Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frks

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos pontosan ezért kell Avalung és lavinazsák (ABS, BCA, vatevör).És persze sisak.No meg szemüveg.Érdemes megfigyelni, ahogy a BCA kilövése után a srác a felszínre kerül és nem pörög. A lavinában sodródó test térfogata számít, ne vedd le a hátizsákod, ha lavinalejtőre érsz…..
 Ha már nem maradt hely az önkifejezésre a házak falán és a gyártelepek oldalán, fejezzük ki magunkat a természetben, például fővárosunk egy közkedvelt mászóhelyét rondítva össze ezzel!A művészet nagyon fontos. És tudom azt, hogy alapvetően velem, meg természetszerető,…..
Fókablog Grossglockner, télen. 2010.12.13 09:33:00
 Álmosék elmentek, megnézték, és ugyan nem mászták meg, csináltak egy szép túrát és egy jó videót.A Grossglockner 3798 méteres magasságával a Keleti-Alpok egyik legmagasabb csúcsa, 2423 méterrel emelkedik a Brenner-hágó fölé.            …..
Fókablog Fátra szezonnyitó 2010.12.10 09:26:00
 Zsolték a hétvégén a szlovákiai Fátrában jártak, amíg mi az Alacsony-Tátrát hódítottuk meg. A tegnapi Mt.St Elias-t is maga mögé utasító, vérfagyasztó videóbeszámolót alább tekintsétek meg. Csak erős idegzetűeknek ajánlom!Vér, verejték, freeride..
 Idén leszáll közénk az immáron ötödik alkalommal megrendezett ReelRock Film Tour, az extrém sport világát szakavatott őrültségein keresztül bemutatni kívánó kisfilmek eseménye.  A filmeken látható fiatalok emberfeletti teljesítményeket visznek véghez, ami valljuk…..
frks 2010.11.26 21:10:43
frks 2010.11.30 20:35:26
@balega: vazze' pedig direkt dvd-t irtam be a keresobe es ezt dobta ki. mondjuk fel kellett volna vennem a szemuvegemet... no igen. mindenesete, ha apr. elott talalnek valamit, szolok. tavaly persze lecsusztam a mozibemutatorol...
 A fokaface követői, olvasói az elmúlt napokban találkozhattak jó néhány képpel, amiken azt demonstráljuk, hogy egy kifeszített hevederen megállni, menni, leguggolni és háztartási hulladékból atombombát készíteni nem is olyan nagy ördöngősség, vagy legalábbis nem…..
 Újabb, sikeres, amortizációs hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Péntek éjjel Kaiserbrunn (Höllentall) felé vettük az irányt, és szombaton korán reggel (11:30) sikeresen megkezdtük a Des Kessels neue Kleider meghódítását. Amit sötétedés után nemsokkal be is…..
Hely: Ausztria / Hoher Dachstein 2995 m Időpont: 2010.04.17. szombat Túratársak: Kóczián Tibor (Kóc) Pintér Farkas A túra nehézségi fokozata II-es volt. Bővebben a lavináról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Lavina Lavina előrejelzés a Steiermark területen:…..
frks 2010.04.21 13:56:20
frks 2010.04.21 13:57:15
Fókablog Napló: Hochschwab 1. nap 2010.03.13 17:53:00
 Mottó:Mi a kegyelmi állapot?Közel kerülni FényJézushoz....   Nem szabad síliften ülni, mert ehhez hasonlóan mélyen szántó témákra ilyen konszenzusos konlkúziók születnek. Én kérek elnézést!  Hochscwab egy kicsiny siközpont 380 km-re szép fővárosunktól.…..
 További képek a mentésről  Lavina sodort el három magyar hegymászót a szlovákiai Magas-Tátrában a Poprádi-ház közelében, a Tények értesülései szerint egyikük a Mount Everestet is megmászó Erőss Zsolt. Egyik barátja azt mondta a Tényeknek, hogy Erőss biztosította…..
  Egy hosszú, fehér, átsíelt téli szezon nem nagyon hagy nyomot a maga tisztaságával fókánkon. Ám, ahogy beköszönt a tavasz, egyre jobban olvad a hó, vizesedik a fóka, ráragadnak a fenyőtüskék a ragasztórétegre. Több elmélet is van a fóka karbantartásra, és a…..
 A közös élethelyzetek, barátság, kalandkeresés, érdeklődés, egyfajta szenvedély hajt minket a hegyek világába. Valaki túrázik, mások sziklát-, sokan hegyet másznak, van aki a síalpinizmusban találja meg azt az erőt, élményt, átszellemülést, vagy bármit ami fontos és…..
frks 2009.11.16 13:32:07
@viktor.agoston: jol hagzik! es ezt milyen anyagok alapjan allitod össze? ezt amugy ismered: www.lawinenscout.at/ ?
ha valami konkret segitseg kene, akkor szoljal!
frks 2009.11.16 15:51:47
@viktor.agoston: ok, ezen igy dolgozhatunk! ha atküldöd, amit csinaltal, akkor szivesen megnezem (marcsak kivancsisagbol is) es ha valami fontos dolgot erdemes volna meg hozzatenni, akkor azt egyeztessük! igy nekem se kene olyan dolgokat leforditani, amit mar valoszinüleg te összeraktal. az elerhetösegem (mail) gondolom megvan...
Mi, akik sokat megfordulunk lavinaveszélyes területeken, azt hiszem igen gyakran gondolunk arra, hogy milyen élmény lehet elsodortatva lenni, eltemetődni. Tartunk is tőle, de valahol lelkünk egy eldugott zugában izgat is minket, hogy milyen az ellenfél. Az alábbi video nyújt némi…..
    Was is los?!- Támadt nekem eme költői felkiáltással a Johannishütte ajtajában a korántsem kedves házinéni. Fáradtságtól elhomályosult tekintettel csak annyit válaszoltam –mellesleg adekvátan-, hogy: „Ja”.     …..
 Az elmúlt hétvégén hőmérőink nem létező és biztonsági megfontolásokból betiltott higanyszálai előszőr verdesték a 20 fokos álom határt. Szedtük is a sátorfánkat, hogy túrázzunk egy kiadósat a Magas-Tátrában.                …..
frks 2009.04.19 21:22:47
@bonakovacs: hello, mit nyomtatok a hohegyen?

f