Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wombatman

11 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kell néha feladatot adni a kedves hallgatóknak, csak hogy érezzék a törődést, meg minden. Gondoltam, nem dimenzionálom túl a dolgot, elég egy fél oldalas kis elemzés. Mondtam, hogy a fél oldal olyan 800 karakter, hátha így könnyebb a terjedelmet tartani. Felfogták, jól van,…..
Kérdés egy, már a második nappalis képzését folytató hölgyeményez, miután egy irgalmatlanul rossz prezentációt tartott órán:- Te hogy szerezted az első diplomádat a bölcsészkaron?- Óóóó, mosoly, nyitottság és miniszoknya.Nincs több kérdésem.....
Ma délután két órára elhárították a hardver- és szoftver hibákat és azóta újra működik a MÁV-Start internetes jegyvásárlási rendszere. A vasút közlése szerint a napok óta tartó üzemszünet miatt 1100 ember nem utdta átvenni korábbi rendelését, közöttük 100…..
wombatman 2011.08.29 13:56:31
@z8: Csak két megjegyzésem lenne:
aki 30e-t fizet, az nem ilyen rendszereket üzemeltet. nálunk legalábbis.
a máv informatika meg szerinted milyen cég? nyilván magán, aminek ilyen a részvényeesi szerkezet:
Részvényesek MÁV ZRt. 796 db 796,000,000 HUF
MÁV-START Zrt 1 db 1,000,000 HUF
MÁV GÉPÉSZET Zrt 1 db 1,000,000 HUF
MÁV-TRAKCIÓ Zrt 1 db 1,000,000 HUF
MÁV Vagyonkezelő Zrt 1 db 1,000,000 HUF
www.mavinformatika.hu/mavinformatika/index.php
olvashatnál, mielőtt hülyeségeket írkálsz... :)
Bigyóblog Fikusz Kukisz bornyitó 2010.10.25 15:45:56
Ugye nem nevetsz? A Monty Pythonból jól ismert római katona, Pilátus jóbarátja dugóhúzó formájában tér vissza. Szerencsére otthon hagyta feleségét, Fortisszima Finguszt. Na, dobjátok a padlóla, de nagyon dulván! A Monty Python negyvenedik születésnapjára sok vicces…..
wombatman 2010.10.26 06:34:26
event.blog.hu Reklámhét 2010.04.16 17:27:24
Akárhonnan is nézzük, a rendezvényszervezés ma már elválaszthatatlan kapcsolatban áll a kommunikációval és ezen belül sok esetben magukkal a reklámokkal. Április 19-től kerül megrendezésre a Reklámhét c. bulikonferencia, melyet ezúton is meleg szívvel ajánlunk…..
Dináék a Fanyűvő étterembe tértek be iszogatni meg beszélgetni, de végül egy kellemetlen vita lett a dologból. Szerintük ugyanis míg ők folyóborból rendeltek és abból is kaptak, a pincér a drága palackos bort számolta fel, így duplájára kihozva a számlát. Mivel az ember…..
Ha ilyen floppyt láttál, akkor nem most kezdted. Ha nem, kiválaszthatod, melyik Photoshopot használtad először! Ha egyiket sem ismered, találsz pár szót a bejegyzés végén a Photoshopról, ami nem egy bolt! Te mikor kezdted? 1990 1993 1995 1996 1998 2001 2002…..
wombatman 2010.02.19 13:34:18
2010, nagy intézmény, médiamunkás (újságíró) képzés, államvizsga (mentőkérdés mentőkérdése):- Ki ma a miniszterelnök Magyarországon?- Öööööö.... hmmmmm.... Kurcsány Ferenc?- ?????? Ez most kérdés, kiasasszony?- Akkor.... ööööö.... Sólyom László!- Köszönjük,…..
 Ezt csak úgy önmagában állóként, mint egy üstököst a hallgatói nyelvi lelemények egén: Az emotikonok jelentése az euroatlanti kultúrrégióban általános érvényű és azt gondolhatnánk, hogy jelentésük globálisan is univerzális.  Simán gyönyörű.....
              - Egyedi szakdolgozati témám lenne... Viszont kérvényeznem kell, hogy elfogadja a suli... - Rendben, mi a téma? - Szex... - ????? - Háááááát szexuális tartalmak, eszközök megjelenése, forgalmazása az…..
Kolléga reklámos órákat tart. Tudjuk, hogy a reklám, mint diszciplina (muhaha) a műkörömépítő kisiparos szőke bébek között igen nagy népszerűségnek örvend. A kolléga elhatározta, hogy kihozza a maximumot a csoportjából, ezért azt találta ki, hogy minden órára egy…..
Nemhogy azt nem sikerül eltalálni, mi nem jár a hó miatt, azt se, hogy mi van amúgy a menetrendben. Ismét tél van, sok hó esett, ez gondokat okoz a vasúti közlekedésben. A magam részéről hajlamos vagyok pozitívumként értékelni, hogy a MÁV-csoport rendkívüli menetrend…..
Záróvizsga. Bizottság. Vendégelnök, elnök, oktató. Hallgató hölgyek urak izgulnak ezerrel, tök normális.Kijön az utolsó delikvens, leteszi a jegyzeteit. Csinos, elegáns lány, ízlésesen öltözve, szemében egy kevés "dög", pont rendben van. 6-8 sor az A4-es lapon. Vagy…..
