Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KKP

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bővíz Dominik blogja A Dominik 2018.09.20 18:20:24
Mindig eszembe jut, hogy írni kéne, ezt-azt, aztán elfelejtem, hogy mit is akartam, most írok, valami katyvaszt. Most jutottam el oda, hogy már megbántam, hogy Kínába jöttem. Vagy nem is tudom, ez a jó szó-e, abban a helyzetben tényleg ez tűnt a jó döntésnek, 5 danra lecsúszva elkeseredetten,…..
És ennek is eljött az ideje, hosszas huzavona után, elrepülök Tokyo-ba viharverte (góéletű) hazámból, most szerdán. A Hong Dojo-ban fogok lakni, tanulni, gózni, április 1.-jétől pedig hivatalosan is Nihon Ki-in insei leszek. Miért pont Japán? Azt gondolom hogy három játék van, weiqi, baduk, és gó,…..
Az EB-re visszaemlékezve sok minden eszembe jut, de mindössze egy dolgot érdemes igazán ki emelni belőle, egy mérkőzést a főversenyről, erről fogok írni részletesebben, de előtte még röviden megpróbálom összefoglalni ezt a két hetet.   A cél természetesen az 5 dan volt, ami…..
Szerda reggel indultunk autóval Székesfehérvárról, ám sokáig nem jutottunk, mivel Linz közelében lerobbantunk, de szerencsére pont egy McDonalds's mellett, így volt hová bemenekülnünk. Váratlan módon sikerült két kedves idegent kerítenünk, akik elvittek minket a linzi…..
Az EB-ről tény hogy elmaradt a bejegyzés, de mindegy, az utolsó fordulóban legyőztem egy 5 danost, úgyhogy pozitívan, 6-4-el zártam. Most voltunk Csehországban, Brno-ban a hétvégén, óriási nagy verseny, első díj majd 400 ezer forint. Mivel én voltam a MacMahon léc fölötti…..
KKP 2014.09.10 12:19:37
Szerdán szünnap volt, úgyhogy 13-as verseny volt, H-4-es előnyadás, 15 perc abszolút, nevetséges az egész mert ez az előnyadás nem való 13-as táblára, H/3 kéne ide. Csoportmeccseken nyertem 5/4-et, egy igazán tipikus 5 danos orosszal játszottam, abszolút időben ellenfelének van…..
KKP 2014.08.01 09:43:11
Ebből a partiból egész sok van meg:
gokifu.com/share/1vn1

Tényleg egyáltalán érdekli valakit, hogy én kirakom a gokifura a partikat ?
Én a munkahelyemen nem tudok a KGS-re belépni, így a partikat csak így tudom megnézni.
Tegnap Armel David Wolff, 4D. Fekete voltam, sanrensei-tsukegirit játszottam, teljesen jól működött, az történt amit én akartam, végig támadtam az egész meccs alatt, csakhogy amikor 100%-os bizonyossággal megölhettem volna, inkább nem tettem meg... Még így is nyerésre álltam 10…..
KKP 2014.07.30 09:51:33
A második fordulós parti linkje a gokifu-n:
gokifu.com/share/1viz
Bár ehhez nincs megadva a résztvevők neve.

A harmadik fordulós partiból még kevesebb van meg:
gokifu.com/share/1vj0
Megfigyelve, hogy én vagyok a 2. legerősebb 4 dannal nevező ember, jó lenne elérni az 5 dant ezalatt a két hét alatt, vagy legalább megközelíteni. Főverseny, 1, for.: Erik Ouchterlony svédországból, 3d de 4 dannal nevezett. Fehérrel voltam, Takamokut és Ootakamoku-t játszottam…..
KKP 2014.07.28 09:22:52
A parti linkje a gokifun:
gokifu.com/share/1vhg

