Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robocoppi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karikatúrát Léphaft Páltól, az egyik legnagyobb vajdasági (és egyetemes)magyar karikaturistától "loptuk". Reméljük, megbocsát nonprofit blogunknak.A lista is karikatúraszerű: kissé eltúlzott, néhányunkra igaz, másokra meg nem. Bálint Csaba szerzőtársunk közel négy évvel…..
Napi Morgás Meddig hisszük? 2011.08.16 10:12:00
Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország lakosainak 50%-a a lakhatásra felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország önkormányzatainak 80%-a a fejlesztésre…..
robocoppi 2011.08.16 19:09:33
@Mr.AT:
Szia, sajnos nem feltétlenül.
Én Forintban vettem fel hitelt, magasabb törlesztőről indultam, majd ezt nagyon durván megemelte a bank, mondván a CHF hiteleken sokat buknak, és a Forintosokon kell hozniuk a számokat.

Ez nem teljesen úgy igaz, hogy aki Forintban vett fel, az jól döntött.
robocoppi 2011.08.16 19:21:01
@Mr.AT:
Szia, igen, én nem is hőbörögtem. Azokat sem értem, akik szerint nem hívták fel a figyelmüket az árfolyamkockázat veszélyeire. Nekem pl. elmondták, kiszámolták CHF-ben, EUR-ban, sőt japán jenben is a Forint mellett, aztán a legmagasabb Forintosat választottam.

...és mégis...
OK, nem 100%, csak 30%, de nagyon rosszul esik.
Hiába az előrelátás, ez van.
A Bank nyer. Tisztára mint a kaszinókban.

Én csak annyit szeretnék mondani, itt nem lehetett okosnak lenni.
robocoppi 2011.08.16 19:30:29
Még annyit szeretnék hozzátenni a beszélgetéshez, ami az egyik éjszakai Baló-műsorban elhangzott, amikor Gyurcsány a bankadót kivetette rájuk.

Az azt megelőző évben volt a teljes magyar bankrendszer adózás előtti nyeresége 200 milliárd Forint. Ez annyi milliárd, ahány banki munkanap van egy évben. Tehát a bank(ok, nem egy, hanem az összes) kinyit reggel nyolckor, és du. 5-kor amikor bezár, van +1 milliárd Forintja.

Azért ezek bődületes számok.

És még: azt mondta ott a bankár, hogy a banknak valójában háromféle, egymásnak ellentmondó érdek között kell lavíroznia:

- van a hiteles, aki pénzt vesz fel a banktól. Ő nyilván a legalacsonyabb kamatra szeretné megkapni, pl. a betétesek pénzét, ld. alább

- van a betétes, aki beteszi a megtakarításait a bankba. Nyilván ő minél magasabb kamatot szeretne
kapni, pl. minél jobban szivatni a hitelest

- és végül van a részvényes, akit a fenti kettő nem érdekel, hanem minél több osztalékot szeretne kapni a pénzzért, pl. azzal hogy a hitelest is meg a betétest is szivattatja a bankjával.

Namost nekem, és még sokaknak unit linked életbiztosításokkal, banki papírokkal és megtakarításokkal, van szerencsénk a magyar bankrendszerrel mindhárom minőségben szerződni.

Az hogyan van, hogy a háromból egykkel sem járok jól?

Le tudom kötni infláció alatt a pénzem betétesként, horror THM-re tudok pénzt felvenni hitelesként, osztalékot meg nem is fizetnek.

?
Star Wars Csokiba zárt Han Solo 2011.02.07 17:57:03
Adja magát, hogy lefagyasztott Solo-formájúra öntik a csokit, nem is értem, eddig miért nem tették ezt. Rajongók ezrei rohannák meg a boltokat. Még azok is csokit (v)ennének, akik nem is szeretik. Ez itt az otthon gyártott, baconos Ham Solo.Via Inspire me..
Olvasom az Indexen, hogy a bankok sírnak, panaszkodnak, tönkreteszik őket a devizahiteleseket segítő tervezettel. Tekintsünk már kicsit vissza, mi is volt ennek az előzménye. Magyarország lakosságának nem volt szinte semmilyen és még mindig nincs igazán színvonalas pénzügyi…..
robocoppi 2010.09.11 19:20:37
Sziasztok,
az én törtétem tanulságos.

2005-ben vettem fel lakáshitelt, és a forinthitel mellett döntöttem. Igenis volt korrekt ügyintéző akkor, aki felhívta a CHF, jen, stb. alapú hiteleknél az árfolyamkockázatra a veszélyt.
Igaz, ugyanez az ügyintéző azt mondta, a forinthitel törlesztője csak a jegybanki alapkamattól függ.
Erről kiderült hogy sajnos nem igaz.

Hiába törlesztek hiba nélkül 2005 óta, a törlesztőt felemelték 30%-kal, miközben a jegybanki alapkamat folyamatosan csökkent.
Kérdeztem, akkor miért nő a törlesztő. Azt mondták azért, mert sok a rosszul fizető CHF hitelesük, és "hozniuk kell a számokat".

Szerintem ez a felháborító. Nincs kockázatközösség, a banknak lényegében nincs kockázata, mindent az ügyfélre hárít, elhibázott üzletpolitikai lépés következményeit is.

Most úgy döntöttem, elviszem a hiteleimet tőlük. Technikai okokból több va, az egyik kiegészítő kamattámogatásos. Konzultáltam befektetési tanácsadóval és jogásszal is. (Van jogbiztosításom.) Az derült ki, a kieg. kamattámogatásos hitelt célszerű lenne nálukhagynom és csak a többit elvinnem, mert a kamattámogatás csak egyszer adható, be fogom bukni.

Megkérdeztem egyenesen és megmondta a Bank nyíltan, hogy inkább vigyem mind a hármat, nem kell nekik a hitelszerződésem, mert ők üzleti gyakorlatuk szerint nem engednek be maguk mögé második ranghelyre elidegenítési és terhelési tilalommal senki más bankot. Más bankok igen, ill. van aki összegtől teszi függővé, közben ez is kiderült, név szerint. A lépés nem logikus, és kifejzetten rosszindulatú, egyetlen célja, hogy a palira vett, lelépni szándékozó, jól fizető forinthitelest magához láncolja, illetve inkább mindenestül elengedi, ha a többi, zsírosabb hitelét nem tudja magának megtartani.

A jogászom szerint a Bank ugyan jogszerűen, de visszaélésszerűen gyakorolja ezt a jogát, és javasolja hogy a PSZÁF-ot keressem meg ezzel, bár sok eélyt nem ad.

Itt tart most az ügy, a kimenetelétől függetlenül én csak ennyit szerettem volna elmondani a magyarországi leánybankok morális színvonaláról.
Olvasónk szerint nonszensz, hogy családi hitelükkel kapcsolatban nem kapnak megfelelő tájékoztatást."A Szocpol helyett Raiffeisen levélhez további ügyfélbarát ügyintézésre hívnám fel a figyelmet.Sajnos nem vettük észre a hitelfelvételnél, hogy túl könnyen és gyorsan ment…..
robocoppi 2010.05.04 09:56:55
@robocoppi:
ReggieHammond, látom nagyon penge vagy, mondanál valami alázót erre a posztra is?
Tehát tisztán forintos hitel felverése 40%-kal, mondván CHF-esek rosszul fizetnek.
...és még 2 sztori, lényegében arról, hogy a bankkal semmilyen szerződéses viszonyban nem sikerült még jól járnom, sem mint betétes, sem mint tulajdonos.