A mondatszörny az a képződmény, amikor a hallgató annyira okos akar lenni, hogy elveszik a szakirodalom másolása, a plágium elkerülése és az önálló gondolatok kavargó sokaságában. Ilyenkor tökre azt hiszi, hogy akkora májer, hogy a mezítlábas oktató nem visít fel (a…..
Amikor már végképp azt hittük, hogy a színes comic sansszal írt, és térhatásúnak gondolt, hullámzó effekttel megbolondított címsorral bíró szörnyszülöttek végképp a társasházak faliújságjaira és külvárosi turkálók kirakataiba lettek száműzve, íme egy gyomros…..
wombatman 2010.01.26 14:28:40
@Cselo: ott pont, van akit nem érdekel a design, meg a marketing bullshit, csak a "paraszti észre" lehet hatni nála.
Divat lett az egyetemek, főiskolák körében social-medializálódni, ami tök jó.Most nyilván nem kell elmagyarázni a célcsoport és a médium találkozásának csodás lehetőségeit, mindenki tudja, miről van szó.Elindulnak a facebook-rajongói oldalak, zúz a youtube, oktatók,…..
Az milyen már, amikor az intézmény parkolójában a másod/harmad/kitudjahányadéves béb kipattan a rózsaszín VW Beetle-ből, amiben kajakra rózsaszín szőrkormány figyel, hóna alatt Hello Kitty-s pontytatyó, és miniruci?Egyszer jönne be egy ilyen vizsgázni, de jó lenne…..
Subba Így néz ki egy reklamáció 2010.01.21 09:00:00
Nincs adat arról, hogy melyik szolgáltatóhoz csúszott be az alábbi reklamáló levél és az is lehet, hogy kam az egész, de valami hibátlan stílusban írták. Tegyük meg Magyarország hivatalos panaszbejelentő levélformájának!  "A 2009.11.12-én tett internet…..
B. esetében a tanár nem fogadta el az orvosi igazolást egy zh hiányáról, így keresztféléves tanulmányai egy egész évvel tolódnak, aminek anyagilag is jelentős következményei vannak. Kérdését teljes terjedelmében a levélben olvashatjátok. Kedves Ellenőrző blog! Én egy…..
wombatman 2010.01.11 11:32:02
@Szori: tök igaz. Én is tanítok egy intézményben, és egy félévben nem kevés orvosi igazolással találkozom, ilyen olyan okokból. A legszebb, amikor bejön vizsgázni az illető orvosi igazolással, hogy valamikor októberben beteg volt és ezért nem tudott minden tételből felkészülni. Az agyam elborul ilyenkor...
wombatman 2010.01.11 12:12:10
@VulpesVulpes: alapesetben ez nálam is igaz, csakhogy (fizetős intézmény) a TO meg a hallgatói iroda engedélyezgeti a pótzh-kat kis plusz pénzért, főleg államvizsga előtt. az oktató meg szarul érzi magsát, meg köcsögnek, holott csak korrektül járt el (nálunk a TVSZ nem rendelkezik az orvosi igazolásról csak a vis major balesetekről, de az meg egyedi kérelmes)
Onlinemarketing blog Kínos 2009.12.21 21:47:04
Megmondom őszintén, tök kínos ez az erőlködés itt a reklámszakmában. Mindenki valami jópofi, olcsó karácsonyi valamit csinál, küld ezt-azt e-mailben. Meg még a Kreatív is szívküldizik, mikor éppen mivel. Most éppen az AC/DC egyik legelcsépeltebb kommerszrokjával. Nekem már ez…..
-          ami nincs, ugyebárMost derült ki, hogy az egyetemek nyakig állnak az adósságban, mivel ingatlanfejlesztéseiket úgynevezett PPP-konstrukcióban valósították meg, azaz magántőke bevonásával. Ez érthetőre lefordítva annyit tesz,…..
Rémálom! Szegény szigetes ember gyémántberakásos boxer meg V8-as 4.2-es helyett számos hetijegyet kap karácsonyra a szezon (év?) legviccesebb (vírus?) reklámjában. Friss, ropogós: ..
wombatman 2009.12.18 13:03:33
És nem indul. Illetve indul, a ventilátorok felpörögnek, de a monitor makacsul sötét marad. Próbáltam kurblinyílást keresni. Nincs. Na de a történet: egyik kollégám hozta be ezt a gyönyörűséget, ami annak előtte a Cash Flow szerkesztőségében szolgálta ki újságírók…..
Te is egyetemi oktató vagy és én is az vagyok. Te meghirdetsz 5 szemináriumot, amire jelentkezik összesen 84 hallgató, akiket végig is viszel a féléven. Én is meghirdetek 5 szemináriumot, de csak 21 emberke jelentkezik rájuk. Ráadásul csak 7-7-7, két kurzusom érdeklődés hiányában…..
wombatman 2009.11.13 11:58:23
azért elég sommás ez a vélemény, vagy inkább úgy is fogalmazhatnék, hogy: elégtelen, fiam, leülhetsz.
főleg, ami a shakespeare vs spielberg összehasonlítást illeti, nem is értem, ha egyszer - mint kikövetkeztethető - bölcsészkarra jártál, akkor vagy nem vetted észre, hogy van érveléstechnika/logika/stb. óra, vagy felvetted, de nem jártál be...

