Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyár

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, nem arról van szó, hogy az MSZP Horváth Csabát indítja főpolgármester jelöltnek. Hanem arról, hogy – köszönhetően sok civil szervezet összefogásának – szombattól kicsit könnyebb lesz házilag gyártott, helyi élelmiszereket helyben értékesíteni, nem kell…..
Nyár 2010.05.02 08:15:49
Teljesen laikusként, lehet, hoyg minden szavamba bele lehet kötni, de régen, a szocializmusban ez úgy zajlott (legalábbis én így éltem meg, én így tudtam), hogy volt MEO, azaz minőség ellenőrző osztály. A gyártás végén ellenőrzéseket végeztek, nem kerülhetett ki egészségre káros termék. A javaslatom az lenne, hogy így legyen újra. Meg kell szervezni, hogy minden termékből szúrópróbaszerűen egy-egy db, mielőtt kikerül emberi fogyasztásra, ellenőrizve legyen. Külföldről behozott termék esetén szintén. Nem értem, hogy hogy nem így történik most is. Ehhez kellenek erőforrások. De ez nem baj. Hiszen fontos dologra nem pazarlás költeni. Mindenre van megoldás, vagy lehet találni megoldást, csak ez eddig nem volt cél. Mindig az a kérdés, miből tudjuk finanszírozni a minőségellenőrzést, az egészségügyet, az oktatást, az infrastrukúra fejlesztését. Pedig szerintem egyszerű, én mindig ide lyukadok ki. Az értelmes, jól átgondolt, az ország érdekeit néző újraelosztással. Aminek alapvető eleme a korrupció szigorú megállítása. Abból a pénzből, amit elsíboltak, jutna mindenre, amire kell. Jó gazda módjára kéne bánni az adóforintokkal, a hitelekkel. Erős kontroll kéne. Nem is értem, hogy tudott ez így menni hosszú éveken keresztül. Senki nem ellenőrzött semmit? Most meg hirtelen kiderül minden második állami vezetőről, hogy nyakig benne van a korrupcióban? Hirtelen kinyílt a szeme mindenkinek? Mntha nem láttuk volna, mintha nem tudtuk volna. Tudtuk, láttuk, mi kis emberek is. Csak tenni nem tudtunk ellene. Most vajon ez másképp lesz?
LK: Nemrégiben jelent meg a Vallástudományi Szemlében „Vallási identitás és környezeti attitűdök Magyarországon” című, a témában viszonylag úttörőnek mondható publikációd a vallásos közösségek környezetvédelemhez fűződő viszonyáról… mennyire mély a…..
Nyár 2010.04.07 09:14:05
@hulyeinformatikus: Igazad lehet. Nagyon restellem, hogy "osztottam" az észt arról, hogy az ember tájékozódjon és csak azután alkosson véleményt, miközben tudtam, hogy vallási témában, bizony nem felelek meg ennek a magam állította követelménynek. (A Szentírást nem olvastam, mégis hivatkoztam rá). Mégis most is úgy érzem, ahogy írtam, hogy élettapasztalat alapján, a vallás egy önámító dolog.
Nyár 2010.04.07 10:03:26
@hulyeinformatikus:
"Nekem sem a hittel, hanem annak az anyagi világ sekélyességét hirdető, milliós aranyékszerek telelógatott prédikátoraival vannak fenntartásaim."

