Regisztráció Blogot indítok
Adatok
009_

20 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dávid írása a Yosemite Parkról kicsit előreugrott az időben, most bepótolnám a kimaradt hézagot. Az óceánparti autózás ugyanis San Fransisco felé vezetett, ahol majdnem két napot töltöttünk. Aki már járt a városban, mindenki mondta, mennyire szép, mennyire egyedi, és ha…..
„We smell roses!” -minden létező hírforrás és internetes felület a városban ma reggel- Kicsit megszakítjuk a Kalifornia beszámolót az amerikai fociért lelkesedő olvasók kedvéért. Tegnap ugyanis egy viszontagságos alapszakasz után a már-már dél-amerikai vallásos foci…..
Álmok útján... 57. Oh, Canada... 2011.09.28 07:07:00
“The cool thing about being famous is traveling. I have always wanted to travel across seas, like to Canada and stuff.” -Britney Spears (USA)-  A fenti zseniális Britney idézettel vezetném be első nagyobb volumenű kirándulásunk felvezető cikkét. A művésznővel szemben ugyanis…..
Álmok útján... 49. Gépmadár... 2011.09.15 05:35:00
Bár próbáljuk a teendők tengerét Mózesként szétválasztani magunk előtt, de két masszívan a magasba törő vízfal közti magasztos sétálás helyett sokkal inkább vadvízi kenuzásra emlékeztetnek az elmúlt napok, arról pedig már írtam, hogy milyen jók is vagyunk benne. Kicsit…..
A kezdeti elfoglaltságok után első írásomhoz az impulzust az elmúlt két hét első komolyabb szellemi tevékenysége adja, nevezetesen életem első amerikai foci élménye. Most már írhatnám úgy is, hogy ez a labdajáték is végtelenül egyszerű, mint a többi. Bizonyos szabályok…..
„That's football guys, that's all it is!” -Any given Sunday- Vannak dolgok, amikhez nagyon értnek az amerikaiak. Ezek közé tartozik a sportesemények lebonyolítása és a megfelelő körítés, hangulat megteremtése, valamint az egyetemeken az együvé tartozás érzésének már-már…..
“Billy, listen to me. White men can't jump.” - Zsákolj, ha tudsz -  A mozgás és labdajátékok iránti olthatatlan vágy felülkerekedett az emberi méltóságomon, így történt, hogy 2 napja Javier – a velem egy irodában tevékenykedői chilei doktorandusz – társaságában…..
Midőn megemlítettük a blogot, számos ismerősünk azonnal jelezte: „Rakjatok fel majd jó sok képet!”. Mivel a vevőnek mindig igaza van, továbbá az olvasó az első, és aki korán kel aranyat lel, így most jön néhány nem túl agyon magyarázott kép.   Vasárnap délelőtt…..
„In no way can sport be considered a luxury object.” -Pierre de Coubertin-  A vásárlások folyamának taglalását megszakítjuk ismét, mégpedig leghűségesebb kommentelőnk kívánságának teljesítése okán: mivel tegnap csütörtökön tiszteletünket tettük az egyetemi…..
Az USA-val kapcsolatban számos sztereotípia él a köztudatban. Ezek jelentős része kisebb vagy nagyobb mértékben felfújt, de valós tényen alapuló közhely, mások viszont teljesen képtelen badarságok, amelyeket valahol az irigység, valahol pedig a mi életszemléletünktől gyökeresen…..
Gyakorlatilag teljes jogú egyetemi polgárok lettünk mintegy 50 perccel ezelőtt (kicsit kusza lesz a blogon a kauzalitás, de majd egyenesbe jövünk… ez az esemény tehát friss, de majd visszakanyarodunk még a múlt péntekre is) az úgynevezett Wiscard beszerzésével. Az ügyintézés…..
Az első két itt töltött napunkról még nem is csak kettő, hanem jóval több post is születik majd, de jelen pillanatban ehhez semmilyen feltétel nem adott (jelen pillanat= az Úr 2011. évében augusztus havának 21. napja, annak is éppen a pitymallata): egyrészt a kalóz módon…..
„Hát igen, itt nem a Szűz Mária mozaikja van kint, hanem Jordané...” -Erika-  Amint egyszer egyik ismerősünk megjegyezte annak idején egy legendás palini focizás alkalmával: “minden nőnél megvan az a szög, amiből jól néz ki! Vegyük például X barátnőjét... őőő...…..
Már a kezdet megéneklésének kezdetén kezdődő nehézségekkel nézek szembe: nagyon nehéz meghatározni a kezdet pillanatát… Szinte Damages-t idéző (nagyon kötelező, lebilincselő dráma az FX gondozásában) ide-oda ugrálást folytathatnék az időben, míg szukcesszív…..
doktorga-mi Szahara túra 2010.09.21 23:17:00
Kedves Mindenki!   Ismét a szállodából jelentkezünk 2 napos szaharai kirándulásunkat követően. Hétfőn egy római kori amfiteátrum megtekintésével indult a nap     majd megnéztük a tunéziai őslakosok, a berberek barlanglakásait, hihetetlen, de tényleg itt…..
19. nap Reggel 4:30-kor keltünk, és 5 órakor már a taxinkban ültünk irányban a reptérre. Jó kedélyűen beszélgettünk el vándormadár sofőrünkkel, aki Angliában született, majd Ausztráliában élt, és mindezt megunva kb. 40 évesen 1 évvel ezelőtt átköltözött Las Vegas-ba.…..
18. nap Las Vegas, ha a pénzed elveszted, akkor pedig Lesz Vígasz Akárhogyan is számolom ez volt az első nap május 2.-a óta, amikor a reggeli 8 óránál tovább aludtunk. Persze mindez nem tartott tovább az én esetemben 8:45-nél, Timi esetében pedig 9 óránál. Úgy voltunk vele, hogy…..
Kevin-Prince Boatenget (Portsmouth) is bevette a vébén játszó 23 fős keretbe Milovan Rajevac, aki szombaton Párizsban nevezte meg azt a 6 játékost, akit nem visz ki Dél-Afrikába. Ott lesz viszont Samuel Inkoom, aztán Ghána Puskács Öcsijének, Abedi Pelének a fia, Andre Ayew…..
17. nap   Boulder city - Colorado folyó - Cirque de Soleil   Korán indult reggel a napunk, mert 5 órakor már a szálloda előtt várt minket a Pappilon utazási iroda busza, amely Boulder city-be repített minket. Itt kis 20 személy gépekre szállították a résztvevőket, kivéve…..
16. nap Las Vegas-Hoover gát-66-os út                         Átmeneti szállásunkat (Circus-circus)hamar magunk mögött hagytuk. Béla a nem messzire lévő Hoover-gát felé…..
14. nap Hollywood Los Angelesi bázisunkat elhagyva a reggeli kelés ellenére frissen Hollywood felé vettük az irányt, de előtte még tettünk egy gyors látogatást Santa Monica mólóján és partján.                        …..
009_ 2010.05.27 18:32:19
@MEISEno11: Gratulálunk!

