Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Zoidberg

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemzetközi hírnévre teszünk szert lassan, most hallottam, hogy Koppenhágában is olvassák a blogot. Micsoda dolog ez, nektek szabad? Ez nem mókuskodás? De ha már itt tartunk, esetleg megmutathatnátok M-nek is. Nem csak elmesélni neki, hogy a fiam most micsoda C típusú bajforrás lett.…..
Dr.Zoidberg 2007.04.30 01:40:15
Dr.Zoidberg 2007.05.02 19:31:39
"Ha jól értettem, a szciónál meg vannak jól kvantálható fokozatok, clear, stb."

Elméletileg. Gyakorlatilag ugyanolyan dokumentált adatok szerint, mint amelyik szerint a pszichiátria is követett el rémtetteket, ezeknek a szinteknek az elérése nem egyszer végződött pszichózissal és a hozzájuk vezető út is. ez világos pl. a fishman - jelentésből, meg még sok magyarnyelvű adatból is. Hangsúlyozom, az egyházról beszélek.

"Vannak rossz történeteim, pszichológusok által megbaszott feleségektől. Szó szerint. Ki él vissza a gyűjtött adatokkal, és hogyan?"

Nekem meg vannak jó történeteim. Elég jó rálátásom van erre, mivel közeli rokonom pszichológus. Ettől függetlenül biztos van olyan ember akit mondtál. "Pszichológus"nak nem nevezném, mivel olyan lelki betegségben szenved, ami elvileg nem engedhetné azokra a kompetenciákra hogy pszichológus legyen. A "ki él vissza a gyűjtött adatokkal és hogyan" kérdés mire vonatkozik?

"Hadd óvjak most, a pszichológus szakmai kvalitása, és az, hogy mit gondolnak róla, két különböző dolog."

Persze. Épp erről beszélek.

"A CoS és a valószínűleg a szciósok meggyőződtek arról, hogy az elektrosokkos reset, mint alapállás után már sokkal több jó nem jöhet."

Azért ez nagyon nem igy van. Az esetben szó sem volt elektrosokk - kezelésről, még akkor sem, amikor, miután a delikvens némi szcientológia után úgy döntött hogy marad a pszichiátriánál. Miután másodszor is elszakitották, utána lett öngyilkos. Több mint hatszázezer forintot költött az "egyház"ra, de miután se a szaunára, se a vitaminra nem reagált, lemondtak róla. Ezután lett öngyilkos. Az elektrosokkot már nem használják csak úgy, az "elektrosokkos reset, mint alapállás azért nagyon túlzó. Szerintem sem kéne sehogyan sem használni, de már "csak" akkor használják, ha valaki állandó kezelésre szorul és nem reagál egyáltalán sem a pszichoterápiára, sem a gyógyszerekre, amiket hangsúlyozom, szintén nem védek. De ez tény. És ez a személy egyáltalán nem ilyen eset volt.

"Ez persze megint nem magyarázza meg az okot, amiért pszichiátereket bíróságon kellett horribilis kártérítésekre kötelezni. Emberek évtizedes, ok nélküli fogvatartásáért."

Én sem akarom védeni a pszichiátereket elvakult módon. Ha ilyet tesznek egyesek, bűnhődjenek is. Csak a szci egyház ellenében gondolom, hogy ezerszer jobbak. És már többet ismerve a zónából, nem véletlenül használtam az "egyház" kifejezést.
Dr.Zoidberg 2007.05.03 15:32:17
distinct:

"Dettó. Egy állítás, egy tagadás. :-) A pszichológiát még egy helyütt sem láttam azonosítani a pszichiátriával. Ami butaság is, szerintem. A pszichoterápiát (amit elsődlegesen a szci a pszichiátriával társít) és bizony az általam eddig érintőlegesen megismert ágazatokat moslékkal azonosítom. Ez vélemény. :-)"

Persze, jogod van hozzá, de mint ahogy én is utánajártam a szcinek és szerintem már több a rálátásom, úgy szerintem a pszichológia kizárólag "baszásmentes" részének is kicsit nézz utána, ha komplexebb rálátást akarsz.

