoz kapcsolódnak, s az utas nehezen tudja eldönteni,…..
 „Ma Trianon emléknap a parlamentben. Ehhez mi csupán annyit tennénk hozzá: a birodalom széthullásával a Britek - 1922-höz képest - elvesztették a terület 99,31%-át, a népesség 90%-át. Mégsem rinyálnak, hogy vissza Indiát, az USÁ-t, Ausztráliát vagy Kanadát.…..
Gondolatok a könnytárból Hunyadi 2009.08.11 08:00:00
553 éve (1456) hunyt el Hunyadi János. Nem sokkal a nándorfehérvári győzelem után pestisben életét vesztette Hunyadi János, Magyarország egykori kormányzója 1405 táján született. Apja, Vojk, Havasalföldről beköltözött román előkelő volt. Zsigmond 1409-ben adta neki az…..
sz_jani 2008.08.11 10:44:04
139 éve (1870) csalatkozhatatlan a pápa.Az I. vatikáni zsinat talán legfontosabb döntése volt, hogy bevezették a pápai csalatkozhatatlanság dogmáját. Már nagyon sokan vártak egy újabb zsinatot, hiszen az utolsó a tridenti (1564) volt, noha sok minden történt. Ezek közül a…..
Gondolatok a könnytárból Harcom 2009.07.18 08:00:00
84 éve (1925) jelent meg Adolf Hitler főműve, a Mein Kampf.Az azóta a világ számos helyén (így hazánkban is) betiltott mű már Hitler hatalomra kerülése (1933) előtt viszonylag kelendő volt, közel 240 ezret adtak el belőle, de természetesen ezután sokkal népszerűbb lett (10…..
Gondolatok a könnytárból Dreyfus 2009.07.12 08:00:00
74 éve (1935) hunyt el Alfred Dreyfus, francia katonatiszt.1859. október 9-n született az elzászi (tehát akkor épp francia) Mulhouse-ban. A gazdag és népes zsidó család legfiatalabb sarjadéka volt. A német megszálláskor Franciaországba költöztek, Alfredből katona lett. A…..
Gondolatok a könnytárból Pim 2010.05.06 12:00:00
8 éve (2002) ölték meg Pim Fortuyn holland pártvezért. Wilhelmus Simon Petrus Fortuynt szélsőjobboldaliként szokták általában emlegetni - noha kevés embert utált jobban, mint Le Pent - homoszexuális volt, és liberálisabb nézetei voltak, mint a legtöbb más európai pártvezérnek.…..
Nemsokára megjelenik a Mimoco Star Wars pendrive-ok harmadik szériája. Ebből az alkalomból megint lehet kitalálósat játszani. Vagyis minden héten tippelhetünk, melyik lesz a sorozat következő darabja, ha eltaláljuk, nyerhetünk egyet a pendrive-okból. Aki mind a négyet eltalálja, az…..
Mindenekelőtt vegyük elő AI-szkeptikus szemüvegünket, és nézzük végig a szoftver demóját... Nos, mint láthatjuk, a TinEye nem tesz mást, mint megkísérel metaadatok nélkül, pusztán a képi információra hagyatkozva képeket összehaosnlítani. Igen, jól hallottátok, azt…..
Nem éppen webkettő, de közérdekű felhívás: Gyerekkoromban nem értettem, mi értelme az állatok védelmében vegetáriánusnak lenni, hiszen akkor is ugyanannyi állatot fognak leölni. Egyszer egy idősebb rokon magyarázta meg: "Nem tudom megakadályozni az állatok leölését, de a…..
A Google már egy ideje bevezette a Google Readerben, hogy a feedelemek megosztását láthatóvá teszi az adott felhasználó gmailes kontaktjai számára. Ha én megosztásra jelölök egy feedelemet (jellemzően egy hírt), akkor GReadert használó ismerőseim értesítést kapnak saját…..
102 éve (1907) született meg a Lex Apponyi, a nemzetiségi törvény. Ferenc József ezen a napon szentesítette gróf Apponyi Albert törvényjavaslatát, amely az 1907/XXVII. tc. lett. Apponyi 1906-10 között (és később 1918-ban) töltötte be a kultuszminiszteri posztot, országa egyik…..
Tedd el, csak láb alatt van! A halotaknak nincs humorérzékük. Így nem bizar kicsit ünnepelni a halált? November 1-je nálunk a Mindenszentek ünnepe, tehát a holtakról emlékezünk ami már önmagában is egy agyrém, mivel a halottak nem lesznek élőbbek csak mert emlékezünk rájuk.…..
Az MTV Híradója ismét bebizonyította, hogy közszolgálatiságból megbuktak: Kiskundorozsmát ugyanis Bács-Kiskun megyébe rakták. Ha már ennyire alulműveltek, akkor legalább egy térképet megnézhetett volna valamelyik illetékes, dehát ez az MTV, sokat nem lehet várni tőlük.....