Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monforte (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokszor írt már az Index és a Kötött pálya is az új Traxx mozdonyokról, amelyekből 25-öt vásárol a MÁV (ugyanekkora mennyiségre van még opciója). A gazdasági válság miatt ugyanis nehezen jött össze a járművek finanszírozása, az erről szóló tender egy évvel…..
monforte (törölt) 2010.01.23 13:48:37
@bunko_jobbos:
Lehet csodálkozni, de egy mozdony ennyibe kerül, sőt a Taurus még drágább ennél (igaz jobb paraméterekkel rendelkezik és itt nem formára gondolok), kormánytól és párttól függetlenül. Ha a jóságos és becsületes ZSIDESZ kormány rendelné meg, akkor is ennyibe kerülne. Aki nem ért hozzá, az minek szól bele?!
MÁV-figyelő Fantomvonatok 2009.04.17 11:20:00
Napok óta figyelem az Érden áthaladó vonatokat, és észrevettem, hogy sok üresen közlekedő „fantomvonat” megy a Déli felé. Van olyan vonat, ami Martonvásár felé utasokat szállít, visszafelé –ahogy a mozdonyvezetők is mondják- szerelvényként jön, utasok…..
monforte (törölt) 2009.04.20 11:25:11
@BKV figyelő: Az írásból ugyan nem derül ki, de gondolom Flirtekről volt szó zömében, Pusztaszabolcsra mennek be napi vizsgára, ugyanis ott a telephelyük, nem a Déliben, ezért a szerelvénymenet többek közt. A többit okot pl. Ákibard már ragyogóan leírta.
A hétfő reggelt kezdjek egy utaspanasszal. Olvasónk az utastájékoztatásra panaszkodik levelében. Nemrég InterCityn utazott, ahol az utasok 4 kocsiban nyomorogtak. Majd a vonathoz „hozzácsaptak” még 6 kocsit, bár erről az utasoknak elfelejtettek szólni. A vonat 40 percet…..
monforte (törölt) 2009.04.20 11:15:29
@bence84: Nos ez úgy van, hogy erre a Dráva InterCity nevű 258/259 számú járatokra helybiztosítás nélküli InterCity pótjegy váltása kötelező, ami ugye 390 Ft, de ezt a pótjegykategóriát semmilyen esetben sem váltják vissza. Ezen a vonaton azért ez a díjkategória van, mert nemzetközi járat, a pécsi része is, ugyanis az Miskolcon át Kassáig közlekedik tovább, míg a szarajevói rész csak a Keletiig. Tehát a pótjegyet nem fizetik vissza, ami a lényeg. Azért kell Neked kifizetned 390 Ft-ot, mert ez elvileg egy emelt szintű szolgáltatás (nem áll meg minden bokorban, klíma, nemdohányzó, van étkezőkocsi stb.).