Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yv@n

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsőként 2010-ben, az Avatar menetelésekor született meg eme hiánypótló és box office-os értekezéseink egy sarokkövét képező cikk, majd a nagy sikerek 3D-s újrázásait megelőzően, 2012 elején vettük elő ismét. Annak is több mint négy éve már, nevezett 3D-s újrák megtették a hatásukat, s nem is…..
Yv@n 2016.07.03 12:11:17
@arturdent: "Ha emlékeim nem csalnak a 80-as években még 8-10FT-s mozi jegyek is voltak a helyi fapadosban."

Az lehet, de én emlékszem, hogy a 80as évek vége felé 12ft-ért ettem a 6 gombóc fagyit, és 1ft körül volt a kiló kenyér.
(sarki fagyizóban valami 350 körül mozgott legutóbb a gombóc ára, szóval felszorozva arányaiban ennél még olcsóbb is a kedvezményes napi jegy)
Sajnos úgy néz ki, hogy az emberek zsigeri félelmeire uszítással és féligazságokkal rájátszani törökgábori értelemben vett szenvtelen objektivitással nézve jó húzás volt Orbánéktól: a Jobbik méregfoga kihúzva, a saját tábor, ha még nem is nőtt, de már nem csökken, és…..
Yv@n 2015.07.18 20:00:59
@Csatos Bambi:
Jah, halálos bűn, azt leszámítva, hogy kivételek azért akadnak.

www.thereligionofpeace.com/pages/myths-of-islam.htm
Yv@n 2015.07.18 22:20:40
@Csatos Bambi:
Értem. Ott van szépen részletesen összeszedve, miért téves állítás, hogy az iszlám a béke vallása lenne, de nem olvasod el, mert az hazug propaganda...ha strucc módban tolod, akkor tényleg nincs miről beszélni.
Geoff Teehan twittelte a következő képet azzal a kísérőszöveggel, hogy "ezzel a UI-jal érkezik egy vadiúj, 200 ezer dolláros Ferrari". Aztán belejött a témába, és elkezdte posztolgatni a mindenféle autók kijelzőit. A mindenki által ismert iszonyatos user interface-eket. Itt egy…..
Yv@n 2013.12.08 15:59:04
@eszespeter:
"Minel szinesebb szagosabb es nagyobb kijelzoket raksz a kocsiba annal jobban vonod el a figyelmet a vezetesrol amirol amugy is elterelodik a figyelmed"
Itt elsősorban nem színes szagos ui-ról van szó, hanem HASZNÁLHATÓ ui-ról.

Ehelyett a sok milliós autókban olyan förmedvényeket lehet megtalálni, amit a vurstlis céllövöldében a kétpálcás kvarcjátékok képviselnek.

"HUD talan majd megoldast jelent amikor majd elerheto lesz mindenki szamara."
A HUD-nál aztán mondjuk kevés figyelem elterelőbb dolgot tudnánk találni egy autóba. :)
Mai hír, hogy John Riccitiello, az Electronic Arts CEO-ja távozik a cégtől. Aki követte kicsit is az EA sorsát az elmúlt években, azt nem lepte meg a döntés, már gazdasági elemzői blogok is pedzegették, hogy Riccitiellót ki kellene rúgni. Pedig amikor 2007-ben kinevezték,…..
Yv@n 2013.03.26 21:27:08
@taleskenis:
"Szerintem a SimCity DRM-je semmi újat, meglepőt nem tartalmaz. Úgy láttam inkább a szolgáltatás minőségével volt a probléma.
Az EA minden bizonnyal szándékosan döntött a közösségi játékmenet mellett, mert úgy ítélte meg, ez a jövő. De azon miért kell kiakadni 2013-ban, hogy egy játék csak online megy?"
Mert ez egy hagyományosan offline single player játék volt korábban, az online erőltetettség pedig játékmenetbéli gondokat szült. Be akarok lépni a single player zónámba, építgetni a városomat, és nem tudom megtenni, mert az ea szervereihez nem lehet kapcsolódni.
Jól látszik hogy dizájnbéli dolgok forognak akörül, hogy indokolható legyen az állandó online-ság. Apró, bolhafing méretű zónák, ezzel is kényszerítve a több zónás lehetőleg multiplayer építkezést, hisz amely zónában nem tartózkodik bárki, az nem szimulálódik. Mindeközben viszont bünteti is a muliplayert, hisz ha nem értek rá mindannyian folyamatosan együtt játszani, akkor lényegében lehetetlen megoldani felmerülő problémákat, elvégre a saját zónádban nem fér el, a másikéba viszont nem nyúlhatsz bele.

