Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eregioki

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[Sisy fotója, aki egy posztot is írt a témáról a blogjában.]..
Eregioki 2009.08.24 18:06:30
@joszip:

Tudod mit cimbi?! Inkább maradok köcsög autós, ülök a kényelmes légkondis autómban, kellemes zenét hallgatva, kipihneten és frissen érkezve mindenhová, minthogy egy kerékagyú hülye hippi legyek, aki bár állítása szerint baromira élvezi, hogy bringával jár, mégis éjjel-nappal vörös fejjel és habzó szájjal hörög mindenkire aki nem úgy tesz mint ő. Ez nem éppen az elégedettség ismérve, de hát sebaj. ;)

Szóval köszi, én inkább a nyugit, a kényelmet és a gyorsaságot (bizony) választom és ha egy sértődött törpekissebség ezért köcsögnek titulál, azon csak mosolyogni tudok.

Jobb ha mielőbb hozzászoksz, hogy itt nem ti diktáltok, nem fognak utakat, hidakat lezárni a kedvetekért, így esetleg megspórolhatsz magadnak egy agyvérzést vagy egy infarktust. Legjobb ha vidékre költözöl.
Leszoktak a kerékpározásról az írek, a kormány kétségbeesett programalkotásba kezdett, hogy változtasson a trenden. A gazdasági csoda egyértelműen a motorizáció felé terelte az íreket. A felnőtt népesség körében nem sikk bringával munkába járni, és a gyerekek is más…..
Eregioki 2009.04.20 17:35:14
@mement: Abból szűrtem le, hogy hazudsz, hogy nem mondtál igazat :)

Ha Los Angelesre, ahol a 9 sávos utak is bedugulnak azt mondod, hogy túlautózott, azt elfogadom, ha Pekingre ezt mondod, ahol jobb napokon akkora a szmog, hogy 10 méter a látótávolság, azt is. De azt, hogy Budapest túlautózott már inkább nem is hazugság, hanem egyszerűen inkább egy vicc. Csak Bécsig menj el és olyan dugókat látsz, amilyeneket Pesten soha, pedig ott már két körgyűrű is van, itt meg csak egy fél.

Egyébként nem tudom milyen bringád van, de ha te 30-as átlegtempóval meg tudsz tenni 30 kilométert a városban, majd egyből, ugyanígy vissza, akkor menj el versenyzőnek.

Autóval pedig legfeljebb a többi autóstól zárom el a haladás lehetőségét, de képzeld, ezzel mindannyian (minden autós) megbírkózunk valahogy, legalábbi én még nem olvadtam bele az aszfaltba a meggátolt haladás miatt.
Eregioki 2009.04.20 17:48:45
@mement: Ez mind nagyon szép, de ha így gondolod, akkor minek jössz olyan bőldségekkel, hogy az autósok mind lusták, kultúrálatlanok, stb. amikor közben te is nagyon jól tudod, hogy nem erről van szó, hiszen most te magad írod le, hogy mik hiányoznak ahhoz, hogy az emberek kiszálljanak az autóból és nem csak annyiból áll a történet, hogy mindenki járjon bringával holnaptól és pont. Egy fél napot megspórólhattunk volna magunknak ha ezzel kezded.

A magam részéről én egy pillanatig nem vitatom, hogy lehetnének az autózásnak alternatívái, de ezek jelenleg Budapesten nem adottak. Mint minden épeszű lény én is támogatom ezeket a fejlesztéseket és nyilván én sem autóval mennék, ha metróval gyorsabban érnék oda, de ahogy írtam is jelenleg nem ez a helyzet, a bringa pedig nem lehet mindenkinek alternatíva (ezt is írtam: akinek az, az örüljön neki, de ne mondja, hogy automatikusan mindenkinek jó).

Örülök, hogy közeledtek az álláspontjaink, nem számítottam erre.
Eregioki 2009.04.20 17:21:01
@avus: Ha nem tűnt volna fel én végig erről beszéltem, pont ezért hoztam fel ez a példát is. Igen az ember környezetszennyező életmódot folytat. Nem kicsit, nagyon. Épp álszent és nevetséges ha valaki kiáll azzal a szöveggel, hogy "bibiíí én bringázok, te meg autóval jársz, én környezetkímélő vagyok, te meg nem" mivel az egész emberiség környezetszennyező és ezen semmit nem változtat az, hogy valaki pont a közlekedését kevésbé szennyező módon oldja meg, de egyébként minden másból ugyanúgy kiveszi a részét mint mások.