Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ormansagfun

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Ezzel a képeslappal kívánunk minden kedves Partnerünknek, Önkéntesünknek, Segítőnknek, Barátunknak nagyon kellemes ünnepeket!Találkozunk 2011-ben, rengeteg ötletet, tervet tartogatunk az új évre!A Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft...
ormansagfun 2010.12.25 18:33:23
A Fonyóban, mely november vége óta a téli időre való tekintettel melegebb helyre költözött és a Kémesen a Kossuth utca 1. szám alatt várja a vendégeit, elkészült az ELSŐ rongyszőnyeg. A szőnyegen mindenki dolgoskodott, ez az első kézzel fogható eredménye a…..
2010. december 18-én tartotta a Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft a 2010-es év értékelő megbeszéléseit. 15:00-tól az ifjúsági szekcióban, majd 16:00-től a Zöld-út munkacsoportban folyt a megbeszélés. Este 18:00-kor pedig mindenki számára megnyitottuk a tornatermet, vele…..
Alig értünk haza Franciaországból, a következő héten (december 1.-3.) megint utaztunk. Ezúttal Németországba, Magdeburgba az LKJ-hez, akikkel már több mint 10 éve partnerszervezetként dolgozunk együtt. A találkozóval egybekötött konferencia célja, hogy a Go Europe! munkacsoport…..
2010. november 15 és 19 között 4 napot töltöttünk el Franciaországban, Orléans körzetben a Cepoy nevű kistelepülésen. Come and work with me!- ez volt a címe a Contact Making Seminarnak amin részt vettünk. Zoli a trénerek szakmai csapatát erősítette, Orsi pedig résztvevőként…..
Ma, október 23-án az ünnep mellett, megvolt az első találkozásunk a szövés mestersége iránt érdeklődőknek a Gyüssz-e a fonyóba? projekt keretein belül. Körülbelül 12-en gyűltünk össze a kémesi malom épületénél 2-kor, majd közösen átbicikliztünk Szaporcára a Margit…..
Ha még nincsen, akkor várunk a Fonyóban Kémesen!2010. november 3 és 5-e között, minden nap 10-től működik a fonyó. Az első napon Margit néninél fogun felvetni, míg a többi nap programja a szövő székek összeszerelése, majd a felvetés, a szövés beindítása.A „Gyüssz-e a…..
Elindult Eurodesk projektünk 2010 októberében. Október hónapban körülbelül 10 településre szeretnénk eljutni, ahol a fiataloknak az Eurodesk szolgáltatásairól, a Mobilitásról és az Európai Unió által támogatott Fiatalok Lendületben Programról beszélünk. Tájékoztatást…..
2010. október 4 és 10 között EVS mentortréning került megrendezésre Romániában, Predealban. A tréningen körülbelül 15-en voltunk, Norvégiából, Svédországból, Belgiumból, Litvániából, Szerbiából, Horvátországból, Lettországból, Törökországból, Olaszországból... (a…..
Gyüssze- e a fonyóba?Mi is az a fonyó?Miért hívunk oda? A válasz nem nehéz: szeretnénk feleleveníteni a helyi idősebbek segítségével a régi szövőműhelyek, a szövés, mint tradícionális kézművesség nagyszerű hagyományt. A célunk, hogy mi, fiatalok ellessük…..
A héten szerdán (2010. szeptember 29.) a középdunántúli régióból érkeztek hozzánk vendégek. A látogatás célja, a baranyai eurodesk partnerekkel való találkozás, tapasztalatcsere. A Polip iroda, a Compass egyesület és a Tetthely mellett az OKISZ munkacsoport (Fenntartható…..
EVS in Deutschland :)  Évek óta mehetnékem volt, utazni akartam, látni más országokat, megismerni más kultúrákat. Sok-sok internetes oldal elolvasása után rájöttem, hogy ami nekem kell, az az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS), ugyanis e keretein belül valamelyik országban…..
