Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vatti63

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önözzelek? Magázzalak? Vagy tegezzem? – A 16. századig általános volt a tegezés. A középmagyar kor végére azonban a társadalmi változások megkövetelték, hogy a különbségek a kommunikációban is nyomatékosabban megjelenjenek, így alakultak ki a magázás formái. Amit…..
vatti63 2011.01.09 16:20:54
@ZöldszemM2:
Nem járok urulógushoz, orvoshoz is csak elvétve. Eléggé egészséges életmódot folytatok. De pl.az orvosokkal következetesen magázódom. Néhány éve, amikor a fogamat csináltattam (biztosan tudjátok, hogy az eléggé gyötrő, fájdalmas tortúra) szóval akkor a velem kb egykorú doki, mikor mondtam, hogy tömény alkohollal próbáltam érzésteleníteni, akkor rámszólt egy az egybe, hogy: "maga hülye, tudhatná..." és folytatta az okfejtést.
Mentolos nokedli, veled nem igen értünk egyet, bár nagyon tisztelem ez irányú véleményed. Lehet, nem ez jött le, de én alapvetően tisztelem magam körül a rendet, és tegezve is helyre lehet tenni az illetőt. Ettől nincs harag, de tudja, hogy mit tehet, mit nem.
Másrészt, vagy bevalljuk, vagy nem, de sokan úgy vagyunk ezzel, hogy nem akarjuk olyan öregnek, begyepesedettnek láttatni magunkat, van egy kis kisebbségi komplexusunk is talán a korunk miatt, és ezért, hogy fiatalnak mutassuk magunkat, tegeződünk. Biztos közületek is sokan látták
a Kovács Katival, az énekessel készült riportot, és ő is mondta, hogy szinte mindenkivel tegeződik, mert ő nem 65 évesnek, hanem annál jóval fiatalabbnak érzi magát.
A 'neten elvétve lehet találni olyan fórumozókat, akik szándékosan nem tegeződnek. Van egy illető, akinek az a nickneve, hogy "netegezz" Amennyire kiderült, ő pl 70 fölött van néhány évvel. Ill. emlékszem, valamikor az athéni olimpia kapcsán a sportlapnál kérte ki magának egy fórumozó, hogy milyen jogon tegezzük őt.
Na még ehhez annyit, hogy amikor a magyarországi netezés, fórumozás elkezdett terjedni, akkor rádióműsorok tucatjai foglalkoztak az illemszabályaival, az ún "NETIKETT-tel"
Abban mindig nyomatékosan hangsúlyozták, hogy itt, a világhálón mindenki mindenkivel tegeződik, korra, nemre, társadalmi státuszra való tekintet nélkül. Ezek a '90-es évek végétől datálhatók. Én következete4sen ehhez tartom magam, még akkor is, ha olyan "már bocs, de sültbunkóval" hoz össze a háló, hogy igencsak tartani kellene amúgy vele a távolságot az életben. Magázódva...
Mint a számlálón láthatjátok, jelenleg 8056 darab céduláról tudjuk biztosan, hogy benn van valamelyik megyei vagy a pesti központban.Ahhoz, hogy a húszezer érvényes cédula meglegyen, majdnem még kétszer ennyit kell szereznünk. Ám optimizmusra mégis van ok: úgy tűnik, csapaton…..