Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minibit

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Science magazin 2000. november 10-ei (Vol. 290) számában megjelent „The Genetic Legacy of Paleolithic Homo sapiens sapiens in Extant Europeans: A Y Chromosome Perspective” című közlemény 9 év után is alapvető jelentőségű elemzésnek tekinthető a témában, mivel a…..
minibit 2009.06.25 18:24:18
@h031109: Hát úgy lehet visszavezetni , hogy a génjeit az ember fia nem tudja megvásárolni, ellopni, kölcsönkérni csak és kizárólag ÖRÖKÖLNI.
Tudod, csupán az utóbbi 100-150 év tette lehetővé hogy pákó és társai itt élhetnek nagyobb számban.Cigány betelepülés a XIV-XV századtól van , zsidók pedig nagyobb számban csupán a XIX században érkeztek.Ha nem vetted volna észre nem országlakosokról szól a cikk hanem nemzetekről ( azért egy kicsit durva pákót magyarnak tekinteni! - más a magyar állampolgár és más a "magyar ember" . Minden sértés nélkül :számomra pl.bebizonyosodott egy decemberi napon hogy "magyar ember" csupán kb.másfél millió él ebben az országban).A mintákat nem véletlenszerűen kiválasztott lakosoktól vették, hanem jól dokumentált anyakönyvek szerint (4-6 generációra visszamenőleg - akik pl.magyarnak vallották magukat ) ráadásul kis településekről.Ha megnézted volna a térképeket ill. elolvastad volna a cikket rendesen, nem mi beszélhetünk szláv ősökről hanem ők magyar ősökről (legalábbis a genetika szerint) Még azt próbáld meg felfogni , hogy a ma használatos térképek csak trianon óta vannak forgalomban.Ha visszamégy az időben láthatod hogy a Kárpátmedence nem csak természeti egység volt, hanem történelmi is, úgy hívták Magyarország. Ami meglepő és ez a cikk sem említi, de a sztrádaépítések során ténnyé vált (annyi a lelet) a Kárpátmedence ( ami egyébként , bár menedéknek menedék volt a jégkorszakban, de nem észak-Balkán) településsürüsége a mainál jóval nagyobb volt a neolitikumban s tán még azelőtt is.Ez a hely mindig sűrűn lakott, s lakóit mindennel ellátni képes része volt a világnak.
minibit 2009.07.08 13:05:54
@h031109: Ugye ezt nem komolyan mondod?(Szerinted az Orosz,Román,Jász,Kun stb is genetikai származásra utal??? Ez furcsa lenne mert, pl. olyan hogy román csupán 1-2 évszázada van!!! A vezetéknévnek a genetikához semmi köze, vagy úgy gondolod a "Fekete" nevűek ősei valóban feketék voltak? ( A "Piros" -ak pedig pirosak!!!)
Akkor még egyszer: "génjeit az ember fia nem tudja megvásárolni, ellopni, kölcsönkérni csak és kizárólag ÖRÖKÖLNI". Név változtatással sem tudja befolyásolni a génjeit!!!!!! Felejtsd el légyszíves, az alig 2-3 száz év óta használatos "honfoglalás" kifejezést (ilyen a krónikáinkban sincs, csupán a habsburgok által számunkra írt történelemben.)Árpád-i betelepülők valóban voltak, az is valószínű hogy az itteniek kérésére jöttek, s az is valószínű hogy, vegyes "genetikájú" több különböző nyelvű törzsből álltak, de az itt élő - és magyarul beszélő - népességhez képest számuk elenyésző volt, s felolvadtak az itteniek géntengerében. Ahogy előttük kb.30-40 alkalommal a keletről érkező népek (szkíták,kelták,hunok,avarok stb.) valamennyien. Akiknek génjei(és hagyományai) szintén bennünk vannak.