Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Husaby

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A déja-vu egy nagyon misztikus dolog. A déja-vu az az érzés, amikor úgy érzi az ember, hogy az ami éppen az adott pillanatban történik vele, az mintha emlékeztetné egy pontosan ugyanolyan pillanatra, tehát mintha már egyszer átélte volta az adott pillanatot pontosan ugyanolyan…..
Husaby 2009.04.23 14:45:52
Sziasztok!
Az ok, amiért írok és amiért ide keveredtem, egy nagyon friss és nagyon szokatlan deja-vu élmény.
Új munkahelyen dolgozom 3 hete. Új ismerősök, számomra teljesen ismeretlen város.
Délben az ebédlőben egyedül ültem és ahogy kinyitották az ajtót, elkezdődött. A jelen cselekményeivel párhuzamban lezajlott egy szituáció a szemem előtt, melyben 4 másik kollégámmal sztorizgattunk evés közben egy régi munkatársukról, akiről én még nem hallottam kinéztem az ablakon,sütött a nap(ma borús idő volt, esővel)
És csodák csodájára a deja vu nem jött be, nem így alakult a történet. Viszont mikor megkérdeztem tényleg dolgozott-e itt az az ember, akiről "sztorizgattunk", akkor meglepődött igen volt rá a válasz,mivel nem szoktak róla beszélni.Hát ezért akadt ki a kakkukos óra:-) Egész eddig, mindig felismertem a szituációt, rögtön utána meg is történt, reagálni nem tudtam, annyira gyorsan zajlott, de ez egészen más volt. Elkezdtem hát kutakodni, mit ne mondjak, megörültem, hogy nem vagyok egyedül.
A velem történtek és az olvasottak alapján szinte biztos, hogy nem a szemeink és az agyunk együttműködési zavaráról lehet szó.
Vallási szempontból egy gondolat maradt meg bennem ezzel kapcsolatban. Azt mondják, a deja vu érzés akkor jön elő, ha jó úton haladsz a sorsod beteljesítése felé, ha nincs, akkor letértél az útról-Érdekes, de azért elgondolkodtató.
Üdv mindenkinek.
Azért írjatok még tapasztalatokat, szívesen olvasom.
Husaby 2009.07.04 08:15:50
@Flightless:
Kedves Flightless!
Felkeltetted az érdeklődésem a deja vu ellentétével, a jamais vu- vel kapcsolatban.
Egyetlen egy kérdés motoszkál csak a fejemben ezzel kapcsolatban: Vajon akinek még sosem volt deja vu érzése (a környezetemben sok ilyen emberke van, akik hülyének is néztek, az ezzel kapcsolatos kérdéseim feltételekor) annak lehet jamais vu érzése? Van-e összefüggés a kettő között, egy ugyanazon "biztosíték kicsapódása" okozza-e?A jamais vu-t összefüggésbe hozzák az amnésiaval és az epilepsziával, a deja vu kiváltó okaként szintén hivatkoznak, pszichológiai rendellenességre.Persze nem gondolom, hogy azok az emberek akik ezeket a jelenségeket tapasztalják, azoknak valami pszichés bajuk lenne, egyszerűen szerintem csak másképp vagyunk kódolva, vagy az intuíciós képességeink fejlettebbek( amire nekem például grafológus hívta fel a figyelmemet)
Veled előfordult már a deja vu érzés is?
Velem mind a kettő elő szokott fordulni, de egészen eddig, azzal magyaráztam a jamais vu előfordulását, hogy biztos csak nem figyelek, vagy el vagyok gondolkodva, és nem arra koncentrálok, hogy az adott szituációt felismerjem.