Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sengam

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap este Feldmár András vezette a Laborhotel utolsó beszélgetős eseményét, ezzel lezárult az április 10-én indult 11 előadásból és 3 beszélgetésből (ebből egy elmaradt) álló második felvonás. Képek a beszélgetésről: INDAFOTO.slideshow.run({…..
sengam 2009.04.22 14:59:19
@GNY: ne mondjuk, hogy kikészült, mondjuk inkább amit ő mondott, hogy egy kegyetlen színház élményét élte át, és ennek a hatása alatt volt.

Hogy a beszédét szétesettnek érezted, azt magyarázhatja az is, hogy kifejezetten nem beszédet, előadást tartott, hanem beszélgetést vezetett, mint ahogy Te is írtad. Talán szerencsésebb lett volna ehhez másképp elhelyezkedni a térben, ez is igaz.
sengam 2009.04.23 11:52:33
@GNY: utasítani semmiképpen nem szeretnélek, és persze, talán azon se vitatkozzunk hogy nekem mást jelent a kikészülni szó.

Traumatizálásról beszélt Feldmár, bár nekem nem úgy rémlik, hogy abban a kontextusban, hogy ő traumatizálódott volna az előadás alatt.

sengam 2009.04.25 11:43:11
Kezdjük akkor. Mondjuk az elején.

A B oldal első jelentében abban a kis fenti szobában vagyunk, ahol papírdobozokon kell ülni, és érezhetően magány-hangulat van. Miután mindenki elhelyezkedett, várjuk, hogy történjen valami..., és eltelik annyi idő, hogy már-már elkezdünk beszélni arról, hogy milyen vicces is, ahogy itt együtt várunk. Ekkor az a két nő, akik a legszélén ülnek, szólnak, hogy a mellettük lévő magas papírdobozban bizony van valaki. Majd csakhamar a papírdoboz ezt megerősíti, mert megszólal. Kialakul egy dialógus, amelyben mi nézők kérdezgetjük a dobozban lévő férfit, hogy miért van ott benn. Ő elmondja, hogy elhagyta a családját, és emiatt bűnhődik, és az is kiderül, hogy önmagára szabta ki ezt a büntetést. Ezek alapján szomorú is lehetne a szituáció, de egyáltalán nem az; sokat nevetünk, nagyon vicces dolog egy papírdobozzal beszélgetni, vicces ahogy kinyújt dolgokat a nyílásán keresztül (pl. megkínál minket popcorn-nal), majd megkéri egyikünket, hogy beszéljen telefonon a feleségével, és mondja el neki hogy mindent megbánt (azt nem tudjuk meg, hogy mit követett el) és vissza szeretne menni hozzájuk. Nézzük és hallgatjuk ezt telefonbeszélgetést, a feleség válaszait nézőtársunk tolmácsolja a doboznak, és ezen keresztül nekünk. Ez is nagyon vicces rész, úgy érezzük, hogy a feleség alapvetően már megbocsátott, csak még kicsit kéreti magát. Azt hiszem úgy is van vége a jelenetnek, hogy a feleség azt üzeni hogy még meggondolja, most mennie kell a gyereket ellátni. Ezek után mi is elmegyünk, de tudjuk, hogy hamarosan vége lesz a papírdobozban élő férfi önkéntes száműzetésének, így tudunk nevetni azon, ahogy megjátszott-szomorúan búcsúzkodik ő is tőlünk.

Másoknak biztos másmilyen volt. És persze vannak még a további jelenetek..