Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zozoli10 (törölt)

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Szakmai topik 2010.04.16 09:44:00
Biztosítóberendezés, felsővezeték, személyzet, járművek, a vasút összességében. Bármilyen kérdésed van, itt nyugodtan felteheted, jó eséllyel választ is fogsz kapni, ha pedig mégsem, látogasd meg az Index vasutas fórumát ide kattinva.  ..
Nem si tudom hol kezdjem. Talán az elején.Mint már említettem előző bejegyzésemben ma ballagás volt a sulimban. Mi kellett bfeldíszítsük a 12-ikesek termét. Igazság szerint ez valami borzalmasan sikerült de ez teljesen mind1.XDNem volt elég növény ezért Henivel elmentünk lopni ki…..
Legutóbbi bejegyzésem óta kicsit több mint, egy hónapnak sikerült eltellni...:) Ez azért is van így mert amióta visszaültem az iskolapadba, jóval elfoglaltabb vagyok, mint mondjuk a nyári szünetbe. Nagyon oda kell figyelnem erre az évemre mert beleszámít a továbbtanulásba,…..
zozoli10 (törölt) 2010.01.07 22:07:49
:P
zozoli10 (törölt) 2010.01.07 22:11:54
zozoli10 (törölt) 2010.01.07 22:13:48
c(:
Elég érdekesen kezdődött... Majdnem 3 éve ugyanabba az iskolába járunk és nem is váltuttunk egy szót sem egymással ezidő alatt. Hmm... Még nincs egy hónapja talán... vagy igen, hogy egy közös ismerős miatt megismertük egymást. Ez után jókat dumáltunk, ismerkedtünk, és…..
zozoli10 (törölt) 2010.01.07 21:34:29
@Tomikászimátisz: am lényegében xya-ról van szó szal ez nem jött be téged csak azért említ mert neked köszönhető a kapcsolatuk! XDXDXD
@Kysa: ezt nekem is mondta még év elején én meg csak néztem XDXDXD
zozoli10 (törölt) 2010.01.07 21:46:58
@Kysa: kb jah xD......
sok boldogságot!
Mint eddig említettem kedves évfolyamtársam, aki eddig mélyvénás depresszióba szenvedett, 180° -os fordulatot vett ( Úgynézki ) mint akit fejbevertek és ezáltal kiszállt a fejéből az a rengeteg negativitás... Hurrá... Reméljük a legjobbakat! Nah szóval folytassuk... Igaz…..
zozoli10 (törölt) 2010.01.07 21:38:57
@Kysa: szal hidd el hogy én nem rosszból mondtam neked de ha minden napod ugyan az a monoton menet az évek csak telnek de nem repülnek a vágyaink velünk együtt elrepülnek! :D:D:D
Minden, ami jön Hol is kezdjem? 2010.01.06 18:54:00
Hm... Vegyük szépen sorba:-Volt egy szalagavató. Jó volt, csak nem tudtuk az egészet végignézni, mert a 11.-eseknek, vagyis nekünk különböző feladatokat kellett ellátni.-Karácsony: Hm... Emlékezetes egy ünnep lett belőle meg kell hagyni...-Szilveszter: Az is maradandó emlék lesz a…..
Olvasónk tegnap, mint minden munkanap vonattal és kerékpárral ment dolgozni. Hazafelé a vonaton nem talált kerékpárszállító kocsit, de a szabályzatnak megfelelően fel szerette volna tenni a kétkerekűt a vonatra, ám azt az utas szerint ittas kalauz nem engedte. Később a forgalmista…..
Olvasónk életét boldoggá tette a MÁV amikor egy szép, felújított, bicikli szállítására is alkalmas vonatot állított forgalomba azon a vonalon, ahol minden nap közlekedik. Öröme nem tartott sokáig, a vonatot megfordították, megváltozott a biciklis kocsi helye, és megtelt…..
zozoli10 (törölt) 2009.09.19 21:14:48
@V43 1346: @Sherlock20: Bocsi tévedtem hírtelen a BDV-vel kevertem, annyira gyakor arra!!! :D elnézést :) tévedni emberi dolog :D
@Tomi324: képzeld Pilisen az új állomáson van bicikli tároló de olyan szerencsétlen!, bár nagy szükség nincs rá mivel ott a bicikli megörző! ami eddig is nagy forgalomnak örvendett! és ezek után is!