Igen, én is ezt tartom a legegyértelműbb visszásságnak az egyház által hirdetett szólamok és a valóság között. De ezt meg is írtam az előbb.
Ugyanez a helyzet nálam a politikánál is. Addig hiszek az LPM-ben, amíg nem hasonlik meg. Remélem, és bízom is benne, hogy nem is fog. Bár már értek csalódások 1990 óta. Akkor sokakat nagyon bátornak, okosnak, forradalmárlelkűnek láttam, aztán csalódnom kellett. És mégis bízom abban, hogy lehet másképp is. Ez is egy hit, az emberben, az emberekben. Benne van a pakliban, hogy ez is csak egy hit marad. De ez legalább ebben az életben kiderül és számonkérhető.
Két nap pihenés elég volt. Hamarosan új kampány bloggal, és még több extra infóval jelentkezünk a kampány állásáról. Mindenkinek újra köszönjük a sok segítséget, és azt, hogy felfokozott hangulatban, és maximális lelkesedéssel folytathatjuk a munkát!A tegnapi és a mai nap…..
Nyár 2010.03.23 10:58:26
@pirxx: Így is lehet mondani.:)
Mivel a legtöbbször az újra átnézéskor egy csomó elutasítottat mégis elfogadnak. Akkor meg miért ne? Mindenesetre nagyon sajnálom.
Ez jött az LMP-s levelezőlistán:HA eljössz reggel nyolcra a Blahára, és kopogtatsz háromig, MEGCSINÁLJUK a nyóckert!!!Jó esélyünk van rá, de TE IS KELLESZ!!!Hívd a józsefvárosi ismerőseidet most, hátha van náluk cetli, amihez holnap háromig hozzájuthatunk.ÉS…..
Nyár 2010.03.20 07:38:19
@faludék: Nekem nincs nehéz dolgom, hiszen nincs más alternatívám, csak az LMP. Tehát ha nem fogadja el az egyéni jelöltemet az OVB, akkor evidens, hogy csak pártra szavazok.(2006-ban nem szavaztam, ugyanazon okok miatt, amiért most sem szavaznék egyik eddigire sem). De, ha valaki el tud vonatkoztatni egy eddigi párt eddigi szereplésétől, mert adott jelölt annyira szimpatikus, akkor a szabad akarata számítson, ne a kedvenc pártja előmenetele, szerintem. Amennyiben nem így van, akkor azzal is támogatja az LMP-ét a töredékszavazatok elosztásában, ha nem szavaz egyéni jelöltre.
Ha az összes helyen, ahol nem indul LMP-és egyéni jelölt, nem szavaznának az LMP-és szavazók más egyéni jelötre, csak a pártlistán a LMP-re, vajon nagyságrendileg mennyi töredékszavazatot, ebből kifolyólag mennyi mandátumot jelenthetne ez az LMP számára? Nyilván ezt még nem lehet tudni. De azt, hogy ez jelentős, vagy elhanyagolható, azt talán igen.
Aki ebben jártas, világosítson fel, légyszi minket!
Elérkezett az a pillanat, amikor mindenkinek meg kell mozgatnia minden kapcsolatát ahhoz, hogy az LMP teljes vértben (értsd 20 megyei listával) tudjon kiállni április 11-én.Már megvan a budapesti, Bács-Kiskun, Borsod, Baranya, és a Tolna megyei listánk. Ez önmagában már hatalmas…..
Nyár 2010.03.10 19:54:31
Ajánlom figyelmetekbe ezt a linket:
www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=25

24 benyújtott jelölt, 11 döntésre vár.
Ellenőrizve, indulhat 13.
Ahán! Szóval az, hogy a mai világ fejlett társadalmaiban minden embernek legyen egy olyan alapjoga, amit mondjuk „lakhatási jognak” nevezhetnénk, egy visszamaradott baromság. Parasztvakítás! Ekkor ugyanis tönkremennének a hitelezők, bankok és ezzel a szuper, mindenki…..
Nyár 2010.03.06 09:45:20
Hátha ez is érdekel valakit az LMP blogján:
INFORMÁCIÓ:
www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=25

Már 9 jelölt INDULHAT státuszban, 1 jelölt döntésre vár. Nézzétek meg! Hajrá LMP! Segítsen mindenki! Finisben eddig is jók voltunk!
A többi jelöltnek is ezalatt a két hét alatt 50-100 max 150 hiányzik már csak.
Uraim, már megint hülyének vagyunk nézve, és 1-2 oknyomozó újságírón kívül senki nem ugrál. Rendkívül népszerű ellenzékünk lapítása mellett zajlik 35 milliárd Ft lenyúlása. Amihez képest a BKV tanácsadói szerződések ügye aprópénz. Sávoly. A történelembe…..
Nyár 2010.03.06 09:44:36
Hátha ez is érdekel valakit az LMP blogján:
INFORMÁCIÓ:
www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=25

Már 9 jelölt INDULHAT státuszban, 1 jelölt döntésre vár. Nézzétek meg! Hajrá LMP! Segítsen mindenki! Finisben eddig is jók voltunk!
A többi jelöltnek is ezalatt a két hét alatt 50-100 max 150 hiányzik már csak.
Hallatlan dolog történt a minap Szlovákiában. A parlament elfogadta a „hazafiassági törvényt”, ami lényegében a nemzeti jelképek kötelező imádatát erősíti az állam összes polgára számára. Noha ilyen törvények teljesen háborítatlanul születnek és vannak…..
Nyár 2010.03.06 09:43:51
Hátha ez is érdekel valakit itt az LMP blogján:
INFORMÁCIÓ:
www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=25

