Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Story18

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Következzen egy levél olvasónktól, melyben egy gonosz, üvöltöző, zaklató főnökről mesél nekünk. Sziasztok! Egy érdekes dolgot osztanék meg veletek, ami számomra még most is hihetetlen. Az egész történet egyik nagy Magyar Állami Vállalat szétdarabolása után keletkezett…..
Story18 2009.04.23 13:22:19
Köszöntök mindenkit!

Mint az ügyben érintett szakszervezetis szeretnék pár dolgot tisztázni.

Ma délelőtt egyeztetés történt a "terrorizáló" főnök ügyében, az illetékes területi vezetővel, valamint a "kirendeltség" illetékes "vezetőjével". Az egyeztetés eredményéről az ügyre való tekintettel részleteket nem kívánok közölni, jelen pillanatban ez egy belső ügy, kívülállónak semmi köze hozzá! Szükség esetén az ügy lezáródása után részletesen beszámolok róla!

Ami jelen pillanatban közölhető, azt közlöm:
Az illetékes területi vezető távolította el ideiglenesen a terrorizáló főnököt, és Ő is helyezte vissza. A visszahelyezés nem kedvtelésből, unatkozásként és nem a dolgozók elleni támadás, vagy megtorlásként történt, hanem az eltávolítás idején alaposan tájékozódott a dolgozók által felhozott vádak felől, figyelmeztette a terrorizáló főnököt a megfelelő viselkedésre, illetve annak elmulasztása esetén várható következményekre. Alapos információgyűjtés és azok mérlegelése, valamint több vezetővel történt konzultáció után úgy találta, hogy visszahelyezheti a terrorizáló főnököt.
Az tény, hogy a visszahelyezés után történtek bizonyos dolgok, keletkeztek ismét panaszok, melyek kivizsgálása folyamatban van!
Szinte mindenki által ismert a mondás: Senki sem tekinthető bűnösnek, mindaddig, amíg a bűnösségét a bíróság jogerős határozatában nem állapította meg! (1998. évi XIX. törvény 7. §)
Ezt figyelembe véve, nem lehet azonnal senkit elítélni (még munkahelyen sem) úgy, hogy az ellene (ismét) felhozott vádak ügyében meg sem halgattatott! Az ártatlanság védelme mindenkit megillet a bűnösség be nem bizonyosodásáig! Senkinek nem esne jól, ha meghallgatása nélkül döntenének sorsa felől! Ez nem egy egyszerhasználatos toll, ami ha kifogy eldobom és veszek másikat, itt komoly dologról van szó!

Olvasva a kommenteket, vannak benne értelmes dolgok, vannak benne értelmetlen zagyvaságok is, ezért voltam kénytelen egy kis tisztánlátást adni az ügyben. Ez az ügy nem oldható meg egy egyszerű tollvonással, barátok, férjek általi megveréssel, ide alapos, minden érintettet meghallgató vizsgálatra van szükség! Nem rossz ötlet a Munkaügyi Felügyelőség, de egy munkahelyi problémának nem az az első számú elintézési módja. Első a munkahelyi vezetés értesítése, az ügy kivizsgálása-kivizsgáltatása, és ha ott nem történik valami szabályosan, akkor (szinte legvégső esetként) van lehetőség az egyéb hivataloknál történő panaszrendeztetésre, jogorvoslatra!

További kellemes blogolást kívánok mindenkinek!

Szakszervezetis