na most akkor lényegében akkor melyik a vonat eleje?? ha a vezérlő pl a nyugatiból kifelé megy vagy fordítva?? hogy van helyes állásban???
a lényeg akkor is az hogy van rajta! Igaz lehetne azért számolni azzal hogy ha valakinek van csomagja, biciklije vagy esetleg rokkant akor annak a legjobb a vezérlő, az tényleg nem megoldás hogy az egyik végéről rohanuk, gurulunk a másik végébe! erre kell tájékoztatni az utast!
na jó mondjuk egy Desiro, Flirt, vagy Talent esetében mind1.
zozoli10 (törölt) 2009.09.19 21:17:23
@Tomi324: vegyen két biciklit az egyiket használja az otthona és a felső-gödi állomás között, a másikat meg r.rendező és a munkalye között! :D, XD
zozoli10 (törölt) 2009.09.19 22:42:23
@Tomi324: a bicilki olcsóbb!! VÁLSÁG VAN!!! Vazzee! :D
de az autó nem környezet barát! :D
Sok „siker sztorit” olvashattatok már a vonaton fejeltett, majd később megtalált táskákról. Olvasónk is a vonaton felejtette a táskáját, csak a leszállást követően vette észre, hogy nincs nála. Természetesen azonnali telefonálgatásba kezdett, de a csomagot a MÁV…..
zozoli10 (törölt) 2009.09.13 13:52:52
@tetro: de miért vagy meglepődve?
a legtöbb helyen a takarítók cigányok szal nem kell bemutatni őket! (ez nem rasszizmus)
nem tudom hogy máshól milyenek a takarítók de Cegléden, a Nyugatiban, és a Keletiben többségük kisebbségi!
én már felsoroltam hogy mit hagytam el abból semmmit sem láttam pedig mindegyik után jártam vagy 1 hétig....az összegben nincs benne hogy felelősséget vállanak a nem tudom midért, épp ellenkezőleg felelősséget nem vállalnak!
Olvasónk nem érti, hogy miért menesztettek Kőbánya – Kispestről egy olyan vonatot, amire még szállt fel utas? Egy kerékpáros utas szállt fel a vonatra, de a vonat elindult:Kedves MÁV-figyelő!Először is elmondom: panaszomat hivatalos úton is megteszem, pontos adatokkal,…..
zozoli10 (törölt) 2009.09.11 21:13:55
@Ákibard!: Kökin van menesztés,de nem mindig!!!
azt én se értem hogy ha a kaller indítja a vonatot akkor nem néz a háta mögé?? feltéve ha elől volt!
mindenesetre ez érdekes!!!
de azt is figyelembe kell venni hogy milyen volt a vonat ha a szegedi IC akkor középen lehetett a bicikli szállító ha inga akkor elején vagy végén de ott sokszór akárhova felrakják a járgányt!
Olvasónk a Keleti pályaudvaron a beléptetést végző őröknek az elmúlt napokban lejárt bérleteket, személyi igazolványt és különféle kártyákat mutatott bérlet helyett, és szinte mindig beengedték. Csak egy hölgy merte megállítani. Mégis, miért fizetjük ezeket az…..
zozoli10 (törölt) 2009.09.09 23:03:45
@scooby doo: Alsóra ráférne a felújjítás de szerintem az se egyhamar lesz! XD hát akkór csak én vagyok ilyen szerencsétlen XDXDXD
egyszer mentem a metróra és megvolt az új bérletem de véletlenül a másik mögé rakatam be és rámszóltak, hogy ez lejárt !
Hát elnézést kértem meg minden, ez tényleg véletlen volt.
Egy másik alaklommal meg az utolsó érvényességi napon utaztam és az ellenőr figyelmeztetett hogy le fog járni...meglepődtem ezen, de hát végül is ez a dolguk igaz nem vettem más bérletet mert már nyár volt és nincs suli :D
mindenesetre ezt jóötletnek tartom az ellenőröket mert hát még is ott van szóval van értelme, de az a néhány emberke akinek sikerül átjutni!
Itt a zsepisnek is volt bérlete szerintem annélkül ő se nagyon merészkedne vagy ha még is akkór az őbaja ha megfogják akkór magára vessen ha nem akkor meg mind1 :D
zozoli10 (törölt) 2009.09.09 23:52:07
@scooby doo: hát én mindig veszek bérletet soha nem fordult meg a fejemben hogy bérlet nélkül száljak fel a metróra :D de csak a metróra. Pl én a 28-as vilivel jártam és arra tök feleslegesen vettem bérletet, most persze más mert 3-62-es vilivel járok és azon mindig van ellenőrzés, ja meg a 7-en is :D
am én nyáron messziről elkerülöm a fővárost!!! ha nem muszály nem megyek be! :D
de ezt a zsepis dolgot már azért is kipróbálom XDXDXD
zozoli10 (törölt) 2009.09.10 00:08:32
@scooby doo: igen bejárós!
Pilis Cíty-ről vonattal de am NyáregyháziXD de azért nem rossz vidéken, modjuk én megbolondulnék ha Pesten egy panelben kéne laknom...szép kertes ház ez az én vágyam :D
nyár az a kivétel mivel erdélyi gyökerű vagyok ezért soha nem vagyok itthon :D
de a pesti tömegközlekedés...hát
én olyan környezt barát vagyok szal ritkán utazok busszal, leszámítva a Pilisig való buszozást! a sulimhoz is mehetnék Zugló állomástól de inkább alsóról villamossal megyek! jobban szeretem :D
Olvasónk néhány hete a szokásos útját tette meg Szolnok és Szeged között.  Egyik vonatról a máskra át kellett volna szállnia, de nem tudta, melyik vonat megy tovább, mert  a kijelzőkre nem volt kiírva semmi, és a hangos utastájékoztatás sem működött. Az utas a…..
zozoli10 (törölt) 2009.06.11 15:38:17
@tabim: mostmár jobb és szebb lett Cegléd!
én is utáltam amikor bemonták hogy a vonat jön a 4.re azt se tudtam hova menjek!
egy pereonon volt 4 vágány!
legtöbbször úgy mentem ami közvetlen Ceglédről megy azt legalább tudtam hogy az I vagy a II-ről megy!
most könnyebb a helyzet! 3 külsővágány és 4 ami az átmentei forgalamt biztosítja!

