Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chabodeux

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KRESZ szabályait áthágom akkor, ha az állapotos feleségemet viszem a kórházba – mondta tegnap az ATV-ben Giró-Szász András. A kormánynak most állapotos a felesége, azt akarod mondani? – kérdezte Bánó András, a műsorvezető. Amit az állapotos feleséggel kellett…..
Chabodeux 2010.11.18 18:35:02
@kolbászoszsömle:
Attól tartok kicsit túlértékeled a demokráciát :). A politika az elit játszótere, a nép csak szimbolikusan van bevonva ebbe a játékba = sosem tudhatjuk mit is fog csinálni egy párt ha hatalomra kerül. Választási program alapján elénk tárnak valamilyen cselekvési tervet, amelyet azonban nem kötelességük betartani, sőt a gyakorlatban nem is szokás.
Második részéhez a postodnak annyit füznék, hogy a demokráciát nem az alkotmány, vagyis a strukturális keret biztositja, hanem a társadalmi normák és a politikai kultúra. A fidesz jogilag bármit megtehet, csak a társadalom türőképességét kell szemelőtt tartaniuk, meglátjuk ez hová vezet.
Szerintem az ellenzéki professzionalitás bizonyitja, hogy értenek a politikához, és nem kellene minden random embernek azt hinnie, hogy ő jobban tudja.
Kodó veled nem kivánok vitába keveredni. TE voltál az első ember az oldalon, akit vmi random komment alapján belehelyeztem a képzeletbeli reménytelen kategóriába :(

Azért az érdekes, hogy az általad leirt angolszász diszpolgár modellje, jelentősen egybe esik a fidesz által vizionalizált tökéletes választópolgár elképzeléseivel! Szóval inkább a Te lelki fejlődésed kellene szemügyre venni. Mi is okozta ezt az elhatárolódást a politikától, és miért is feltételezzük, hogy nyugaton minden szebb és jobb
Chabodeux 2010.11.18 19:00:29
@lüke:
A random ember alatt a magyar mentalitást értettem. A magyar politikai elit presztizse eszméletlenül alacsony, mindenki megveti az ország vezetőit és azt képzeli, hogy ő jobban ért hozzá. Ezzel szemben én végtelenül optimista vagyok. Hogy miért? Orbán Viktor kezd öregedni, és a retorikából itélve valami NAGYOT AKAR ALKOTNI. Elképzelhető, hogy nem jó az irány, de legalább történik valami és nem az a nyomasztó kilátástalanság uralkodik, mint az utóbbi néhány évben. Csak annyit akarok, hogy a Fidesz kapjon időt arra, hogy le tegyen valamit az asztalra és ne ássuk el őket az első pillanatban, már csak azért sem MERT NINCS ALTERNATIVÁNK!
@Malachi:
Biztos, hogy vannak terveik, csak ezt nem feltétlenül kivánják megosztani velünk. Jelenleg a szimbolikus retorika az egyetlen kommunikációs anyag, ami kikerül a kormány kezéből, de ők is tudják, hogy csak átmenetileg tudják ezt fenntartani.
Chabodeux 2010.11.18 19:16:55
@kolbászoszsömle:
Smart boy! Demokratikus rendszer felszámolása durván hangzik. Inkább olyasmit tartok reálisnak, hogy ha nem jön be a gazdaság fellenditése, akkor Orbán adni fog magának még 4 évet, és elképzelhető, hogy ez egy ördögi körbe torkollik, de ilyen esetben a párton belül szerveződne ellenállás és a demokrácia rövid távon belül vissza állitódna! Viszont ha a gazdaság tényleg elindul felfelé, amire reális esély van, akkor minimális strukturális változtatások mellett is képes lesz Orbán király hatalmon maradni, ergo marad a demokrácia :)
@Darkhorse:
Természetesen igazad van, de ezt nem nehéz belátni, persze az emberek nagy többségének ez igy sem sikerül
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
Chabodeux 2010.11.18 02:52:38
@k.lina:
Demográfiai adatok hiányában csak feltételezem, de szerintem a határontúli román lakosság aránya messze elmarad a magyar helyzettől és ezért nem indulhatunk ki a román példából. Felvidékiként számomra nehéz elképzelni, hogy az anyaországi magyarság csak úgy megemésztené, ha olyanok befolyásolhatnák a magyar politikát, akik nem is élnek az országban. Szóval én a szavazójog kiterjesztését is valamilyen erősen visszafogott rendszerben képzelem el.