Már 9 jelölt INDULHAT státuszban, 1 jelölt döntésre vár. Nézzétek meg! Hajrá LMP! Segítsen mindenki! Finisben eddig is jók voltunk!
A többi jelöltnek is ezalatt a két hét alatt 50-100 max 150 hiányzik már csak.
Sokat gondolkodtam, hogy belefogjak -e ennek a cikknek a megírásába, mert igen sok vitát fog kiváltani, minden oldalról. De szeretek vitázni (némelyek szerint kötekedni), úgyhogy megírom. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Társadalom. Ez a Társadalom jól (néha rosszul)…..
Nyár 2010.02.22 07:08:23
@törzsmókus:
Azt akartam kifejezni(meglehetősen rosszul), hogy nem értem az olyan kommentelőket, akik azért töltenek az LMP blogján hosszú órákat rendszeresen, hogy abbéli hitüket, miszerint nem lesz meg az elegendő ajánlószelvény, fennen hangoztassák. Nekem nem tűnt az eddigi hozzászólásai(k) alapján bizonytalan, nem tudja hova szavazzon emberkének(kéknek, lsd.még sztd,Frank'Leó), hanem inkább idejét nem sajnáló bérkommentelőnek(lőknek).
Építő jellegű vitát mindenki szívesen lát, de ezek nem azok.
Szerintem. Törzsmókus, nem a vita ellen vagyok, hanem a sportszerűség mellett. Számomra az nem az, ha ketten-hárman R.M. módjára bérkommentelkednek.
Nyár 2010.02.22 09:50:07
@sztd: Vitatkozni úgy nagyon reménytelen, ha alapgondolatokban már teljesen homlokegyenesen más a megítélésünk.Pl.:

"sztd 2010.02.17. 12:07:41
Ha azt mondom, hogy bizonyos szempontból a politika jellege és minősége sokat javult az elmúlt 8 évben Orbán Viktornak és Gyurcsány Ferencnek köszönhetően akkor szerintem (és bocs, ha tévedek) fel sem fogod, hogy miről beszélek, és szerencse, ha csak simán hülyének nézel."

Merőben máshogy látom, szerintem már nehéz tovább süllyedni, és nem szabad tovább engedni ezt az irányt.

Innentől kezdve hogy fogjuk meggyőzni egymást?

Te jól érezted magad ez alatt a 8 év alatt, miközben dübörgött a gazdaság, én nem éreztem jól magam, mert nem éreztem a "jóból" semmit. Meggyőzőbb lett volna, ha éreztem volna.
Neked tetszett OV. kisgazdákkal való kormányalakítása, nekem nem. Hányingerem volt abból, hogy a kormányzás kedvéért mi mindent megengedtek a kisgazda politikusoknak.