Itt a befutó (némi segítség után)!

A Szikla című film!
15. nap Palmdale (Los Angeles) – Las Vegas Először is tudom, hogy le vagyunk egy kicsit maradva a történettel, de nem lehet állandóan a gép előtt ülni. Most is csak nehezen sikerült időt találni a blog írásra. A szállodánk strandján fekszünk éppen, pálmafák…..
11. nap San Francisco utcáin 2. Rövidke reggelink után a part felé vettük az irányt, természetesen a megunhatatlan Cable-car-ral. Itt találkoztunk új játszópajtásunkkal, aki 6 napra csatlakozik hozzánk. Róla majd még később. Miután Béla sikeresen magára talált és megadta az…..
009_ 2010.05.23 15:39:53
@_Maverick: Nagyon-nagy élmény vezetni a kocsit, bár tény és való, hogy a Chevy Impalában kényelmesebben éreztem magam. Bár ez adódhat abból is, hogy itt azért nagyonnagy a teljesítmény felesleg a Mustang-ban, amit nem tudsz kihasználni. Kanyarokban teszteltük azért a Highway 1-esen, és legalább annyira, mint az otthoni Astra befekszik a kanyarba, nem volt vele gond. A 30 mph-s táblájú kanyarba, simán befeküdt 45-50 mph tájékán. Nem saját kúfőből, de ha ez előttem lévő is betudta venni... :)