2010. szeptember 5 és 12 között Litvániában, Daugirdiskesben jártunk a 'Quality in Action' elnevezésű Training Course-on.A szakmai kurzuson az egy hét során arról beszéltünk, hogyan lehet javítani az ifjúsági programok minőségén, kiemelten a Fiatalok Lendületben Program 1-es…..
2010. július 5 és 18 között valósult meg a már előzőekben említett SUSTAINABLE DIALOGUE nemzetközi ifjúsági csere. A csere partnerországai a következők voltak: Németország, Franciaország, Lettország, Litvánia, Spanyolország, Lengyelország, Csehország, Görögország,…..
2010. június 3 és 6 között a külföldi partnerekkel előkészítettük a nyári 10 oldalú nemzetközi ifjúsági cserét. Mivel ez a szervezet első ilyen hatalmas méretű ifjúsági cseréje, ahová közel 70 fiatalt vár, szükségesnek láttuk előkészítő találkozást szervezni. A…..
2010. április 6 és 14 között a németországi ifjúsági képzőközpontban Peseckendorfban töltöttünk el egy hetet. A Mov'in Mix'up nevű csereprogramon francia, bulgár, német, magyar, litván fiatalok vettek részt. A csereprogramon vegyes csoportokban filmeket készítettünk az európai…..
Az elmúlt héten zajlott Helsinkiben a finn -  magyar ifjúsági találkozó a GYIK és az Allianssi közös szervezésében, amelyen jómagam az OKISZ képviseletében vettem részt. A kétnapos pörgős szakmai programon megismerhettük a finn ifjúságpolitika fő irányvonalait, az…..
 Igazán jól sikerült a szombat délelőtt Kémesen az IFI-klubban :-) Nagy örömünkre minden korosztály képvisletette magát és jópáran eljöttek azok közül is, akik az első találkozón megismerték a projektet. Játékos, jó hangulatú foglalkozás keretében a Mural-Moral…..
Túl vagyunk az első  ökoturisztikai előadáson.  És nem is volt akármilyen. Elég sokan részt vettek a helyi lakosok közül, valamint a Kémesi Önkormányzat képviselőtestületének néhány tagja is tiszteletét tette. Az előadást a polgármester asszony nyitotta meg, őt…..
ÖKOTURIZMUS az Ormánságban! Egy újszerű projekt keretében szeretnénk beindítani, fellendíteni egy hosszútavú ökoturisztikai kezdeményezést az Ormánságban. Elsősorban Kémes, Cún, Szaporca, Tésenfa és Drávpiski települések mentén, de természetesen a kör…..
Megkezdődött a "Komplex ökoturisztikai fejlesztés elindítása az Ormánságban" címet viselő projekt lebonyolítása. Az első lépés a lakosság véleményének, ötleteinek felmérése volt, amit kérdőívek kitöltetésével derítettünk ki. Ezek alapján már nagyjából kezd…..
Az OKISZ 2009-ben a Dél-dunántúli Régió hátrányos helyzetű térségeinek innovatív támogatásáért, sokrétű, a társadalmi részvételt elősegítő kreatív kezdeményezésekért vehetett át díjat a november 28-án megrendezett Mobilitás éves zárórendezvényén.Ezúton…..
November 15-én délben indultunk útnak Zolival és Bélával Csehországba. Nagyon hosszú és fárasztó út volt, de épségben megérkeztünk.  Meleg vacsorával vártak minket az annál hidegebb Sport Hotelben. Másnap reggel elindultunk Jihlavába, ahol a demokráciáról és a fiatalok…..
Helló! A jól megérdemelt nyári szünet és nyaralások vége felé közeledve, gondoltam kicsit leporolom a blogot. Amúgy nem tétlenkedtünk az elmúlt két hónapban. Körbejártuk az országot és bemutattuk szinte minden régióban a négy darab TCH-t, amelyek nagy sikert arattak. A…..