ez érdekes hogy nincs menetrend egy információn! de ha annyira bizonytalan vagy ilyenkór miért nem nézed meg az Elvirát?!

pár éve volt Felvidéken egy városban (sajna nem tudom hogy hól mert csak átszálltunk) ott olyan peronszámozások voltak hogy megált az eszem!
valahogy úgy volt, hogy:
I,II,III,4a,4b,V,8,X 11a,11c
ne ezen kiigazodni nem nagyon lehetett s mivel szlovákul mondták be a vonatot ezért nem is tudtuk hogy hova menjünk!
szerencsére volt helybeli magyar és segített! köszönjük :)
Naponta utazok Érd és Budapest között vonattal. Általában Kelenföldig, de van, hogy a Délibe megyek be. A Déli pályaudvart és az ott lévő várót (épületet) pár hónapja szépen felújították, kifestették. Nem azt mondom, hogy szép lett, de legalább nem hányom el magam, amikor…..
zozoli10 (törölt) 2009.06.08 19:48:12
én is a felújjítás mellett szavazok!
pár éve voltam Prágában és egy kelenföldi pu-hoz hasonló épület nagyon szép de belül a XXI századnak megfelelő modern épület.
gondolom ezt mi is meg tudnánk valósítani!

@Traffic Fan: eléggé vacak állomás minkettő talán a Déli szebb!
a felújítás után minkettő mondern épület lesz!
De ha már Bécs akkor ott miért nincs olyan szép vasuti pályaudvar mint a Nyugati vagy a Keleti!
mindig Bécset előrébb sorolják mint Budapestet, de a vasuri pályaudvaruk még is rosszabb!
legalább ebben jók vagyunk! :D
igaz Budapest szebb mint Bécs csak a fővárosunkat fell kellene újjítani! :D

am a Keletit meg a Nyugatit sőt még a Délit is fel kellene újjítani!
amikor esik az eső a nyugatiba belépve nem is kell lehűzni az esernyőt mert ugyan úgy esik a csarnokban is!
a keleti lassan szétmállik!
a déli meg darabjaira esik szét!
a keleföldit állványozzák!
kökit meg "újjítják" de nyoma nincs a változásnak!

erről ennyit!!!
zozoli10 (törölt) 2009.06.08 21:00:59
@Ákibard!: tudom! azért tettem idézőjelbe az újjítják szót :D
Néhány napja Kelenföldről jöttem haza Érdre. Épp az 1-2 vágányokhoz siettem, amikor láttam, hogy egy nő veszekszik az átjárót felügyelő vasutassal. Olyasmit kiabált neki, hogy „ezt a vonatot sem mondták be, ez már nem az első”. Mint kiderült a hölgy a Délibe akart…..
zozoli10 (törölt) 2009.06.02 16:06:34
nekem is volt hasonló tapasztalatom!
Kőbánya-alsón várom a vonatomat és bemondanak valami vonatot hogy megy salgótarjánba aztán meg is voltam lepődve végül egy fél perc múlva bemonta hogy "elnézést helyesbítek" és akkor mondta be rendesen a vonatom! :D
@Szaki Danee: ez nem mindig igaz de álltalában igen!
egyszer mentem a Keletiből Segesvárra a Pannónia IC-vel és vártuk a vonatunkat ami jött Bécsből aszthiszem!
mindegy a lényeg hogy ki volt írva a vonat az 5-ös vágányra de a táblán indulóként 7-es volt kiírva! a vonat ott várt az 5-ön majd kihúzták és betolták a 7-re!
ennek nagy értelme nem volt!!!!
kb 20 perccel előbb elmehetett volna a vonat! :D
zozoli10 (törölt) 2009.06.02 21:16:55
@Szaki Danee: @Kopi3.14:
Kelenföld a Délinél is nagyobb!!
hisz a Déliből induló vonatok mindegyike megáll Kelenföldön + a Keleti felől is érkezik vonat!!! tehát sokkal nagyobb mint a Déli!