Engem azzal győzne meg bármelyik politikai irányzat, ha építené az országot a közösen befizetett adónkból, gondolok itt utakra, közösségi közlekedésre, munkahelyteremtésre, stb.
Ehelyett azt látom, hogy off shore cégekbe mentik az ország részére, a közösbe befizetendő adóforintjaikat, luxus szintű villákat építenek, saját rokonságuk ül a különböző állami megrendelésekből élő cégek élén, miközben az országban egyre többen éheznek, válnak munkanélkülivé. És megtehetik. Egyiket sem kérték számon, már mint a törvény erejével. Nem a kormány vagy az ellenzék deríti ki a disznóságokat, hanem az oknyomozó újságírók. Oroszországban hullanak is, mint a legyek.(mármint az újságírók)
Még egy apróság: az én munkahelyemen kijött a dohánykommandó, miközben a parlamentben dohányoznak a képviselők, és azóta sem vonatkozik rájuk a törvény. Ez a törvény előtti egyenlőség? Na, ez az, amikor hülyének néznek. Nem járnak be dolgozni, az ülésterem kong az ürességtől. Mi fizetjük az utazási költségüket, a lakást, amiben a vidéki képviselők megszállnak, illetve bérelnek. Nekik a büfé is olcsóbb. Ez megmaradt a szocializmusból. Nekik. Csak nekik.
Hosszú évek óta a korrupció jellemzi az országot, hogy tarthatnám pozitívnak az említett két politikus tevékenységét? Ne haragudj, nem megy.
Tehát nem vagyok számodra jó vitapartner. Merőben máshogy látjuk a világot.
És a századrészét sem mondtam el, mi nem tetszett ez alatt a 12 vagy 20 év alatt.
Az egész a Keleti pályaudvaron kezdődött. 2006-ot írtunk, és az egyik hozzám hasonló idióta barátommal az orosz Kaukázusba indultunk síelni vonattal… (2014-ben itt lesz a Téli Olimpia, de persze ekkor erről még semmit sem lehetett sejteni) Álltunk a Keleti lerobbant,…..
A cím egy picit sántít, mert a modern Al Capone nem egy személyt, hanem egy szervezetet takar. Azaz takarhatna, ha az illetékesek kihasználnák az adandó lehetőséget. Al Capone az amerikai szesztilalom idején megerősödött bűnöző volt. Őt tartják a modern szervezetbűnözés…..
Nyár 2009.11.29 08:09:08
@Surko: Egyetértek a demokrata állásfoglalásoddal. Egyébként meg nem tetszik ez a nagy vita az LMP szimpatizánsok és a Jobbik szimpatizánsai között. Megint azt látom, hogy nem a közös ellenfél ellen harcolnak, hanem egymás ellen. Ez úgy látszik, egy magyar sajátosság. Ne egymást szapuljátok, hanem a kormány piszkos ügyeit leplezzétek le! Ebben az egyben talán egyet értetek. Kapom a leveleket a H1N1-gyel kapcsolatban, basszus, ha ennyi információ áll a Jobbik rendelkezésésre, akkor jelntse fel őket, ne nekem kelljen már megint felháborodnom. A cigányok elleni fellépés pedig csak jelzés értékű, hiánypótlás. Ha a rendőrség tehetetlen.
Én nem tudom ki a zsidó és ki nem. A cigány embert sem mindig tudom megállapítani, mindkettő külső jegyei a magyarokkal való házasodás miatt akár egy-két nemzedékre el is tűnhetnek, aztán újra előjöhetnek. Lásd szőke, kék szemű cigány emberek. Lehet, hogy én is az vagyok? Viselkedésem alapján nem. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem is lehet az ember 100%-os rasszista. Viselkedési formát utasít el. Ha azok tendenciózusan ugyan attól a népcsoporttól származnak, óhatatlan, hogy egy halmazba kerülnek, még akkor is, ha vannak kivételek. Biztos nem minden zsidó gazdag, de a 90%-uk az. Nem minden cigány kötekedő, a társadalomba beilleszkedni nem akaró, de a 90%-uk az. Ezt el kell fogadni, és kitalálni, hogy lehetne az arányt megfordítani, vagy kiegyenlíteni. Velük és nem ellenük. Azért ők is kellenek hozzá.
Adtunk egy újabb pofont a demokráciának, miközben a tudatosan provokáló, önbíráskodásra buzdító Jobbik a helyi cigányság erőszakra könnyen kapható bűnözőivel vállvetve taszigálja a szakadék felé a békés egymás mellett élés reményét. Másképp legalábbis nehéz…..
Kedd este Lendvai Ildikó bejelentette, hogy az MSZP országos elnöksége a párt budapesti vezetésével egyetértésben felmondottnak tekinti a fővárosi koalíciót, s a főpolgármester-helyetteseit is visszahívja. A "fiatalos" Lendvai úgy fogalmazott, hogy "az MSZP csak akkor…..
Nyár 2009.10.31 07:09:35
@Galadhriel:
Szerintem mindegy milyen pártállású az, aki törvényt szeg. A feljelentés egyenlő felelősségrevonással. A feljelentés mögött mindig kell, hogy legyen megalapozott gyanú vagy bizonyíték, és a köz érdekében kell megtennie annak, akinek tudomására jut, hovatartozás nélkül. Ha lesz az LMP-nek másról is bizonyítéka, majd biztos azokról is intézkedik.
Én így látom.
Nyár 2009.11.05 08:14:21
@Galadhriel:
Kedves Galandhriel! Ha te tudsz erről, tárd fel a hozzád került dokumentumokat az általad preferált pártnak, vagy jelen esetben az LMP-nek, (esetleg a rendőrségnek, ügyészségnek)és várd meg, tesznek-e lépéseket.
Szerinted a szemére hányható egy kis, kezdő pártnak, hogy egyszerre nem tesz minden egyes esetben (főleg, ha nincs is bizonyítéka esetleg)lépéseket? Adjunk az LMP-nek, és ezzel együtt magunknak esélyt, hogy lehet más a politika!
Az nem baj, ha kételkedünk, ezt ők is elvárják tőlünk, hiszen, ha bárgyú módon, jelszavakat puffogtatva istenítenénk őket, olyanok lennénk, mint a többi párt szavazói. Szerintem igenis kritizáljunk, figyeljük, hogy lépnek, lépnek-e, de ne a rosszindulat vezessen. Biztos kapsz választ az általad említett üggyel kapcsolatban.
Egy jóhiszemű szimpatizáns.
Húsz éves a Magyar Köztársaság. Húsz évvel ezelőtt a magyar polgárok nagy többsége hitt abban, hogy lehet más a politika. Hogy az elnyomást felválthatja a választók aktív részvétele, hogy a jövő felélése helyett a felelős döntések fogják meghatározni a politikát, hogy a…..
Nyár 2009.10.31 15:04:05
Ti mit szóltok ehhez? Kíváncsi vagyok.
www.fn.hu/belfold/20091031/nincs_orszag_vezetesere/
Kikre gondol? „Készen áll egy program a gazdasági-társadalmi megújulásra” – mondta közgazdászokra és szociológusokra hivatkozva.
Az utolsó mondat is nagyon érdekes.
"A politikai osztály ezzel szembeni ellenállását tömegmozgalommal kell megtörni – mondta."
8ker Kispál Gergely 2009.09.24 12:42:00
Nevem Kispál Gergely, 1980-ban születtem Budapesten. 1986-ban szüleimmel (Nyugat-) Németországba, a Ruhr-vidékre költöztem. Itt végeztem el az általános és a középiskolát, és itt kerültem először kapcsolatba a politikával, 2000 és 2001 között az önkormányzati politikába…..
Nyár 2009.10.22 09:43:48
@Monorau Bukurea:
Hát, igen, nehéz az indulatokat, érzelmeket visszafogni. Ezért "csodáltam" mindig a politikusokat. Azok rezzenéstelen arccal tudnak hol ezt, hol azt nyilatkozni. Vitában a másik arcába vigyoroni. Gondolom ezt tanítják. Igazából még elismerendő is lenne a jóértelemben vett higgadtság, ha nem párosulna mindig hazugsággal is egyben. Ezért nekem mindig szimpatikusabb a hevesebb, ösztönösebb véleménynyilvánítás. De ez legyen az én hibám.
Azt sem szeretem, mikor van már egy válasz, és mégis tovább folytatódik a vita. Én úgy értettem, hogy amikor kiírják a választásokat, onnantól nem vadplakátozás folyik, hanem választási kampány. Tehát amire Takács Gábor kérte az LMP-t, hogy várja meg, amíg az önkormányzta,(vagyis szinte ő, illetve a hatalamon lévő alpolgármesterek) kirakosgatja a táblákat a plakátok részére, hátrányos helyzebe hozza a még kevéssé ismert, de azért számára igen veszélyes pártot. Akkor lenne korrekt, ha a választás kiírásának napján kitették volna a táblákat. Nem tették. Most meg egy álvitát indítanak ezügyben.
A bértopicoló meg igenis egy csúnya állatfajta. Aki ellenszolgáltatás fejében, akár több nick néven, kicsit átfogalmazva ugyanazt, kelti a hangulatot. Éppen azért, hogy kihozzák a sodrukból a vitapartnert. Akik pedig esetleg elvesztik a fejüket, azok nem profi politikusok, és ne is legyenek olyanok soha, uram bocsá' lehet, hogy nem is LMP-tagok, csak szimpatizánsok. De ha LMP-ek, akkor igyekezni fognak, ebben biztos vagyok, meghallani az építő kritikát. Egy fogadatlan prókátor.
Egy reggel a munkahelyemre menet a budapesti Moszkva téren két reklámújságot találtam a földön heverve. A közelben nem volt senki sem, aki elejthette volna őket, csak a rohanó emberek és néhány közterület-felügyelő. Nemrég ejthették el, mert nem voltak se koszosak, se…..
Nyár 2009.10.05 07:59:46
@bm613:
Ok. Az más. Bocsika. Én olyat láttam,ahol ingek, ruhacafatok és egyéb nyalánkságok voltak a gyűjtők között és turkáltak közöttük a csövik. (Nyócker, Auróra u.-i rendelő előtt)Meg olyat láttam és írtam is a közterületfelügyelőknek, fényképet is küldtem róla, hogy mellé van szórva kb.30-40 db penészes kifli a dugig tömött konténeknek. A főúton ne legyen fémkonténer, ugyanis azokat sem ürítik, és egyáltalán minek azok a ronda fémdobozok? Szállodák vannak ma már a főutak mellékutcáiban, és ezt látják a külföldiek, nem beszélve rólunk, itt lakókról. Mi volt a válasz? Az építkezés miatt vannak ott a konténerek, azokat nem a szemetes kocsik, hanem konténerszállítók viszik el, azokat nem lehet igény szerint kiküldözgetni. Annyi azért történt, hogy a házunk elől egy másik sarokra került a konténer, de az talán még rosszabb többeknek, ha nagyon elfogulatlanul akarom nézni az ügyet. Az építkezések közvetlen közelében csodás helyük lenne. Nem is értem, mint annyi mindent.
Denisson23-nak üzenem, ha olvassa: Az ilyenekbe fáradok bele, amikor illetékes elvtárs a konténert egyik helyről a másikra tologatja, ahelyett, hogy a célterület mellett helyezné el. Nem tudok elég asszertív lenni. Ahogy elnézem nem csak én vagyok tehetetlen, nézd a TV2 szemétgyűjtő akcióit, leleplező riportjait. Utánamennek az illegálisan lerakott szeméthegyeknek, mégsincs felelőségre vonás. Hivatalos papírok az erdőben, külső kerületekben lerakva. Nem lehet tudni kié? Miért a TV jár utána? Nem ezért kapják a fizetésüket az önkormányzat illetékesei, hogy összeszedjék a szemetet? Ez is egy komédia, mint minden ebben az országban. Már mint tragikomédia. Jó jó, beszélünk róla, meg mi sem szemetelünk, meg szelektáljuk a szemetet, de mikor tudjuk kikényszeríteni, hogy akiknek az a dolguk, azok tartsanak, tartassanak rendet? Az egész országban rendet kéne tenni már.
Nyár 2009.10.05 13:24:46
@darkgreen:
Úgy legyen!
Bár te is írtál, én is írtam, valószínűleg már mások is írtak. És?????????? Na itt tartunk. Nagyon az elején.
Nyár 2009.10.05 14:57:05
@darkgreen: Ezért beszélgetünk itt, az LMP blogján. Amit javasolsz, azt az LMP is a zászlajára tűzhetné. Hiszen oly evidens, amit felsorolsz, és mégis mily messze van
Hétvégén a somogyvámosi Krisna-völgyben jártam. Jómagam nem vagyok hívő, sem a keresztény Istenben, sem Jahvéban, sem Allahban ennek megfelelően Krisnában sem hiszek. Nem hiszek abban, hogy van valami emberek feletti, aki vagy ami dönt a világon mindenről. Ezért alapvetően…..
Nyár 2009.09.16 15:39:47
@bm613: Nem mondta. Nyilvánvalóan nem is mondhatta.
Sőt, az én olvasatomban ebbe pont nem akart belemenni, hanem a kisebb közösségek összetartó erejének hiányát és pótolni vágyását akarta kifejezni. Értelmesen eltölteni a szabadidőt, egymás és önmagunk örömére. Szerintem.
Nyár 2009.09.17 11:52:36
Én is a saját tapasztalatom alapján megerősíteni tudom, hogy szükség van kis közösségekre. Tíz évig sportoltam, azóta is tartom sporttársaimmal a kapcsolatot, sőt a mai napig, ha ritkán is, de sportolok velük. Ez persze nem ideológiai csoport, hiszen mindenki máshogy láthatja a körülöttünk zajló dolgokat, más körülmények között éli meg, így aztán nem biztos, hogy ugyanarra a következtetésre jut. De egy csoportot, akiket összeköt a sport szeretete, amiből következik az egymás iránti tisztelet, egymás erőfeszítéseinek elismerése, az már egy jó dolog.
Számomra meglepő volt, hogy gimnáziumban a mai gyerekek között értékes dolog az énekkar. Pedig az. Egy kb. 50 tagú csapatot egybe tartani nem kis feladat. Elismerés a énektanárnak. Még az egyetemről is visszajártak az énekkarba a volt diákok. Előadták a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválről” című musicalt, nagyon élvezetesen, azért ez sokat mond. Ilyen közösségekre lenne szükség. Ezek szerint van is, csak kevés, nagyobb az igény, mint a kínálat. Kíváncsi lennék bm613 milyen költségek nélküli csoportokat sorolna fel. Biztos van ilyen, nem kétségbe akartam vonni. A támogatásról pedig annyit, erre a célra igazán nem volna kár költeni az adófizetők pénzéből.
Tehát csak mellé állni tudok az ügyhöz (denisson23:családi része teljesítve). Ezek a közösségek azért jók, mert azok a gyerekek, akiknek nem sikerül barátokat találnia, az ilyen közösségek szívesen befogadnák őket. Talán ez a lényege.
Nyár 2009.10.02 10:19:53
@törzsmókus:
Szomorú olvasni a sok fanatikus ateista / egyházellenes kommentet; nagy részük tudatlanságból és/vagy személyes sértettségből fakadhat.