szóval, én kommunikációs képzés-profilú intézményben tanítok és igen keményen, akár munkaszerződés-bontásig menően ellenőrzik, mérik, "benchmarkolják" az oktatói munkát, nem csak az óratartás, hanem a szakdolgozati konzultációs munkát, a vizsgáztatást, stb.

ami pedi ezt illeti:
"termeli sorra a végzetteket meg tán a phd-ket is, de miért!? erre van igény? persze, van, az egyetemen. saját magát termeli újra. ehhez képest vannak kb minden szakon (pl. anglisztikán is) életképes szakirányok, kurzusok. nyilván nem azt gondolom, hogy az 5 fős shakespeare-dolgot be kell szüntetni, de azt sem gondolnám, hogy aki rendszeresen 5 fős kurzusokat tart, az ugyanannyi ellentételezést kellene kapjon, mint aki tömött órákat. hm?"
1.) mi potenciális munkanélkülieket képzünk marketing, reklám, kommunikáció szakon. van rá igény? naná, minden pénzes, ám idióta ezt akarja tanulni...
2.) ha már minőségi képzésről beszélünk, elég nehezen tudom elképzelni, hogy az 5 fős szeminárium bármiféle mérőszám is lehet a felsőoktatásban: médiatervezés szemináriumot kötelező felvenni, következésképp tele lesz hallgatóval, míg mondjuk közösségi kommunikációs eszközök gyakorlatra bejön 5 ember. namost: 30 médiatervezésre járó hallgatóból 3-at érdekel a dolgo, és egy majd használja is a "tanultakat", míg a másik csapatban ötből négyet érdekel és ebben is fog dolgozni. most akkor ki is a kontraproduktív? (egyiket semm én tanítom...)
aláírom, hogy a rendszer sem minden esetben megfelelő, már ami a tantárgykiosztás, az óraterhelés előírást illeti, de a posztodból az érződik, hogy találkoztál egy sértett oktatóval és nagy májerként gyorsan posztoltál egy jókorát.
előbb talán körül kellett volna nézni
wombatman 2009.11.13 12:40:02
@tsabeeka: első bekezdésednél ott pont, rossz volt a szóhasználatom, ám én ott nem kommunikációs tárgyat oktatok, de persze ez nem mentség :)

amit a második részben írsz, azt meg egyszerűen nem értem, mivel "miért hagyták elvégezni a szakot" nem a poszthoz kapcsolódik, vagy mégis? :) ennek nem sok köze van az eredeti felvetésedhez, hogy 30 hallgatóért több pénzt kapjon az oktató, mint 5-ért. egyébiránt, ha olyan órát tart az oktató, ahol a 30 hallgatót vizsgáztatja, akkor igen, több pénzt is kap érte, ugyanakkor nagyon nagy különbség abban, hogy 30 gyereknek tartasz órát vagy 5-nek, ugyanúgy fel kell készülnöd - jó esetben tegyük fel, hogy az oktató felkészül...

amikor azt írtam, hogy "minden pénzes, ám idióta ezt akarja tanulni", akkor a saját intézményemről beszéltem, azért lássuk be, marketing, pr, és egyéb kommunikációs tematikákban van államilag finanszírozott képzés is az országban, nem is kevés...
a pragmatikus gondolkodásoddal egyetlen bajom van csak, már ami a büfészakokat illeti, hogy senki sem fogja definiálni neked - én sem tudnám -, hogy mitől hasznos/haszontalan egy szak, illetve mindig lesz, aki végzés után jól fizető állást talál és lesz, aki nem. nyilván, akinek lesz munkája, nem ír a metropolba, hogy köcsög állam miért engedte elvégezni az egyetemet..., akinek meg nem, és mondjuk a közgázon végzett, vagy a műszakin, az meg így is úgy is írni fog.
én sokkal nagyobb problémának inkább azt látom, hogy 23-24 éves embereknek el kell magyarázni, hogy a magyar nyelv nem csak 500 szóból áll, mire jók az írásjelek, meg mit jelent az, hogy az ember értelmiségiként kicsit tovább lát az orránál. funkcionális analfabéta a képzésben részt vevők 80%-a, legalábbis a mi intézményünkben. na de nem szólhatok egy szót sem, privát iskola, ha hülye és fizet, akkor üzletileg kiváló a dolog, az elveket meg elnyomjuk magunkban, amikor órát tartunk vagy vizsgáztatunk.
wombatman 2009.11.13 13:25:07
@tsabeeka: ez viszont nem az oktató felelőssége. én is azt mondom: oldják meg, vagy menjenek a TO-ra, nem az oktató rakja össze az órarendet...