Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HunFailure

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kardamom új sorozata úgy készül, hogy beülünk egy helyre, ahol ott helyben, pár pontban írunk egy gyors reflexiót arról, amit tapasztaltunk. Az első ilyen helyünk az ELTE bölcsészkarának campusán található Treffort Kert. 1. Reggel nyolckor rajtam kívül kábé senki nem ül a…..
Kane & Lynch 2: Dog Days tesztA dán fejlesztőcsapat a 2000-ben megjelent bérgyilkos szimulátorával lett híres. A Hitman sorozat eddig négy résszel büszkélkedhet, de azért a srácok összeraktak egy igencsak jó háborús játékot, a Freedom Fighters-t. 2007-ben látott napvilágot…..
HunFailure 2010.08.19 22:48:09
@Rowlend: amit meg te akartál írni, az helyesen "gulyásleves", illetve "magyarul". Semmi nagybetű.
És ha nem tévedek, akkor a Shanghai szó végén ki nem ejtett magánhangzó van, következésképp toldalékos alakja kötőjellel írandó: "Shanghai-nak".
Nyelvtannáci csak az legyen, aki maga sem vét hibát. Superhero-e vagy? :)
Hiába sok zenekar legnagyobb álma, mégis nagyon hálátlan feladat olyan zenekarnak nyitni, mint a Metallica. Nem elég, hogy korán kell kezdeni, hogy szinte biztosítva van a szar hangzás, de még azzal is meg kell birkózni, hogy a közönség 99%-a simán ledobálna a színpadról, mert…..
HunFailure 2010.05.16 12:17:52
@geris: szerintem az rád nézve szomorú, ha neked egy koncert kapcsán az a fontos, hogy a többiek mit csinálnak, nem pedig az, hogy a színpadon mi történik.

Én nem gondolom, hogy a közönség lényegileg cserélődött volna. Vegyük észre, hogy ez egy közel 30 éves zenekar, a közönsége pont azért vele öregszik, mert nem, vagy csak részben cserélődik. Most miért is várjuk el, hogy 30-as 40-es emberek pogózzanak? De kérdezhetném ezt korfüggetlenül is, hogy ez vajon miért elvárás bárkivel szemben is. Aki nem pogózik, az nem lehet true fan? Szar helyre kerül a fan mércén? Ne vicceljünk már.
Azt meg már nem is feszegetném, hogy vajon milyen képzelt összefüggést látsz a bakancs viselés, és a pogózás iránti vágy között. :)
HunFailure 2010.05.15 15:37:21
@rizla: Véleményszabadság van, engem nem szokott zavarni másoké. :) A mondandómat én is azzal zártam, hogy ettől persze a koncert nem lesz jobb, viszont valóban, emberközeli dolog.

Persze mondhatnók erre, hogy neki sem fáj, hogy ünnepli a nép, de tudnánk számos példát mondani, akit ez nemhogy 30 év után, de már 3 után sem hat meg.
HunFailure 2010.05.15 16:55:24
@rizla: tisztelettel, most már kicsit tényleg úgy érzem, hogy kiforgatja az úr az én szavaimat.

De talán én fogalmazok homályosan. Nem, semmi olyat nem akartam mondani, hogy létezik valami objektív skála jófejségből, amin annál magasabbra kerül egy zenekar, minnél többet jópofizik egy koncert alatt/után a közönséggel.