Azért jobb ezen megnézni, mert ehhez nem kell olyan progi ami sgf-et tud megnézni.
Nagyon bánom, hogy az idei EB-ről nem bloggoltam, de jövő évben is lesz EB, mégpedig Nagyszebenben, és arra az időszakra egy napi bloggá fog változni a blogom. Minden este újabb bejegyzés az aznapról, és a gokifura majd felrakom a partijaimat is, és adok hozzá linket. Ezek a…..
Közel egy éve írtam utoljára, de most kedvet kaptam hozzá, úgyhogy: Az elmúlt évben sok minden történt velem, gós dolgok. Tavaly bronzérmes lettem a danos döntőben, bár bronzérmet nem kaptam érte, de kiharcoltam vele a 3 dant. Márciusban megint legyőztem egy Pozsonyi versenyen…..
Tegnap lezajlott a Pocsai- Markó jubango 3. mérkőzése. Rita magához tért a rossz kezdés után, és a második és harmadik partiban magabiztos győzelmet aratott. A kérdés az, hogy Péter fel tud-e állni egy ennyire egyoldalú parti után. A következő mérkőzés február vége felé…..
Tizenkét éve, mikor kimentem Japánba inseinek nem volt még internet. Azaz persze, hogy volt, csak még nagy I-vel írták. Közhely azt mondani, hogy azok más idők voltak, de akkor tényleg nem volt más esély erősnek lenni a góban, mint a Távol-Keleten tanulni. Egyszerűen nem volt…..
A napokban elkezdődött egy vita a magyar minősítési rendszerről. A minősítési rendszer olyan, mint az SzMSz: mindenkinek van róla véleménye, és a világvégéig el lehet róla vitatkozni a mindenki számára elfogadható megoldás reménye nélkül. Ugyanazzal az erőfeszítéssel,…..
KKP 2012.01.04 23:14:47
@ad-hoc: Képzeld olyat is írt az egyik danos, hogy miért a kyusok döntenek a danosok ügyében. Ugyanis a közgyűlésen ahol a döntés született egyetlen danos sem volt ott.
Megjegyzem, hogy a Minősítési bizottságban két danos is van, talán Ők jobban látják a danosok problémáját. Csak sajnos a többi kyus meg hajtogatja a saját érveit, de a danosokat egyszerűen nem akarják megérteni.
KKP 2012.01.05 18:29:00
@icsoti: Ebben a blogban inkább ne vitatkozzunk.
Azt elismerem, hogy tényleg hibáztam a közgyűlésen, mert azt hittem, hogy nem jelentős a változás és úgy éreztem, hogy a fő célok amiket meg akartunk változtatni megvalósultak.
Lezajlott az első mérkőzés a Pocsai Rita - Markó Péter jubangoból. A jubango egy 10 játszmás mérkőzés. Japánban a múlt század közepéig, a modern versenyek kezdetéig hagyományosan ezek voltak a legrangosabb mérkőzések. Ez a második jubango Magyarországon, az első Fódi…..
Mostanában nem történt semmi érdekes, a betárazott témákat pedig nem volt időm jól megírni, szóval most elsütöm az egyik legfantáziátlanabb joker-témát: statisztikák következnek. A gojatek.blog.hu öt hónapja indult. Természetesen van mellé Google analitics is, egy kicsit…..
"Hadd meséljek el egy történetet. Egy régi történetet, egy igaz történetet. Tudsz gózni? Tudsz? 1 kyus vagy? Tényleg? Indultál profi minősítő versenyen? Nem? Nos, akkor nem, ismétlem nem vagy 1 kyu! Tudom, tudom. Manapság sok gyenge játékos is 1 kyunak mondja magát. De ez…..
    Július 22 és augusztus 7 között zajlik Bordeauxban az EB. Megpróbálunk itt a blogon is beszámolni az eseményekről, partikat és elemzéseket, történeteket várhattok az év egyik legnagyobb gós eseményéről. Magyarországról Balogh Pál, Dinnyési Zoltán,…..
Amikor 2010-ben a kínai elnök Amerikába látogatott Obama elnök egy amerikai készítésű gókészletet adott neki ajándékba. Ez egy fontos szimbolikus lépés volt az amerikai diplomácia részéről: megmutatta, hogy Amerika érti, ismeri ezt a játékot. Sőt, idén a kínai elnök…..
2011. június 11-13. között kerül megrendezésre a 3. Kido Kupa nemzetközi góverseny Hamburgban.Európa egyik legnagyobb, 10000 EURO összdíjazású versenyére az idén több mint 200 (!) versenyző jelentkezett előzetesen. A lebonyolítás érdekessége, hogy az Európai Gószövetség…..
2011. június 5-én vasárnap a Budakeszi Művelődési Házban kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Erkel Ferenc Előnyadásos Góverseny.A hagyományoknak megfelelően nem csak az aktív versenyzők, hanem az abszolút kezdők is kipróbálhatják szellemi képességeiket a…..
Ez egy kínai parti a 17.századból. Érdemes tudni hozzá, hogy egészen a modern időkig a gótábla kiinduló állásában a két-két szembelevő 4-4 ponton már a játszma elején voltak kövek, és nem volt egyértelmű szabály arra, hogy fekete vagy fehér kezd. Ez a mérkőzés egy…..