Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Köhm

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyetemen szinte minden második kurzus keretében előkerült a motiváció fogalma, annak fontossága és lehetséges módjai. Nem gondoltam volna, hogy a Tesco ebben ennyire a tudomány előtt jár. Nagy multicég lévén természetesen itt is nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a dolgozó…..
Köhm 2009.04.20 09:11:13
Ezzel az egésszel ott a baj, hogy beleirnak olyanokat hogy kit terhel ez a költség és hogyan lesz elszámolva és még sorolhatnám.
Ha egy ajándékon rajtamarad az árcimke az még rendben van figyelmetlenségnek betudható, de hogy még azt is fejtegetik hogy mennyibe fog kerülni a te 600 ft os ajándékod céges szinten a tulajdonosnak...
Ez úgy lenne fer hogy akkor odairják azt is hogy ebben az évben ez a sok "megajándékozott" dolgozó mennyi hasznot hozott James-nek.
De valószinü akkor sokan vérszemet kapnának..

Amugy én is tesco-s dolgozó vagyok.. A munkakörülmények jobbak mint más helyeken vagy maszeknál, és tényleg nem kell tartani attól hogy nem fizetnek ki, viszont a fizetés az valóban kevés, de a munkaidő is kevesebb.
Sosem volt még eddig egy munkahelyemen sem heti 3-4 nap szabadnap és még mellette, utazásitámogatás plusz étkezési hozzájárulás.
Leosztva az órabérem: kb 500 ft körül van netto ami ugye a szokásos pest megyei középosztálybeli órabér. Mindezektől függetlenül szükös ez a 95 netto amit sikerül összeszedni egy hónapban..
Dolgoznék én többet is ha lehetne, de ennyi a keret..

Amugy nem csaka tescoban lehet hibás termékeket kapni, és erre való az árgarancia ha Gazdaságos terméket veszel. A többi gyártó pl nestlé vagy dreher vagy bármelyik mégis miylen garanciát ad a termékére ha megveszed és nem jó? Semilyet !
Valóban van előrelépés, de nem ugy mint a MC donaldsban és erről pedig annyit tudok dióhéjban elmondani, hogy egyetlen képzést vehetsz igénybe egy évben, és vannak választható képzések, illetve kizárólag olyanok amik csak meghívással, kiválasztással működnek.
Motiválni pedig csak azt lehet akinek az értékrendje nagyjából bellesik a motiváló személyek elképzelésébe, illetve van türelme hogy végigjárja a szamárlétrát.
Még hozzáfűzném, hogy én már nem hiszek a nyugdíjjas öregkorban, az a tiéd amit megeszel, ma élsz holnap meg ki tudja mi lesz.
Ezzel szerintem elmondtam mindent.