Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Milton

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ma a szemiotika prof hozott 3 cédulát, ez se kutya. én meg be voltam tojva, h mit akarhat tőlem... :)" (Karma Gedeon, kommentelőnk)  Együtt sikerülni fog! :)..
Vasárnap, hétfő      ..
John Milton 2009.04.18 11:25:59
@VayMárton: Ha sokan kérték a számlálót, akkor elfogadom, hogy van, de én magam nem használnám. Azzal is egyetértek, hogy sokkal nagyobb a tét, mint sokan gondolják, de az emberek nagy része, nem tud mit kezelni a téttel, a felelősséggel, leblokkol, elszalad előle. De visszamegyek a kályhához! Van durván 2000 aktivista, aki azt ígérte segít. Nem tudom ebből mennyi az, aki valóban aktív, de valami nem jól működik vagy működik, de nem látszik. Azt is értem, hogy tudatosítani kell mindenkiben, hogy nagy a tét. De amikor naponta egy halom levélszemét érkezik a e-mailben, biztos, hogy az a megfelelő megoldás, hogy a párt levelező rendszerétől is kapok napi legalább négy azonos tartalmú levelet? Biztos, hogy ez mindenkit további erőfeszítésre fog ösztönözni? Ha tévedek elnézést érte, de azt érzem nincs koncepció arra, hogyan is jön össze a kellő számú szelvény. Ötletek voltak szép számmal, de egy egységes és a napi feladatok és egyének szintjére lebontott akciótervet nem érzékelek!
Kicsit kezdem kínosan érezni magamat amiatt, hogy folyamatosan kritizálok, de értetek haragszom nem ellenetek!
John Milton 2009.04.19 10:35:21
@KA_Steve: Lassan ciki lesz, hogy okoskodom, de!
1., El kell dönteni mit akar a párt és milyen üzenetet akar küldeni az emberek felé!
Lehet Más a Politika! Ez telitalálat De remélem nem attól lesz más, hogy elhülyüljük, spontán lazán vesszük az egészet. Hiteles lehet az az üzenet, hogy ez a párt tudja, hogyan lehet rendbe tenni az országot, ha közben ilyen eszközöket használ? Én abban reménykedem, hogy a más itt nem a komolytalant, hanem a tisztességest, a szakmaiságot jelenti. Ez a videó minden csak nem profi. Ez jópofa lehet egy házibuliban egy házigyűjteményben, belső anyagokban de a nyilvánosságnak szánva nagyon kínos. Tudom, hogy sokan szeretik hangoztatni, hogy a politika nem öltönyös úriemberek szórakozás kellene, hogy legyen, de az a helyzet, hogy a politika véresen komoly, és profizmust és szaktudást igénylő tevékenység. Bár sokan lenézik Amerikát, az onnan jövő dolgokat, de én azért minden politikai pályára készülő emberrel végignézetném az Elnök Emberei sorozatot. Sokat lehet belőle tanulni.
2. Hiszem, hogy meg lesz a 20.000 db cédula. De ehhez sok mindenen kell változtatni. Nagyon sajnálom, hogy tegnap nem lehettem ott a Transit Caféban, remélem ott már összeállt az új stratégia. Ha nem akkor szívesen segítek, de azt sem tudom, kihez forduljak. (oké a Marci itt jelezte, hogy írjak neki, ezt meg is teszem) Amikor megkérdeztem ki a kampányfőnök mindig azt a választ kaptam olyan nincs, itt minden csoportmunkában folyik. Én gyakorlatból tudom, hogy ha valaminek nincs vezetője, felelőse, akkor az ritkán jön össze. Naponta számolatlan levelet kapok, de még senki nem hívott fel telefonon, hogy kell-e valamilyen segítség, hogy hány cédula van nálam (most egy sem, mert leadtam őket), ha van mikor adom le, vagy ki és mikor jön el érte. Ha egy pár fős, de állandó csapat rendezett és tervezett formában ezt a feladatot végigcsinálná szerintem megdöbbentő és örömteli eredményeket produkálna. A mit kellett volna másképpennel nem akarok foglalkozni, de a mit csináljunk másképp, most nagyon fontos lehet!
