Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szentgyörgyi Ottó

22 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Képregény Szövetség 2017-ben is meghirdeti a nevezést az Alfabéta-díjra. Az Alfabéta-díj az előző naptári év legjobb új magyar képregényeit ismeri el, két kategóriában a nyomtatásban megjelent képregények esetében, és egy különdíjjal az interneten megjelent képregények esetében. 1.…..
#uglybutlovely Köztünk szólva.. Kíváncsi vagyok, vajon hányan ismerik az érzést, amikor csak néznek egy férfit, csak nézik a férfit, hallgatják, amit mond, isszák a szavait…majd egyszer csak bevillan az a gondolat, hogy „istenem, de csúnya vagy….megőrülök érted!...” Ez a bosszantóan paradox…..
Szentgyörgyi Ottó 2016.11.15 17:39:22
Elmondja-e zseniális főgonoszunk az ördögi tervét - teljesen feleslegesen -, veszélyeztetve annak sikerét, pont a főhősnek? Mindezt 2016-ban. Igen, elmondja...
Hiányzik a korszak, amikor egy film még büntetlenül lehetett kedves és szórakoztató? A kilencvenes évek esetleg? Na jó, picikét konkrétabban: tetszett a Jumanji?..
Alig vártam, hogy láthassam, mert tudtam, hogy egy túl zajos, nagyon idegesítő gyerekfilmhez van szerencsém, tökéletes lesz nosztalgiázni. Tévedtem, inkább a kemény drogok világába vezetett be...
Conan the Barbarian remake?! Akkor azonnal get to the choppa!!! Dupla villámkritika! Sokan kérdezik, hogy miért találok ki magamnak olyan filmes kihívásokat, amiket távolról sem élmény teljesíteni. Általában egy frappáns indokkal le tudom reagálni a dolgot, mint például:…..
Hogy mivel tüzeltek a kilencvenes években? Bizony, kitaláltad: VHS kazettákkal!(A film állítja, nem én...) Mindig öröm olyan darabbal találkozni, ami nagyon komolyan veszi, hogy teljesen komolytalan maradjon. Vegyük például rögtön a szintipopot, amivel lassan többet…..
A halloweenhez kötelezően hozzátartoznak a horrorfilmek, a következőkben olvashatjátok az idei ünnepre magamnak összeválogatott három csodás darab értékelését. The Gallows - 2015 (imdb: 4,3)Nagyon sok mindent nem lehet róla mondani, vagyis talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy…..
Ez a feladvány a film alapja, de ennél jóval többről szól, meglepően több mindenről. Milyen hatással van mindez az apró falvacska papjára, megoldja-e a rejtélyt és mindeközben elemésztik-e negatív gondolatok?Az a helyzet, hogy még senkit nem tudtam rávenni a Calvary…..
„Olyan csúnyán lelőlek, hogy feláll a f*szom!” Bosszantóan nehéz írásban átadni, milyen is a John Dies at the End valójában. Mondjuk, hogy a Fight Club és a Limitless gusztustalan és eltitkolt zabigyereke, ami csak arra hajt, hogy folyton azt mondd magadnak: „Mi a franc van már…..
Hogy a vérbe lehet egy 2015-ös film 2015-ben kevésbé valid, mint az 1982-es eredetije, teszem fel a kérdést, tettetett nyugalommal. Egyszerű: hibázzuk el teljesen a hangulatot és vegyünk ki nagyjából minden elemet és jelenetet, ami szerethető / fasza volt első körben.…..
Az alapsztori szerint a közepesen távoli jövőben - ami nekünk a nem is olyan távoli múlt -, 2000-ben az USA-ban egy új fajta politikai berendezkedés, tulajdonképpen diktatúra uralkodik. A rendszer fenntartását vezetői a tömegszórakoztatás uralásán keresztül teszik lehetővé,…..
Van, hogy az élet írja a leghihetetlenebb történeteket. Ez tény, azonban egy ilyen típusú történet már elhasználtnak tűnhet a hasonló, megfilmesített fikciós forgatókönyvek tömege után.Jaj, rosszat mondtam egy mindenki által körberajongott filmről! Jaj, a népharag!Két…..