Egyébként pont semmi gond nem lett volna az online DRM-el, ha nem kefélik el. Pont egy ilyen erőltetett megoldásnál kínosan kellene ügyelniük a hibamentes startra. Arról nem beszélve, hogy 2hete kint a cucc, és még mindíg rogyásig van game breaking bugokkal az egész, amitől jóformán játszhatatlan, mert véleltlenszerű időközönként rohad le a város menthetetlenül.(Külön kedvenc, ha úgy dönt a kliens, hogy valami para van, és bevillant egy órás rollbacket)

Amúgy meg könyörgöm, 2013 van, cloud meg miatököm. Azt megértem, hogy nem akarnak kockázatos nagy beruházásokat eszközölni megbecsülhetetlen(? igazából a preorderes/online megvett példányok terhelését sem tudták kiszolgálni, akkor mégis mi a tökömmel terveztek?) számú szerverre, de erre vannak a különböző cloud szolgáltatások, ahol ott a bérelhető cpu egység. Ha nem elég a kapacitás, csak kattintanak kettőt, az erre kitalált felületen és ott az extra kapacitás, ha pedig szükségtelenné válik, akkor nagyjából ugyanennyi energiába telik elbontani a csába az egészet.
Az égadta világon semmiféle technikai akadálya nem lett volna, a hibátlan startnak, egész egyszerűen elcseszték.

Szóval tényleg semmi bajom nem lett volna az egésszel, ha működik. Akkor, amikor én játszani szeretnék vele, mert pl végre ráérnék...akkor, amikor kiadják mint kész termék, nem hetekkel az indulás után.
Nekem egész egyszerűen egy baromi nagy csalódás az egész.
BuheraBlog SQL injection tunneling 2012.01.20 15:00:00
 A Niobium Attack Research volt olyan kedves, és megosztott velem (és veletek, vagyis velünk ;) egy érdekes ötletet a vak SQL injection támadások kiterjesztésére, a vakság "meggyógyítására". Az alább olvasható leírás az ő leírásuk általam megszerkesztett…..
Nemrég volt hír arról, hogy egy kínai üzlet már az Apple Store-ok dizájnját koppintja nagy tehetséggel. Itt eredeti Apple termékeket árulnak, a bolt kialakítását, a berendezések dizájnját, a posztereket, az alkalmazottak ruháját azonban az Apple engedélye nélkül használják.…..
Májusban szivárgott ki a torrentoldalakra Deus Ex 3 majdnem kész verziója - ilyesmi gyakran (értsd: szinte minden nagyobb játékkal) megesik, most azonban az a ritka eset következett be, amikor a kiadó lenyomozta, nyilvánosságra hozta, és bíróság elé rángatja a tetteseket.Úgy néz…..
Yv@n 2011.07.12 13:38:32
@anarch:
"sajtónak szánt demó = teljes értékű játék?"
Leggyakrabban igen, de legalábbis release candidate minőség, van hogy egyedi aktiválással, spéci drm-el fejelve, ami eltér a majdani véglegestől.
A Dropbox valószínűleg jelenleg legnépszerűbb otthoni szinkronizációs szolgáltatás a világon, így a Linux felhasználók között is. Viszont egyrészt nem open source, másrészt azért vannak vele problémák - például a KDE-vel nem tökéletesen működik együtt. Én is…..
Yv@n 2011.07.11 14:14:07
@valójábannemberci:
Épp azért jó, mert git alapú: tetszőleges git repo-val használható - akár saját szerveren is, így méretkorlát sincs.
Emlékeztek, írtam nemrég a MAC Defender nevű malware-ről Macre, volt ugyan egy halvány rossz érzésem vele kapcsolatban, de aztán együtt röhögtük ki a fenyegetés valós súlyát. Úgy tűnik azonban, hogy a megérzésem jó volt, mert a Mac-júzere sorra szopják be a dolgot, de a…..
Yv@n 2011.05.20 09:00:17
@Megszívtuk-Waze: Jelezném, hogy az elmúlt 10 évben win platformon a "fertőzések" bő 90%a ilyen. A különböző biztonsági megoldások pedig arról szólnak, hogy miként védjük meg az ostoba usert saját magától.