Kopi3.14: jogos ez a nemzetközi járatokon álltalában így van, de a pannónia tudtommal egy olyan vonat amelyik jön Prágából és Budapesten kapcsolnak rá 2-3 kocsit!
zozoli10 (törölt) 2009.06.03 19:03:25
@Kopi3.14: lehet hogy van de mikor én mentem akkor a kocsikat a vonat elejére akkor kapcsolták rá!
mondjuk arra nem emlékszem hogya az 5-ön hagyott-e ott kocsikat de mind1!
a lényeg hogy az 5-ről átvitték a 7-re!
Több, mint egy éve indult az Inda fotómegosztó oldala, az Indafotó. Ide bárki feltölthet képeket, aki rendelkezik felhasználó névvel. A feltöltött képeket nem csak nézegetni lehet, hanem a saját weboldaladba, blogodba akár be is ágyazhatod. Itt a blogon is látsz két ilyen…..
zozoli10 (törölt) 2009.05.31 18:54:33
jó képek! imádom a Bzmotokat meg a Dezsőket :D
@Aadaam: amúgy nem csak kelenföldi-pu van így lerombbanva! Köki bizonyítja hogy elb***ták! de a Nyugati jobb oldala sem méltó a pályaudvarhoz!

A címben szereplő szöveg egy MÁV plakáton volt olvasható évekkel ezelőtt. Így próbálták népszerűsíteni az első osztályú kocsikat. Tegnap míg vártam a vonatomat a Déliben, kicsit körbenéztem, milyen vonatok állnak az állomáson. Feltűnt egy szerelvény, aminek szinte az…..
zozoli10 (törölt) 2009.05.29 22:10:48
@GeriRoli: akkor te még nem használtad a román vasutat!
na mesélek egy kevest!
amit itt látunk 1 osztályú képet az román vasútnál igazi komfort!
ott egy másodosztájú kocsi úgy néz ki mint egy régi bhv! az 1 osztájú meg kb mint nálunk a 2 osztály de sokkal retkesebb állapotban!
IC szerelvények is akad pár ocsmány darab, tipikus Bo, By
sokkal siralmasabb az állapot romániában!
néhány mellékvonalat magán cég vásárolt meg pl Sz.udvarhely és Segesvár vagy Brassó és Törcsvár között.
ezek jó állapotú szerelvények hasonló mint az usgyik!

@ruba: ne vegye meg egyik se!
sokkal rosszabb lenne!
a MÁV lassan de kezd talprállni!
folyamatosan újjulnak meg a bhv szerelvények, új mozdonyok(Traxx) + mozdonyok felújjítása, jöttek a halbik (elég siralmas de valamelyest jók), az IP-k is nem rég ujjultak meg, továbbá Usgyi, Flirt, Talent, Desiro (8db görögöktől), 3.g IC....elvileg lesz még emeletes vonat szóval ezek nagy előrelépések a MÁV-nál!
zozoli10 (törölt) 2009.05.29 22:18:20
@Ákibard!: egyetértek! @GeriRoli: látogass el a balkánra vagy ukrajnába, szlovákiába! azután már más véleményen leszel!