Való igaz, hogy az egyik leghangulatosabb horror az utóbbi időben, az atmoszférája hibátlanul megálmodott és megvalósított. Nagyon hetvenes évek, nagyon szintipop, ezeken felül még feszültségből is bőven kijut a nézőknek. Viszont a film csúnyán átvág - legalábbis én így…..
Bár a Cinefesten nem kapott a magyar keresztségben nevet, azért én az imdb adatlap alapján bízok benne, hogy nem a "magyar nézők igényeinek megfelelő" címet kap majd a magyar forgalmazásban. Most kivételesen az egyébként a nem mindig megoldás "angol cím…..
Két dolog hívta életre a filmet, az egyik a John Carpenter, The Thing című klasszikusa előtt való tisztelgés, és a bizonyítási vágy, miszerint a „practical effectek” 2015-ben is hatásosak lehetnek.Az első tulajdonképpen sikerült, sok, többé-kevésbé elrejtett hasonlóságot…..
A két űrhippi/tudós pedig nem más, mint Kirk Douglas és Farrah Fawcett, akik a Föld lakosságának éhezését enyhítendő végeznek kísérleteket, termesztenek ezt-azt. Mivel elmaradnak az ütemtervhez képest, főnökeik, hogy felpörgessék a dolgokat, rájuk szabadítják Harvey…..
És valóban, ölég jók, főleg ahhoz képest, amit ma művelnek a stúdiók az akár három folytatást is megélő hulladékokkal, és a teljességgel felesleges remake-ekkel.Az Altitude egy viszonylag sablonos alaphelyzetre épít, öt összezárt fiatal kerül bajba, nem is tudják mekkorába.…..
Azonban a kíváncsiság és kalandvágy gyakran sodorja bajba az embert, ezúttal is ez volt a vége. A fent nevén nevezett filmről negatív kritikát írni kicsit olyan, mint egy szellemi fogyatékost kicsúfolni. De! Amennyire én tudom, bemutatták a közönségnek néhány moziban, így…..
Sajnos kifejezetten egy, a közepes szint alatti filmről van szó, szép képi világgal, gyönyörű tájakkal körítve. Sokat mondhat, hogy csupán ennyi maradt meg bennem. A színészek is jól össze lettek válogatva, mindenki teszi a dolgát, de ez nem ír felül minden mást... A szellem…..
Igaz rövidfilmről van szó (31 perc nerdgasm), de mivel sikerült eljutnom a magyarországi premierre, igazolhatom, hogy ezt a drágakövet bizony valóban bemutatták moziban is, így kerülhetett a blogra. Persze igazából nem vetítették, csak egy alkalommal. Ez teszi számomra furává,…..
Sajnos már akkor elvesztettem minden objektivitásomat a film megítélése kapcsán, mikor megtudtam, hogy az egyszerű cím egy ennyire egyszerű sztorit takar, főszerepben a gonosz, bajszos kisvárosi rendőr Kevin Baconnel. Mégis mi lehetne ennél coolabb?Legnagyobb örömömre megkaptam…..
Mindig rosszat jelent, ha a néző a teljes műsoridőt azzal tölti, hogy rájöjjön, mi hívhatta életre az éppen megtekintett darabot. Mármint, ki gondolta hogy szükség van rá, aki véletlenül pont azt gondolta, mit gondolt, kinek szól a film?Ezeken továbblépve Kit Harington-t még a…..
Odass! Ököldráma! 2015.09.07 20:37:35
Az utóbbi 5 évben ebben a témakörben (sportfilm/dráma) három jelentős film is készült, olyanok, amik -  stílszerűen - rendesen odab*sznak. The Fighter - 2010 (imdb: 7,9)Warrior - 2011 (imdb: 8,2)Southpaw - 2014 (imdb: 7,7) Amitől egy csoportba verődtek, hogy mindháromban van nagy…..