Ez az általános vélemény az élettapasztalatból (a történelem is alátámasztja)jön létre, a személyes benyomásokból, és persze valószínűleg a környezet, a szülők véleménye is befolyásolja a véleményalkotót. Most éppen engem. Ateista vagyok. Fanatikus? Ezen még nem gondolkodtam. Irigylem a hívőket, akik bárgyún tudnak hinni abban, hogy majd a Jóisten segít rajtuk. Ha jó vagy, veled szemben is jók lesznek. Meg ilyenek. Bocsásd meg felebarátodnak amit ellened elkövetett, majd újra el fogja követni, de te csak birka módjára bocsáss meg neki. Ez számomra pont akkora népbutítás, mint amit a bulvár végez a buta embereken, butaságban tartja őket. (Nem a műveltségre gondolok, ami maguk között evidens, hanem amit a nép felé szónokolnak).
Az általános erkölcsi mintát mindenki a családban sajátítja el, mint ahogy már mások is írták. Aztán az iskola is erre tanít. Az élet persze egészen más, de megvan egy alap, ha ez erős, bármilyen az élet, az ember ember marad, ha gyenge, akkor ilyenné válik, mint most a sikeres ember sztereotípiája: azaz becsületből nem élsz meg, lopj te is ott, ahol tudsz, vagy megdöglesz. Ebben az erkölcsi fertőben élünk ma. Nincs olyan szervezet, ami tökéletes lenne, mert emberek csinálják. A törekvés a jóra. Ennyi, ami pozitív, minden kezdeményezésben, aztán minden elromlik, és ahol annyi rosszat elkövettek, mint az egyházban, (úgy gondolom elég lenne egy rossz is), azt az intézményt én előttem ne védje senki, mert az én szememben ugyanolyan hiteltelen, mint ha a mai politika résztvevőinek tevékenységét védené.
A Krisnások csoportja pedig, minden tiszteletem ellenére azért nem vonz, mert elszigetelten, passzívan cselekszenek. Ez egy csendes tüntetés a mai, erkölcstelen élettel szemben, csak nem vonzza eléggé magára a figyelmet, pedig méltó lenne rá. Arra lenne jó, hogy a két szélsőség, ahogy most zajlik a közélet, az életünk és a másik szélsőség, amikor minden tökéletes, közötti különbséget érzékelhetővé tegye, ezért kéne többet hallatni magukról. De annyira szélsőséges, hogy az emberek nem képesek befogadni, annnyira nem életszerű, sajnos. A jó nem életszerű. Ma.
Az LMP a legszimpatikusabb közösség a mai társadalomban, számomra egy űrt tölt ki, reményt ébreszt. Bár semmi nem támasztja alá a "HITEMET", sőt minden élettapasztalatom azt mutatja, hogy itt is majd alámossa őket a gáncs, de inkább bennük hiszek, emberekben, egyelőre egy csoport emberben, akik számora erkölcsileg a megfelelő úton járnak, mint bármilyen más csoportosulásban, amiről már lehullt a lepel.
Bennük is addig, amíg hitelesek maradnak. De addig nagyon.
2002. márciusában a Friedrich Ebert Alapítvány egyik konferenciáján vettem részt. A témájára már nem emlékszem, csak a mellettem ülő idős hölgyre, aki a szünetben felszolgálandó három fogásos ebédre várva időnként a fülembe súgta: " Ez mért motyog?",…..
Nyár 2009.09.21 08:54:38
@bm613:
Én most teljesen egyet tudok érteni, azzal, amit írtál. Én is így látom a Fideszt, még hozzátehetném, hogy az ő kormányzásuk alatt nem közvetítették a parlamenti üléseket, ami enyhén szólva nem demokratikus. Én 90-ben Szdsz-Fidesz-re szavaztam, nem érdekel mit gondoltok ezért rólam, én akkor ittam a szavaikat, lelkes voltam, bizakodó. Azóta is dilemma nekem, hogy már akkor is csak szédítettek, vagy akkor még lelkesek voltak, mint most az LMP, és ők is jót akartak, nem tudom. Bár akkor ők rengeteget szerepeltek a tv-ben és így "jobban meg lehetett őket ismerni", nem úgy, mint most az LMP-t. Imádtam őket. 94-ben szintén így szavaztam, és aztán soha többet Szdsz. Az Szdsz nálam hiteltelenné vált, mivel lepaktált az Mszp-vel, ezért 98-ban már csak a Fideszre szavaztam. De már megint csalódnom kellett. 2002-ben már nem volt mire szavaznom, abban reménykedtem, hogy majd a távolmaradásommal tüntethetek az eddigi pártok tevékenységéről. De tévedtem, az emberek képesek voltak elmenni szavazni a szerintük kisebbik rosszra. 2006-ban, bár ezzel a módszerrel nem tudtam kifejezni az akaratomat, megint nem mentem el szavazni.
Mindezzel azt akarom mondai, hogy semmi sem fekete vagy fehér. Nem ismertem Heiszler Vilmost,így aztán nem török pálcát felette, attól még, hogy Szdsz-es volt, lehetett tisztességes ember is akár.
Én azt szeretném, ha az LMP-ben nem kéne csalódnom, ha 2010-ben bejut a parlamentbe, akkor legyen erős ellenzék! Ne olyan, mint ezek voltak. Az ország helyzetéért legalább annyira felelős a mindenkori ellenzék, mint a mindekori kormány. Ne hagyják, hogy a kormány a maga kedve és kénye szerint írja a törvényeket, most nincs aki és ami gátat szabjon nekik (erős ellenzék hiánya), addig mitől várhatom a változást?
Szerintem a Fidesz is attól kurvult el (bocs, nem találtam képletesebb kifejezést), hogy amikor még az igazat akarta, nem jutott hatalomra, és a 8 év alatt eltanulta, hogyan is csinálják ezt a nagyok és amikor hatalomra jutott, már ők is csak harácsoltak.
Bízva abban, hogy az LMP ezt a hibát majd nem követi el, rájuk fogok szavazni a mielőbbi választáson.
Nyár 2009.09.21 09:00:53
A mielőbbi választáson ezt értettem:
www.magyarhirlap.hu/belfold/bajnai_brusszelbe_vitorlazhat.html
Parlament feloszlatása Mszp fogatókönyv szerint, Bajnai EU-ba, Szili miniszterelnökjelölt, előrehozott választások.
"Engedjék meg, hogy szeressem egykor közös hazánk egészét!" - Sólyom LászlóElőször úgy nézett ki, a szlovák-magyar konfliktus iskolapéldája lesz annak, amikor két nép tök jól megvan, csak a vezetőik lóbálják a fakardot. De most úgy néz ki, iskolapéldája lesz…..
Nyár 2009.09.12 07:31:50
@Trig:
Ha ez így van, mármint, hogy a kisebbségi területeken tudniuk kell az üi-knek a kisebbség nyelvén, akkor megint tanultam valamit. Bár túlzásnak tartom. Az én véleményem szerint a kisebbség, a nevében is benne van, mivel nem meghatározó része az egésznek, alkalmazkodnia kell a többséghez. Tehát meg kell tanulnia az adott ország nyelvét. Persze egy elcsatolás után nehéz elvárni az öreg emberektől, akik esetleg addig nem sajátították el azt a nyelvet, ami onnantól a "hazája nyelve " lett, hogy megtanulja. Nehéz elvárni az elcsatolt terület fiatal generációjától, hogy szívesen tegye ezt, hisz él benne a saját hazája iránti szeretet, ergo az új hazája iránti gyűlölet. De ha ez így alakult ki, hogy az üi-k kétnyelvűek, akkor mindkét nemzetiségű el tudja intézni az ügyeit, hagy dönthesse már el, hogy mely nyelven teszi ezt. Nem kell ide nyelvtörvény, ez nyilvánvaló. Nálunk Mo-n hogy megy ez? Vagy nálunk nem ennyire nagyszámú a kisebbség száma? Nekem úgy tűnik, a mi kisebbségeink jól érzik magukat nálunk, nincsenek korlátozva. Hivatkozzunk erre is! Mi betartjuk a nemzetiségpolitikát, tartsa be a másik fél is! Csak olyat kérünk, amit mi is biztosítunk a nálunk élő nemzeti kisebbségeknek.