A story kemény...van hova fejlődni, abszolút nem mentek fel senkit...gáz amit műveltek.

"Ami a megbaszott feleségeket jelenti: ha egy pszichológus egy feleség lelki érintettségét kihasználva szeretőjévé teszi azt, csekélységem szerint el kell páholni. És láttam ilyet, és megúszta. Ravatal."

Persze, de erre irtam azt, hogy az nem pszichológus...mondjuk kettőn áll a vásár és itt azért eszembe jut a történet Koppenhágáról a te szemszögedből amivel én is tudok azonosulni...érted. Ha valaki szeret, az a világ ellenében is téged választ, nem Koppenhágát vagy egy ilyen "pszichológus"t, akit amúgy én is legszivesebben lekennék.

"Ilyet láttunk már több helyen. De hát ugyanezt elmondhatnám én is, aki járni nem tudtam rendesen évekig. "Idegi alapon". A kurva jó anyjukat a ravatalon. Ja, és a szció segített eljuttatni a felfedezésre, mi a baj. A sebészeti konzílium utána következett. Meg a megoldás."

Ezt elhiszem, pont a kiterjesztettebb nézelődéseim kezdenek egyre hajlamosabbá tenni, hogy a szci módszereket legalábbis tőből ne utasitsam el. Majd talán még pozitivabban is fogok állni hozzájuk. De az egyház az más kategória, arról még meg se próbáljon senki győzni hogy jó, mert kiröhögöm.

Még egy kis szösstenet Gigi1 mondandójához:

""Míg a tanárok és a pszik meg sem próbáltak együttműködni a szcivel."

Szerinted hogyan tudnának a pszik együttműködni egy olyan szervezettel, ami alapból elutasítja minden módszerüket, be sem vesz a tagjai közé olyat, aki valaha is állt pszi kezelés alatt, vagy ha mégis, akkor emiatt mittudomén, hány "tisztítókúrán" kell résztvennie nem kevés pénzért? Olyanról még nem hallottam, hogy valakinek azért nem adnak pszi kezelést, mert valaha is köze volt a szcihez.
És persze a tanárokat is megértem, hogy inkább választanak olyan nemzetközileg is elismert, szakemberek (sok-sok, nem egy!) által összeállított, bizonyítottan eredményes módszereket, mint egy olyat, amit egy sci-fi író talált ki:))""

Én annyit tennék hozzá ehhez, hogy a pedagógiához rokon szakmát tanulok; de nem is kell ehhez...csak egyszer, egyszer ne legyen elég őszinte pl. egy prevenciós szervezet ha általános iskolákról van szó...és onnantól kezdve én, mint gyakorló pedagógus, kötelességből és erkölcsösségből is szűrném. Elmondok hát egy történetet. Egy barátom húga általános iskolás volt, és a narconon előadott az osztályukban. Mindenkinek az adatát elkérték, amit a szci egyháznak továbbitottak rögtön, azóta kapják a mézes - mázos szci leveleket: "rég jártál nálunk, gyere el az x y rendezvényre", stb stb. Soha életében nem járt a szci közelében sem, a narconon élt vissza az adataival, és azóta küldözgeti neki a leveleket a szci egyház, kéretlenül, jogtalanul. Pedagógus szemmel ez elfogadhatatlan és mivel tömegjelenség is, nem is szólva a további ügyekről, én abszolút megértem az ellenállást. Ez csak egy szegmens de számomra már elég lenne atotális gyanúra bojkottra.

Translator:

"Hát igen, így nehéz lehet valakit meggyógyítani :)"
Hát a pszichológia nem is könnyű szakma, pláne az analizis. Ezért is irtam a hosszú felkészülési időt, amit megkiván.

"Szerencsére nem ilyen előítéleteim vannak :)))"

Ezt nem is gondoltam rólad. :)

Rémálom blog hehe... 2007.03.27 14:40:00
Megkaptam a narancssárga papíromat az egyháztól, amit -szkenner híján- most begépelek: SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ BUDAPEST HCO ETIKAI UTASÍTÁS…..