Vista-val bejött win alatt az UAC, ami rendszergazda műveletek esetén figyelmeztetést dobott. A reakció mi volt? A userek nagytöbbsége kikapcsolta, mert zavarja, hogy állandóan kérdezget a rendszer.
Kikapcsolta. A védelmet. Mert zavarja.

Ez a nagy büdös valóság. A user számára összemérhetetlenül fontosabb a kényelem, mint a biztonság.

@#!/bin/bash: Ez az első fecske... még fapados, mert nem volt szükség többre, jól láthatóan így is nagy tömegek benyelték. Ne áltassuk magunkat, innen csak egy lépés, hogy foltozatlan sebezhetőséget kutató exploit packkal együtt telepíti magát a cucc és olyan mélyen épül be a rendszerbe, amennyire nem szégyelli. Persze kérdéses, hogy szükség van-e rá egyáltalán, amíg a felhasználó önként adja meg a kártyaszámát, akár 5 különbözőt is egymás után. Nem véletlenül ment el ebbe az irányba a kártevők fejlesztése. Jóval kevesebb energia kiaknázni az emberek hiszékenységét, mint komoly vírust írni.
„A kedves lány, akitől annak idején a legdurvább szó a ’hülye’ volt hamarosan egy mocskos szájú fúriává alakult” – Levélírónk egy viharos szakítás után eltöpreng azon, amit exe a szemére hányt és felteszi a kérdést: milyen jelekből…..
Sage meggyógyul Round 5 2009.10.31 07:22:00
Na ma kezdődik az 5. menet. Nem értem mondjuk bikinis lányok miért nem jönnek be a ringbe 5-ös táblával, valaki intézkedhetne. Kanült kaptam tegnap, ma meg egy 24 órás kezelés vár rám. Értelem szerűen nem csak ma, mert a 24 óra átnyúlik holnapra is, furcsa. Elvileg ez olyan 2…..
Yv@n 2009.11.02 23:17:37
Ma beugrottunk a véradó központba egy üveg ásványvízért, meg egy jó kis csokis szeletért, aztán ha már ilyen rendesek voltak hamar le is adtunk egy palack vért.

Miután megtudtuk, hogy a véradáshoz délelőtt kb 1liter folyadékot be kellett volna szedni, én pedig ennek általában a felét fogyasztom el egy átlagos napon, így gyorsan belém töltöttek még egy üveggel.

A két társam sajnos elég hamar kiesett, csak én maradtam bent a döntőre, meglátjuk sikerül-e megütni a jackpotot.

Annyit mondtak, hogy mivel eléggé a hét elején mentünk, ezért lehet, hogy már csütörtökre megvan az eredmény, de egész biztos hogy legkésőbb jövőhét hétfőre konkrét adatokkal rendelkeznek, és akkor instant megejthető egy újabb kémcsőnyi vér levétele, amiből aztán már hamar kiderül az a HLA biszbasz.

Mondjuk alapvetően ezért is mentünk a véradó központba, nomeg mert gondoltuk, hogy ha már leszívnak egy raklap vért, akkor ha a célállomásig mi juttatjuk el, úgy talán nem tűnik el út közben.(Péterfy kórházról 3 embert kérdeztem, és mindháromnak a közvetlen ismeretségében tűnt el egy adag vére, gondolom a kórház rezidens vámpírját etetik vele)

Jah amúgy elvileg simán lehet neked adni vért, amennyiben az stimmel, viszont kérdezték, hogy épp szükséged van-e vérre direktben, merthogy ha nem, akkor is zárolják a részedre az egész tasakot, szóval ha nem kapod meg akkor sem használják fel másra, és szépen megrohad a hűtőben.
Sage meggyógyul Dől a lé 2009.04.21 10:58:00
Hű mennyien írtatok :) Még pár oldalletöltés és a reklámbevételeken is el kell gondolkozzam :)Helyzet eddig nagyjából változatlan, egész nap jönnek a löttyök befelé, kevés mozgás lehetséges így a béna csövektől és infúziós állványoktól. A mozgás nagy részét a…..