Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h031109

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Science magazin 2000. november 10-ei (Vol. 290) számában megjelent „The Genetic Legacy of Paleolithic Homo sapiens sapiens in Extant Europeans: A Y Chromosome Perspective” című közlemény 9 év után is alapvető jelentőségű elemzésnek tekinthető a témában, mivel a…..
h031109 2009.07.02 21:40:53
@minibit: "nem mi beszélhetünk szláv ősökről hanem ők magyar ősökről" -- nekem ez pont fordítva jött le. 4-6 generációra visszamenőleg simán vallják magukat magyarnak Tóth, Németh, Horváth vezetéknevű emberek. És amennyire én utazgattam az országban, az alapján nekem úgy tűnt, hogy a Dunától keletre jóval több barna hajú - barna szemű ember él, mint attól nyugatra. Biztos az ősmagyarok úgy települtek le, hogy a szőkék, kék szeműek direkt nyugatra költöztek.
djkaty beküldése nem az a klasszikus félrefordítás, de arra jó példa, hogy mi történik, ha a fordító nem gondol bele, mit írt le:Mostanában sokat nézem a Gyilkos elmék című sorozatot, gondolom, már megjegyezte itt valaki, hogy az első évad kezdetben Kriminális elmék címen…..
Cső, cimbik! Na, ez is eljött, most gondolom örül a Gyula, mint Kisnovák a szociális támogatásnak. Az Arany Farmermellény 2008 első helyezettje ifj. Farkas Gyula, kamu blogger, önjelölt szórakoztatóipari szakmunkás. A formára akkor figyeltem fel, amikor az egyik posztomra válaszul…..
h031109 2009.05.30 20:05:22
@semota: Ez a srác a videón nem egyszerűen különc vagy bogaras, hanem beteg szegény, a szó valódi értelmében. Nála ez nem póz (vagy ahogy ti hívjátok: modorosság). Azt hiszem, nagyon sok ilyen ember van, akiken már gyerekkorukban látszik egyfajta korlátoltság, van az emberi érintkezésnek egy olyan része, amit számukra teljesen homályos, és nem is nagyon fogják fel, hogy mit nem fognak fel. Nem tudom, hány ilyen gyerekkel foglalkozik fejlesztő pszichológus, akiket én ismertem, azokkal nem foglalkozott senki.
h031109 2009.05.31 07:54:35
@semota: Akiket én ismertem, azoknak annyi átment, hogy valami nem frankó, de fogalmuk sem volt, hogy mi. A filmen látszik szerintem a gyereken, hogy ő sem tudja, hova tegye a dolgot sokszor, és talán éppen azért, mert tudja vagy érzi, hogy bizonytalan, mindig hajlik arra, hogy elfogadja azoknak a véleményét, akik szerinte jobban értenek ehhez -- vagyis az interjúkészítőkét. Ijesztő vagy szomorú -- ahogy tetszik --, hogy milyen elszántan kompromisszumkész, és mennyire meg akar felelni: annyira, hogy még olyan irányba is hajlandó az öninterpretációját elvinni, amit addig ő nem is gondolt volna.
seth_greven beküldését a szóhasználata miatt csak ilyenkor, szombaton este lehet kitenni. Két érdekességre hívnám fel a figyelmet: a beküldésben két félrefordítás található - az egyikben egy pornószínész nyilatkozik, de a címben kipontozott kifejezés a másik részben…..
h031109 2009.05.31 01:55:34
@lizocska: asszem Mao elvtárs nem engedélyt kért, hanem a "kommentelni a postot" fordította le ("hozzászólni a bejegyzéshez"). ;)
h031109 2009.05.31 01:57:35
@Eddie Krueger: csontváz a szekrényben = vaj a füle mögött -- ez henial! :)
Az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója szerint skizofrén lehet az elmúlt időszak cigánygilkosságainak elkövetője. Amint már az Index is megírta, sikerült ezzel jelentős hülységet mondania Meglehet, túl sok amerikai filmet nézett, pedig érdemes lett volna…..
h031109 2009.04.29 13:04:49
@Dee_: apropó: influenza! Mindig erősen figyelem, de én mindig úgy hallom, hogy azt mondják a milliós fizetésű sztárhírolvasók, hogy infULenza. Ahogy a "Mari néni" is mondaná. (Inkább egyébként az a baj, hogy az átlagember is, ha náthás, influenzásnak hiszi magát, nem fordítva.)

@beelabaa: Egyetértek azzal, hogy felelős beosztású ember ne nyilatkozzon hülyeségeket, de meglehetősen eltúlzottnak tartom ezt a parát, hogy az igazi skizofrének társadalomba való beilleszkedését nehezítené X rendőr elszólása.

@Dee_: Szerintem a hülye amcsi tévésorozatok "skizó"-i többet ártanak, de azt még eddig senki sem tette eddig szóvá. Amúgy szerintem annyira szakszó a skizofrén, mint a DNS, az AIDS vagy az általad is említett influenza: Mari néni is hallott már róla, használja is, és bizony nem pont arra, mint egy szaktudós.
Róbert beküldéséből vita lesz, érzem, pedig igaza van:A BKV honlapján ütötte meg a szememet egy érdekes fordítási kísérlet. A Mozgásba hozzuk a várost mottót próbálták angolra áttenni úgy, hogy We make the city move, ami valami olyasmit jelenthet, hogy mozgatjuk a várost…..
Kabeka költő kérdéssel zárja beküldését, de én még a költői kérdésekre is tudom a választ, csak olvassátok végig:Tegnap este ment az AXN-en a Reaper - Démonirtók sorozat 16. része. Nem emlékszem pontosan, mert nem írtam le azonnal, de arról volt szó, hogy a srácok egy…..
h031109 2009.04.19 12:56:36
@lizocska: akkor vegyük át röviden :)

Zsarolás:
A zsarolja B-t = A nem cselekszik, ha B fizet =
A~cs, if Bf

Megvesztegetés:
A megvesztegeti B-t = A fizet B-nek, hogy B cselekedjen=
Af:Bcs

:)
Félrefordítások Missile bázis 2009.04.17 11:58:43
magalenin írt nekünk:Tetszik a blog, nem gondoltam volna, hogy ennyi hülyeséget képesek "elfordítani" azok, akiknek ez a munkája...Kb. 1 hónapja lehetett a tv2-n a Peacemaker (vagy bármikor is volt, mindegy, gondolom ugyanúgy rosszul volt írva máskor is). Az elején rakodják…..
h031109 2009.04.17 18:53:15
@daniferi: pedig bölcsebb lett volna Kütyü felügyelőnek fordítani.