A 4 éves ciklus nekem szentnek tünik. Már igy is sokan féltik a demokráciát a Fidesztől! Nem lenne bölcs dolog egy ilyen rendkivül erős szimbolikus értékkel biró szokáson változtatni. Ha a Fidesz megpróbálja strukturálisan bebiztositani hatalmát, akkor azt mindenképp más módszerekkel kell elérnie. Határontúliak bevonása tünik a legegyszerübb megoldásnak, de akár a valásztási szabályok megváltoztatása is elképzelhető.

Az Ab a magyar szemlélettel ellentétben, NEM TARTOZIK szorosan a demokráciához, legalábbis nem egy alapköve. Valójában nem is értem miért érzi a "nép" olyan szentnek az Ab-t?! Elvégre ez egy elitista, liberális,a társadalom csak egy nagyon kis rétegének a szemléletét képviselő testület, amely egy korábban összeállitott törvény gyüjteményt védelmez, esetenként a racionalitás és a haladás ellenében is! A demokráciát a nép és az általa elfogadott normák és a politikai kultúra biztositja és nem az alkotmány!
Chabodeux 2010.11.18 14:51:26
@agentT:
Német óra? Szerintem oroszt tanulj! A keleti testvérek biztosan szivesen látnának egy ilyen emelkedett és bölcs gondolkodót :)
Na fél2, mindjárt itt a Zoli, hogy idegbajt kapjon tőlem még az utsó pillanatokban, mert mindig félek, h itthon hagyok vmit. 2 körül indulunk, vagy előbb, aztán 6kor száll fel repcsi, aztán 8 után érkezés, és irány D-hez, úgy 10 körül már megérkezettnek érezhetem magam…..
Chabodeux 2010.06.15 10:45:35
Érdekes...Indexen akadtam rá a történetedre/blogodra és felkeltette az érdeklődésem. Mindig is érdekelt a pszichológia, de főleg az értelem/tudat hatalma, ha szabad ilyen elvontam fogalmaznom. Az igazság az, hogy én mindig is szkeptikus voltam a mentális betegségekkel kapcsolatban, sőt, némely "normális" betegség is pusztán képzeletben létezik. Nem állitom (alig tudok vmit a betegségről sajnos), hogy ez esetben is erről lenne szó, inkább az elméd befolyásának a mértékéről szeretnék érdeklődni egy-egy mániás v. végletesen depressziós korszakodban.
Főleg az a mondat fogott meg a "diványos cikkben", hogy nem érted 5 perce miért is tetted amit és mi motivált. Ez valóban őritően hangzik és még elképzelni is nehéz (bár hozzá kell tennem, én a múltbeli tetteimért nem vállalok felelőséget, mivel szentül hiszem, hogy tanultam a dologból és most már jobb vagyok :), tehát abban a hitben élek, hogy a tudatom állandó fejlődésben van )Ezzel együtt, amire kiakarok lyukadni az az, mint ahogyan te, mármint Te, is emlitetted vmelyik bejegyzésedben, hogy logikusan gondolkodol, sőt néha túl bonyolitod a dolgokat, tehát feltételezem bármilyen "hangulat-fázisban" is vagy, a logika és az értelem kell, hogy irányitsa a tetteid. ---itt elakadtam és 5 perc gondolkodás után arra jutottam, hogy a cikk végén emlitett buddhista vonalon indultam el én is. A tudat állandó, tehát a hangulatod változik, amely erős érzelem löketeket generál, ami átmenetileg mégis csak megváltoztatja a tudatod, igy a józan itélőképességed.

Most szembesültem a kérdéssel miért is okoskodom itt, mikor semmit sem tudok a dologról, feltételezem túl lusta vagyok utána olvasni és könnyebb Tőled infót kérni( arról nem is beszélve, hogy a személyes tapasztalat mindig megbizhatóbb) és feltételezem ezzel az értelmetlen elmélkedéssel akartalak kifejtésre sarkallni :)

Elméletem szerint enyhe pszichopata tendenciákkal birok, ezért is vonz engem ennyire ez a téma, mivel valamilyen szinten az értelmet háttérbe szoritja átmenetileg az érzelem, és ez számomra ismeretlen és rendkivül nehezen elképzelhető (Márha a hangulatot érzelemnek vehetjük ),

P.S. Elnézést, hogy csak úgy ide "off-topicozok", de igy első nekifutásra nem találtam konkrét elérhetőséget, és az amúgy is túl tolakodó és személyes lett volna, igy simán ignorálhatod a kommentem :)

Üdvözlettel Chabodeux
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..