Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Francisco Scaramanga

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkeztünk a lista végéhez, ami kétségkívül egyben a legizgalmasabb állomás is, hiszen általában mindig a legjobbakra kíváncsi mindenki. Furcsa abba belegondolni, hogy ha csak magamtól állítottam volna egy szimpla 10-es listát, egyáltalán nem biztos, hogy akkor is ezekkel a…..
Francisco Scaramanga 2014.05.27 09:01:05
@Oldfan:
Láttam mindkét változatot. A rendezői verzióban tényleg árnyaltabb a kép. Azért Dundee őrnagy is hajlamos volt könnyedén egy kalap alá venni a nekik segítő Riagót Sierra Charriba harcosaival,illetve úgy nagy általánosságban az összes apaccsal. Érdekes még, hogy az Ulzana portyájában és a Dundee őrnagyban is megjelennek a portyákból kihagyott, vagy arra alkalmatlannak ítélt idősebb apacs férfiak, a Dundee őrnagyban hangsúlyosabb szerepe van az öreg apacsnak, az Ulzana portyájában csak információkat próbálnak kiszedni belőlük.
No fene, már nagyon közel járunk a fináléhoz! Ha nem lennék tisztában a végeredménnyel, bizonyára lerágtam volna már az összes körmömet, annyira izgalmas ez a toplista. Az előző cikkemben szinte csak felsorolásszerűen kitárgyaltam a legfontosabb filmkészítőket a zsáner…..
Francisco Scaramanga 2014.05.26 21:02:02
@Nostro:
Szerintem a Széljáró (Windwalker, 1980)című filmre gondolsz.
Germanus Gyula, kiváló orientalista áttért a muzulmán hitre, ezáltal bebocsátást nyert Mekkába és láthatta az iszlám vallás legszentebb ereklyéjét a Kába-követ. Szerencsére, nekem nem kell ekkora horderejű döntést meghoznom, hogy hobbimmal foglalkozhassak. Spagettiwesternek…..
Úgy gondoltam, nem lenne hasztalan, ha létrehoznék egy olyan bejegyzést, amelyben a Shaw Brothers-szel kapcsolatos hazai fejleményeket gyűjteném. Ez egy  jó kiindulópont lehet azoknak, akik meg szeretnének ismerkedni a legendás filmstúdió örökségével.  A bejegyzés…..
A napoleoni háborúk történetének csupán egyik kis részletét képezi az 1809-es magyarországi hadjárat. A Petőfi Sándor által megénekelt győri csata nem az egyetlen fegyveres összecsapás volt 1809-ben a Magyar Királyság területén. A kéthetes hadjárat során kisebb-nagyobb…..