Go!
John Milton 2009.04.19 18:16:26
@VayMárton: Marci! Senki nem akar ítélkezni! Épp erről szól ez a bejegyzés halmaz, hogy többen szeretnének segíteni, de úgy érzik nincs rá szükség. Ahogy a „hülyeinformatikus” is említette, sokan segítenének, de valamiért mintha falat húztatok volna eléjük. Nem tudom kikből áll a kampánycsapat, de ha szerintük ez a videó rendben van, akkor komolyan el kell gondolkodnom azon, hogy a később elkészülő program vajon milyen szakmai színvonalat képvisel majd! Lehet, hogy nem vagyunk tisztában dolgokkal, de talán azért mert nem rendelkezünk megfelelő információkkal. Bevallom a napi első két Tőletek érkező e-mailt elolvasom, de utána már nem, mert az eleje mind az ötnek egyforma.
Pontosan tisztában vagyok vele, hogy alacsony a büdzsé, hogy sok mindent lelkesedéssel próbál pótolni a szervezet, de épp a kevés pénzt miatt volna fontos, a megfelelő tervezés a szervezettség. Én nem hiányolom se a plakátokat, de még az egyéb szóróanyagokat sem. A kopogtatócédulák begyűjtése nem ezen áll vagy bukik. Aki akar az ezek nélkül is talál minimum 10 olyan ismerőst, aki szó nélkül odaadja neki. Viszont ahogy az életben úgy itt is, nincs második első benyomás. Márpedig ez a videó, és még pár hasonló élmény inkább megnehezíti a későbbieket. Sokak szerint a rossz is jobb mint a semmi, hát én pont ellenkezőleg gondolom.
A problémák kulturált fevetése pedig soha nem lehet káros!
   Jönnek befelé szép számmal az ajánlószelvények azoktól, akik szeretnék, ha elindulnánk az EP-választáson, hogy legyen kire szavazniuk. Az alábbiakban azonban azt próbálom rekonstruálni, hogy tapasztalataim szerint milyen indokokkal szoktak nekünk ajánlószelvényt…..
John Milton 2009.04.17 22:35:33
@Vay M: Én a jót feltételezem de néha a rosszat tapasztalom. De újra hangsúlyozom. Nem azért jelzem a problémáimat, hogy másokat bántsak hanem mert segíteni akarok! Eddig is ezt tettem! Azt pedig nem szeretném ha azok közé sorolnának akik útólag okoskodnak.
John Milton 2009.04.17 20:36:51
@cowboy001: De miért zsebben? Miért nincs aki a pártból begyűjtse tőled? Lehet, már rég túl vagyunk a felén, de mindenki őrizgeti a szelvényeket. Én a kampányközpontban adtam le a céduláimat. Azt hittem nem álmodom. Egy magyarul alig beszélő úriember várt ott. Minden tiszteletem az övé, hogy vállalta, de nem neki kellene! A központ előtt semmi figyelemfelhívó, hogy hé, marha idehozd! A cédulák halomban, egy normál esetben cukorkát kínáló üvegben. Ha az aznapi gyűjtés, akkor remek, de ha nem, akkor mit kerestek ott?? A páncélban lenne a helyük!
Nem tudom, kinek hogy könnyebb, de leírok egy ötletet, bár lehet, hogy így van eleve, de azért leírom. Ha pl. mindenki kitűz magának x darabot, hogy addig hajt, amíg az meg nem lesz, addig az lesz az első, és ha több lesz, az csak jó, akkor van egy konkrét irány, és így jobban…..
John Milton 2009.04.18 11:16:21
@svaleria: Teljesen egyetértek! A munka nehezebb része az, amikor az ígéretekből valóságot kell csinálni! Csak sokan erre nem számítanak. Azt hiszik az illető odaígérte akkor majd biztos napokig, hetekig csak arra vár, hogy menjünk a céduláért. Ezeknek az embereknek a nagy része semmilyen motivációval nem rendelkezik a párt sikerét illetően, tehát nem is olyan fontos neki a valóságban. A cetlit ki fogják dobni, oda adják másnak stb.