Fentebb sérelmezett megjegyzésemet abszolút mint szubjektum, mint rajongó fogalmaztam meg, és kizárólag annyi akart lenni, amennyi: nekem nagyon jól esett, megleptek, jóleső gesztus volt számomra, látni véltem a szemükben, hogy élvezték, hogy jó volt, hogy ők is örülnek, és nem egy kötelező lecke volt letudva. Ezt most persze lehet vitatni, de ezért is mondom, hogy ez a személyes véleményem, de ahogy visszatekintek a tegnap estére, a körülöttem ácsorgók többségének egészen hasonló volt a véleménye, és ha ez így van, akkor már volt értelme az egésznek: jóleső emlékeket hagytak maguk után. Ragozzam még? :)
Érdekes fordulat állt be a tavaly nyáron Alien Computersből AB Informatikává változott hadverkereskedésnél. A 3 év garanciával náluk vásárolt cuccokat ugyanis az "új cég" nem vette be a szervizbe, mondván, ők nem állnak kapcsolatban a beszállító nagykerrel. Az Alien…..
HunFailure 2010.02.07 03:19:02
@Jannus: ha, és amennyiben az AB Informatika nem jogutódja az Alien Computersnek, akkor:

- a cég weboldala miért a www.aliencomputers.hu címen üzemel?
- miért van a weboldalon a régi cég logója is kint?

Nem a tisztelt vevő megtévesztése ez?
Aztán csodálkozunk, hogy a vevők értetlenkednek, hogy nem intézik a garanciális ügyeiket.

Talán akkor az AB Informatikának sokkal, de sokkal jobban kéne igyekeznie felhívni a figyelmet arra, hogy semmi, de semmi köze az Alien Computershez, talán nem kéne megtévesztő URL-t használni, stb, stb.
Geekblog A pankrátor 2009.05.21 08:00:00
Semmi baj a közelmúlt filmes termését uraló nosztalgiával, rendszerint beválik, ha kellő mennyiségű iróniával párosul. Mickey Rourke megjelentével az iróniafaktor azonban alaposan minimalizálódik, miután tökéletes főszereplőként a meghasonlott pankrátor szerepében,…..
HunFailure 2009.05.19 21:13:36
Szerintem a hölgy eleve előítéletekkel ülhetett le a filmhez, vagy az egyik szemét csukva tartotta.

Olvassuk már el ezt, még egyszer:
"A pankrátor, Randy, a nyolcvanas évek tökéletes sztárja. Bár fénykora leáldozott, neve még mindig vonzó. A közönség jól szórakozik brutális izomzatán, kövületszerű állóképességén, így a siker utolsó morzsáit élvező Randy számára a nyugdíjba vonulás fel sem merül, míg egy fellépés után szíve utolsóelőtti figyelmeztetésként fel nem mondja a szolgálatot"

Aki látta a filmet, és ezzel egyet ért, tegye fel a kezét.

Pont nem ez történik, pont nem ez már az alapszituáció sem. Nem vonzó a neve, nincs csillogás, és nem élvez semmit. Próbálja kifizetni a lakókocsiját, de nem tudja: illetve, tudná, ha akarná, de a választás nem csak a ring, és az élet között, hanem ahogy az életben az lenni szokott, ezer apró dologban ott van: lakbér, vagy lap-dancer.
Lehetne ebben a filmben mélységeket találni, ha keresné a hölgy, de neki eleve megvan a prekoncepciója, tehát, hogy mi pereg a filmvásznon, az szinte már mindegy is.

Ha akarná, akkor a letűnt bírkózó, és a legszebb évein túl lévő táncosnő között meglátná azt, hogy elvileg ők sorstársak. Mind a ketten éltek valamiből, jók voltak benne, de épp kiöregednek, és az élet nem kínál alternatívákat a régi helyett, amit meg igen, az számukra élhetetlennek tűnik.

Nem az a kérdés, hogy hány csillagot ad rá, mert az teljesen egyedi megítélés kérdése, kinek hogyan tetszik egy film. Azzal is nehéz vitatkozni, hogy csupa ismerős panelből építkezik a film. Nem a világ legnagyobb filmje, az biztos. De azért, amit itt a hölgy elővezet, az meg a ló túloldala. Ez igenis egy értékelhető iparos munka, ami nagyon is működik. Annak, akit érdekelt, hogy miről szól, annak vélhetően működött is. Hogy a kritika íróban volt valami zsigeri ellenállás, az meg, az ő baja.