Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Málnás Tramini

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kisrigók nem kell eloltani 2014.09.15 23:03:43
fiam: és nektek már máskor is voltak gyerekeitek?én: nem, nekünk csak ti vagytok a gyerekeink, nem volt más, rátok vártunk, hogy végre megtaláljunk titeket.fiam: és sírtatok sokat, hogy nincs gyereketek?én: sírtunk, igen. de mostmár nagyon boldogok vagyunk, hogy itt vagytok.fiam: de…..
ami a legelején a legtöbbet segített: a ribizli, a galambpár az ablakpárkányon és az, hogy nyár van. ribizli történetét az első hetekben naponta többször is el kellett mesélni. ilyen nagy volt, amikor hazajött? előszőr szomorú volt, de mostmár nagyon örül? rögtön nagyon…..
Szerbusztok pártában élő vallásos leányok! Nektek szeretnék most valami fontosat üzenni. Meg akarom oldani az életetek nagy kérdését. (Csak, hogy érdemes legyen olvasni a jezsuita blogot! :) Én csak tudom hogy kell férjhezmenni: a cölebsz lelkipásztorok értenek igazán a…..
Málnás Tramini 2009.04.21 18:27:06
@hot little bitch:
Hát ebben a stílben nincs sok kedvem beszélgetni, de ha már megszólítottál, válaszolok.

Az egyházakat az állam nem "tartja el", hanem egyrészt azért fizet az egyházaknak, közpénzekből, mert közfeladatot látnak el (nem -csak- ima és gondolkodás, hanem iskolák, eü., szociális intézmények, a világi fenntartásúaknak is fizet az állam). Másrészt nem "a te adódból", hanem az összes adófizető pénzéből, amiben, már megbocsáss, én is benne vagyok, és a többi hívő ember is. És hadd ne kezdjem el sorolni, mennyi egyéni mániára költünk adót, mennyi haszontalan vagy vitatható dologra, a milliós szakértésektől a "modern művészet" bizonyos megnyilvánulásaiig.
Ráadásul katolikusként én nem is csak adófizető vagyok, de még választópolgár is, haha... és ha a Te érdekeidet, mint gazdag emberét, figyelembe kell venni, sőt, jobban, mint másét, akkor ugye a miénket, hívőkét is? Merthogy mi is fizetünk adót, esetleg fegyelmezettebben is, mint mások.