@kalapácstollú:
ha maganlatogatasra megyek valakinek a hazaba egy sort meginni, akkor nem kell ertesitenem senkit vagy talalkozot kezdemenyezni. De ha szoboravatasra megyek, ahol beszedet is mondok, stb, akkor illendo errol ertesitenem a szomszedos orszag elnoket is (mint ahogy a nagykovetet ertesitettek is, hiszen ez protokollaris, biztonsagi es egyeb tennivalokat is jelent). Az udvariassag es az iratlan szabalyok megkovetelnek, hogy ebben az esetben a szovetseges es barati szomszed hivatalos tisztsegviselojevel talalkozzon a koztarsasag elnoke. Szerintem.

Szerintem is.

De akkor nem csak én vagyok tájékozatlan (és így mondok véleményt) hiszen meghívták (szlovákiai magyarok?)a szlovák félt is.
""Az értesítés megtörtént, a szlovák fél jelezhte is, Gasparovic abban az időpontban nem ér rá. Sólyom meghívott volt, mi egyebet kellett volna még tennie? ""
Mi is akkor a problémája konkrétan Ficónak? Most már kezdem nem érteni a dolgot.
Nyár 2009.09.14 11:47:45
@kalapácstollú:
Nem ment el a válaszom, pedig már megírtam egyszer.
Először csak azt akartam mondani, hogy nem értem miért nem hívtak meg a szlovák állampolgárok(magyar szlovákok) egy szlovákot félt is, ha magyart igen. @ a nagy levint pedig azért idéztem, mert megerősített ebben az álláspontomban, mármint, hogy meg kellett volna hívni.
Aztán azt írtad, hogy mégiscsak meghívták a Gasparovicot. Ha ez így van, az infót tőled tudom, akkor ezt a Fico miért nem tudta?
Ha úgy van, ahogy írtad akkor mibe is tudott a Fico belekötni? Én elvesztettem a fonalat. Majd jobban odafigyelek, hátha megértem.