én álltalában reggel személy vonattal megyek mert azon van hely! de jön egy gyorsvonat Szegedről ami dugig van! (ez a vonat felújított Bhv-ból áll nincs 1 osztály)
rá 10 percre meg jön a "pokoli" járat Debrecenből!
azon van első osztály és kihasználom az arcképesemet ezen, de nincs sok külömbség ez előttelévő By és a mögötte lévő Bo kocsik közöt! vagyis a csak annyi hogy ezen a kocsin nem állnak a többin igen!
zozoli10 (törölt) 2009.05.31 16:29:19
@Szaki Danee: én csak háromszor voltam Felvidéken de a szlovák vasút szerintem rosszabb mint a magyar!
Nos de nem is azért menetem hogy a vasutat bámuljam!
Mindenkinek ajánlom Kassát! Pozsonyt és Nyitrát, Losoncot és Besztercebányát!
Csadaszép városok! :D
Beköszöntött a nyár, egyre többen utaznak a Balatonhoz, és a Velencei tóhoz. Sajnos a tavak egyre rosszabbul közelíthetőek meg vasúttal, mert a MÁV-nál még mindig nem finomítottak a menetrenden (a hétvégin sem), a tömeg, a nyomorgás és az állás miatt pedig egyre dühösebbek az…..
zozoli10 (törölt) 2009.05.26 21:29:36
@ruba: vannak jó ötletek csak némelyik nem valósul meg!
Szegedről nem érdemes vonatozni a Balcsira mert nem éri meg!
Kecskemétről vagy Ceglédről meg mehetnem egy valódi "gyors" vonat Kaposvár felé Fonyódra vagy Keszthely/Tapolca.
de még számtalan ötlet van pl: Szobról vagy Esztergomról vagy salgótarjánról meg szinte mindenhonnan!
csak nem nagyon valósulnak meg ezek a tervek!!!!
Olvasónk az utóbbi időben éjszakai vonatokkal utazott, amin aludni szeretett volna. Azért nem tudott, mert a vonat utasterében egyszer meleg volt, egyszer pedig hideg. Ha az ember egy éjszakai vonaton utazásért fizet, elvárhatná, hogy aludhasson is. Nem? Kedves MÁV-figyelő! Mivel…..
zozoli10 (törölt) 2009.05.04 09:00:47
@ruba: akkor én még szerencsés vagyok mert nekünk csak 6 órát késett XD
Mi is Presevoban álltunk vagy 2 órát de Skopjéban 3-at mert egy lengyel hálókocsinak tengelytörése volt---majd meguntam az életemet azon a csúnya szürke állomáson :S aztán mi se úztuk meg az erdőtüzet!
A görögöknél tényleg nagyon jó volt a vasút :D csak mikor mentünk Athénba este egész végig a légkondi ment, ami nem lett volna baj ha nappal mentünk volna. A lényeg hogy éjszaka majd megfagytam XD
zozoli10 (törölt) 2009.05.04 09:04:08
@zozoli: lehet hogy eddig én nem láttam, de van-e egyáltalán a MÁV birtokában felújjított hálókocsi??? Mert már láttam cseh, román, szlovén, lengyel, orsztrák felújjított vagy teljesen új hálókocsit :D
csak nálunk nincsilyen........???
zozoli10 (törölt) 2009.05.13 21:11:01
@ruba: ezt én se úztam meg :S
Athénból vissza Tesszalonikiba rémes volt!!!
megkérdetük az információt az Athéni pályaudvaron (elég gázos kb: úgy néz ki mint Kelenföld), hogy a vonatra kell helyjegy vagy sem.
Azt mondta hogy nem! Közben helyjegyes volt! :@
Jól megszívtuk majd 5 órán keresztül állhattam volna de nem érdeklet egyet káromkodtam a vonaton ( úgyse értették XD) és leültem a földre.... ennyit a görögökről!
Olvasónk szerint a MÁV-Startnál tudják, hogy az olyan kiemelt vonalakra, mint a siófoki, nyár közeledtével több kocsit kellene küldeni, hisz ez a vonat már évek óta jár, és a visszajelzésekből látják, hogy kevés a hely. Olvasónknak is állnia kellett Siófok és Budapest…..
zozoli10 (törölt) 2009.05.11 22:42:16
@Ákibard!: jajjjjjjjjjjjjj bocsíííí :D
el is felejtettem hogy ebből nincs annyi XD pedig sokszór hallottam hogy 30 megjött még jön 30 ennél lemaradtam ez kiment a fejemből.
Csak azért momdtam ezt mert itt a 100-as vonalon reggelente álltalában a szegedi gyorsvonattal megyek ami az elővárosban zónázóként közlekedik és posta Bhv-ból áll a szerelvény amit 23 óráig csakugyan de felhasználják sz elővárosi forgalomban :D
-gondoltam hogy ez a Balatonon is megoldható lehetne 2 Flirt-ből- csak hát nincs annyi belőlük sajna :S és azm idő sem engedi hogy lemenjen esetleg Siófokra vagy Veszprémbe
zozoli10 (törölt) 2009.05.11 22:43:18
@zozoli: jah igau a szegedi gyors igaz csak egy van ami reggel jön pestre és este megy vissza szal azért megoldható :D