Végül hadd idézzem a legszebb mondataidat: "Honnan tudod, hogy az a jó amiben Te hiszel? Ez röhejesen gőgös és ostoba gondolat!" Akkor most ki a röhejesen gőgös és ostoba?
Te mint természettudományosan művelt ember, az anyagban hiszel, s mint ilyennek, nagyon jól kell tudnod, hogy a sok-sok jelenségnek az okos természettudósok sem tudják a racionális magyarázatát, elméletek vannak, jönnek és mennek, fejlődnek, van, amit meg lehet magyarázni az egyikkel, mást meg nem, ez ügyben is számos dolog hit kérdése, a tudományos felfogás szerint is egy elmélet csak addig él, amíg egy jobbal, működőképesebbel meg nem cáfolják, és ez megy a pozitivizmus óta.
Te honnan tudod, hogy az az igaz, amit Te hiszel? Ebből nagy pofára esések lehetnek...
Nincs bajom a Te hiteddel, a magánügyed, nem bántalak érte, csak Te se, jó? Vagy mindenkinek nekimész, a buddhistáknak, a hinduknak, meg a többieknek is, csak hogy hirdethesd az anyag mindenek felett valóságát? Ez tényleg annyira fontos Neked?
Merthogy az adófizetősdi érved nagyon nem állja meg a helyét, sajnos. Tehát továbbra sem értem a vehemenciát. Kicsit agyatlan vakhit- és vakbuzgóság-szagot érzek itten.
Málnás Tramini 2009.04.23 10:17:54
@drea::
Öööö... azért ha netán egyszer szakértésre szoruló párkapcsolati gondjaink lennének, jobban örülnék, ha a férjem mégis inkább az utóbbiak közül keresne meg valakit, nem egy prostit... :))
Málnás Tramini 2009.04.30 15:01:08
@Felicitasz: :)) Mindig volt egy olyan érzésem, hogy az evolúciótan nem katolikusoknak való.
Ma egy érdekes összejövetelre csöppentem. A hallottak ébresztették gondolataimat, amelyeket most megosztok veletek, de nem több ez egy hangosan gondolkodásnál… Nyugaton egész komoly kérdés majd minden országban a születések számának csökkenése… Ez szép…..
Évekkel ezelőtt, még kanadai tanulmányaim ideje alatt találkoztam azzal a ténnyel, hogy Észak-Amerikában úgy általában a teenagerek próbálgatják szexuális orientáltságukat. Az elején nagyon meglepett a tény, de aztán hozzászoktam. Itt már csak ilyenek, gondoltam, és azzal…..
Málnás Tramini 2009.04.20 15:12:07
„a homoszexualitás, valamint a meleg, leszbikus, biszexuális és transzszexuális (GLBT) emberek iránti averziót”
Averzió, ellenérzés, idegenkedés. Elnézést, de már csak idegenkedni hadd szabadjon. Az EU, ha így megy tovább, törvényileg fogja megtiltani, hogy lepkefóbiám legyen? Na, akkor aztán nézhetek...
Félreértés ne essék, nincs melegfóbiám, de a tolakodó magamutogatástól rosszul vagyok. Nem a homoszexualitással, a homoszexuális emberkkel kapcsolatban van averzióm (bár személyesen csak egyet ismerek, és kedvelem), hanem az erőszakos kirakatba tevéstől és a reklámozástól.
Az iskolai programot rendben lévőnek gondolom addig a szintig, hogy mutassuk meg, a homoszexuálisok ugyanolyan értékes, izgalmas emberek, akikben van egy csomó érdekes dolog, nem kell tőlük félni, lehet velük beszélgetni, nem a szexuális másságuk határozza meg őket, lássunk ennél tovább. Csak néha az a benyomásom, hogy épp a "homo-társadalom" áll meg ennél a pontnál.
De nem értek egyet azzal, hogy homoszexuális emberek, az ő szervezeteik és programjaik "segítsenek" az én gyerekemnek a nem identitása "megtalálásában", köszönöm, ezt bízzák ránk.

Ami ennél is jobban aggaszt, az nem is az ilyen iskolai, többé-kevésbé megtervezett, kontroll alatt lévő programok, hanem hogy egyébként a kiforratlan, orientálódó fiatalok simán hozzájutnak (nem is kell nagyon jutni, dől minden médialyukon) a homoszex mintákhoz, fő- meg délutáni műsoridőben a kereskedelmi adókon, vagy nem is szex-, de még divat- meg életmódmagazinok címlapján is minden újságárusnál, meg sem kell vennie az újságot, el se kell fizetni a pornócsatornára. És közben itt van az a helyzet(lásd a legújabb bejegyzést hol találunk párt ügyben), ami nemcsak a keresztény fiúklányok gondja, hogy hol, milyen keretek között találkozzanak és ismerkedjenek az ellenkező nem képviselőjével. Azonos nemű barátja, haverja mindenkinek könnyebben akad, egymással kapcsolatban kevesebb a gátlásuk, hát nem kézenfekvő, hogy egymás közt szerezzenek első szexuális tapasztalatot? Ez sokkal jobban aggaszt, mert ettől tényleg több elbizonytalanodott, megkeseredett, eltévelyedett fiatal, majd felnőtt lesz a gyerekeink között...

Érdekelne, honnan lehet tudni, hogy a papok (rk) közöt valóban ilyen magas a homoszexualitás aránya. Mert ha tényleg, az komoly érv lenne a viselkedés tanult volta mellett, nem?