Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nenézzééé

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom a legtöbb ember hogy van ezzel a kérdéssel, de én imádom a vizet. Valamiért nyugalommal és boldogsággal áraszt el engem, mondhatni megbabonáz. Ha hinnék a lélekvándorlásban, szinte bizton állíthatnám, hogy én egy nagyon boldog hal voltam előző életemben. Így hát nem…..
A hatóság hirtelen azt kéri, hogy mutasd be az öt éve befizetett illetékről a csekkszelvényt. Ha nem, fizesd be újra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
nenézzééé 2013.08.06 15:21:25
Németországban a következőképpen zajlik az átírás, ha rendes német rendszámmal akarunk autót átíratni.

Ember megegyezik a kereskedővel, megkapja a forgalmit és a törzskönyvet. Bebattyog egy biztosítóhoz, vagy online köt KFB-t az autóra, mindkét esetben kap egy igazoló számot, hogy a biztosítás él. Csak Inkasszó lehetséges. Ezután beoson a helyi okmányiroda közlekedési részlegére, 17-es sorszámot húzza. Megijed, de vár, és kb. 40 perc alatt sorra kerül. Ott aláír egy papírt, hogy a gépjárműadót szintén inkasszóval fizeti. Nincs más lehetőség. Az ügyintéző ellenőrzi, hogy a biztosítás él, elveszi a papírokat, adásvételit visszadobja, hogy az neki nem kell. Nekem viszont kell még egy személyi igazolvány vagy útlevél, illetve egy bejelentett németországi lakcím. Ezt is ellenőrzi, ha mind megvan, akkor megkér, hogy fizessem be a kinti automatában az átírást, és vegyem meg a rendszámot az erre szakosodott kisiparostól a sarkon. Nincs extra kívánság, amit dob a gép, az lesz, a rendszámom számát kinyomtatják, ezzel mehetek a szakemberhez Mikor visszajövök, az új papírok kész lesznek.
Befizetem a pénzt az automatában, 29 euró, megveszem a 2 rendszámot, amit helyben préselnek és festenek 3 perc alatt, 25 euró. Visszamegyek, megkapom a nevemre írt forgalmit és törzskönyvet, összesen nem volt 60 euró, egy 330D 245 lóerővel. 1,5 óra. Vissza a kereskedőhöz, rendszám felpattint az autóra, és viszlát. Másnap jön a biztosítótól levélben a nemzetközi zöldkártya, ami 2016-ig érvényes. Pedig ilyet nem is kértem.

Az inkasszó miatt szerintem itt eleve esélytelen, hogy 5 év után csesztessenek.
Norvégia annak idején nem csatlakozott az eurózónához, és jelenleg úgy néz ki, hogy ez igen bölcs döntés volt a részükről. Gyanítom, hogy mostanában nem is fognak kapkodni a lehetőség után.A jelek szerint a Mario Draghi, és az ECB piramis-játékából is kimaradnának.Nem is…..
nenézzééé 2012.05.06 21:33:41
@Kiszámoló:

Na meg a halászat. Semmilyen egyezményt nem írnak alá nem EU tagként, és a tengeren mindent megtehetnek.
Ma 2 in 1 posztot kaptok, méghozzá baleset témakörben. Elsőként jöjjön Pityi, aki egy rendőrökben csalódós, vétkes által felelősséget el nem ismerős sztorit küldött. A napokban átélt élményemet szeretném leírni Önnek és arra szeretném kérni, ha lehetséges tegye fel az…..
nenézzééé 2010.09.16 22:45:57
@kijafaxom:
A féklámpának csak fékezés közben kell világítani. Ha áll az autó nem kell nyomni a féket. Szerintem a féklámpának semmi köze az olyan esetekhez, amikor álló autóba rongyolnak bele.
nenézzééé 2010.09.16 22:52:31
@''autónepper.'':
Az új elővárosi vonatok (hernyóvonatok), amiből egyre több van, nagyon szépek, tiszták és kényelmesek. Nyugodtan lehet velük utazni. Szóval Te vagy finnyás. :-)
A csatár Kim Mjong Von-t harmadik számú kapusnak nevezte az észak-koreai szövetség a Dél-afrikai vb-re, így 20 helyett 21 mezőnyjátékosuk lett volna.Ez viszont szabálytalan, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményében meg is tiltotta, hogy a mezőnyben játsszon.…..
Magyarország harmadjára is óriásit játszott, az utolsó percekig harcban voltunk a középdöntőért a világranglista-kilencedikkel. Az első harmadot elvesztettük, a másikat fantasztikus teljesítménnyel nyertük. Rengeteg helyzetünk volt, de csak egyből lett gól. Az ellenfél…..
nenézzééé 2009.04.28 17:52:54
Kanada nem sok esélyt adott nekünk, már az elején elrendezték a dolgokat. Az első harmad felétől már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megúsznunk a két számjegyet, és hogy be tudjuk-e ütni a becsületgólt. Az egyik összejött, a másik nem. Szuper Levente hat gólt kapott,…..
Hatalmas mérkőzést játszott Szlovákiával a magyar válogatott. Az utolsó harmadot 2-1-re megnyertük, csak Mol ligás gólokat lőttünk, sorrendben Holéczy, Peterdi és Sille talált be. 1-3-ról felálltunk, 13 másodpercen múlott a szenzáció. Az ellenfél sokkal erősebb volt, sokkal…..