Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a.u.r.o.r.a

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szenzációs felfedezés! Hosszas előkészítés után nagy várakozással vágtam bele a kertem felásásába tél végén. A munkálatokat az tette szükségessé, hogy be szerettem volna vetni zöldborsóval és répával. A terület már régen is ismert volt, Anonymus például…..
a.u.r.o.r.a 2009.08.13 17:19:00
Képszerkesztőnk, Bálint történetét olvashatják az alábbiakban: "Az van, hogy hétvégén lent voltunk Gyugyon, és a nagy viharban lefújt egy fiókát a fészekből. tök aranyos, meg minden, a fészket nem találtuk, egyébként sem tudtuk volna visszatenni. Felhívtam egy…..
a.u.r.o.r.a 2009.07.27 10:28:15
a.u.r.o.r.a 2009.07.27 14:27:33
@2Bálint: mondom: Dönci :D
Sosem értettem, miért reklámoznak minden mentolos dolgot azzal, hogy így hűsít meg úgy hűsít. Hűsít a francokat, van az a fura fanyar íze, aztán szevasz. Aztán jött Drótmalac, és felvilágosított: hiszen Pataki Attila még egy legendásan nyálas számot is írt arról, hogy Menta…..
a.u.r.o.r.a 2009.07.27 13:11:18
@Gee Halen: ment a hűtlen nehéz fejjel...Most ugyanez egy kicsit másképp: Menta Hűt Lenn...Biztosan hallottad már, csak nem ugrik be :) Eldalolnom nem sikerül így írásban, sajnálom, de ennek csak örüljön mindenki, mert elkerül vele egy lelki károsodást :D
Lányok! Ne gyötörjétek magatokat 90 napos, lúgosító meg ki tudja még hányféle diétával! Nem kell új fizura, smink és feromonos parfüm! Nem kellenek a bonyolult randitrükkök, meg a társkereső oldalak! Ha megvan a kiszemelt pasi, egyszerűen csak építsetek a megadott…..
a.u.r.o.r.a 2009.07.25 13:42:05
:D
Rájöttem! Barátnők 2009.07.23 10:34:00
A fiúkhoz hasonlóan, a lányok között is létezik barátság, amely szerencsés esetben akár egy életen át is kitarthat. Mégis, általánosságban elmondható, hogy az egymáshoz fűződő baráti, helyesebben barátnői szálak sokkal felszínesebbek, mint az igazi férfi barátságok…..
a.u.r.o.r.a 2009.07.23 13:51:21
@21méter: na, ezzel a divatrol szolo posttal egyetértek. De azért azt ismerjuk el, hogy a kommunistázás-buzizás-zsidózás-nácizás stb.- nak is van divatja, hulláma manapság söpör végig a neten.
a.u.r.o.r.a 2009.07.23 13:52:43
@a.u.r.o.r.a: és én nem fogom ezt a divatot oly elvakultan követni, mint sokan.
a.u.r.o.r.a 2009.07.23 13:55:01
@csönd nesz rizs: ezt mondd el szépen másoknak is. Akik előtted zsidóztak itt oly nagy hévvel.
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint etikátlan, hogy az alapképzésben nyelvvizsgához kötik az oklevél kiadását a felsőfokú intézmények. Nos, röviden: szerintem meg etikátlan, hogy mindenféle bunkó szülők minél könnyebb úton szeretnének diplomát kicsikarni az…..
a.u.r.o.r.a 2009.07.21 10:22:17
@Káposztakukac: a szociális munkásnak is nagy szüksége van a nyelvre, főleg, ha nem itthon tervez dolgozni, hanem külföldön, Afrika, Ázsia stb. Persze ehhez inkább az ottani, nálunk nem is tanított nyelvekre, de azért az angol, francia stb. elvárható.

a posthoz: Úgy általában pedig egyetértek azzal, hogy megkövetelik a nyelvvizsgát, ez csak előnyt jelent, hátrányt semmiképp. Nekem magamnak is jobb érzés, ha beszélek egy idegen nyelvet és nem kell zavarba jönnöm, ha majd egyszer külföldre kerülök, akár csak kis időre.
Nem értek egyet azzal, hogy legyen nyelvvizsgája a bölcsésznek, a mérnököket meg hagyják békén. A nyelvtudás ne fügjön attól, hogy milyen szakon tanul az ember. Előttem már írta valaki, hogy annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz. Egy magára valamit is adó ember megtanul egy idegen nyelvet, de mivel álláskereséskor nem elég azt mondani, hogy igen, beszélem ezt vagy azt a nyelvet, annak bizonyítékát is kérik, jó, ha megvan az a nyelvvizsga. És ha ezt már meg kell szerezni a diplomához is, annak csak örüljünk, a munkaerőpiacra már ezzel a plusszal kerülünk ki. Szerintem , ha nem lenne ez a követelmény, kevesen tennének nyelvvizsgát csak úgy, szorgalomból, mivel ugye nem kötelező. Kevesebben is tanulnának idegen nyelvet, megmaradnának azon a szinten, amit elsajátítottak (vagy nem) a középiskolában. Az ember törekedjen arra, hogy ne álljon meg, tanuljon a diploma után is, de ne csak olyat, ami szorosan kötődik a szakmájához, képezze magát a nyelvek területén is.
a.u.r.o.r.a 2009.07.21 11:11:23
@_primus_: egyetértek. Az, hogy van nyelvvizsga, nem azt jelenti, hogy valaki 10 év után is folyékonyan beszéli az adott nyelvet, mégha nem is használta. De legalább az alapok megvannak és egy kis szorgalommal vagy gyakorlattal, pl. a munkájából kifolyólag felelevenítheti, sőt fejlődni tud, mert van mire építeni. Ezért is írtam előbb, hogy törekedjünk arra, hogy a diploma megszerzése után is képezzük magunkat. Jó pap is holtig tanul ugyebár.
a.u.r.o.r.a 2009.07.21 11:24:25
@bárisnya: azért ez enyhe sarkítás, úgy érzem. Az, hogy valaki nem puccos iskolába jár, vagy a család anyagi helyzete nem túl fényes, még nem jelenti azt, hogy a gyerek nem kapja meg az esélyt a nyelvtanulásra. Mi se élünk kiskirály módra, sőt, a szülők napi 10-12 órákat dolgoznak, de mégis megkaptam az esélyt. Gimibe úgy mentem, hogy előtte fél évvel kezdtem az angolt heti egy órában. Ott olyan tanárt kaptunk, aki finoman szólva is pályát tévesztett, az osztály leggyengébb angolosa is jobban ejtett ki egypár szót, mint ő maga. De: otthon leültem, végignyálaztam a könyvet, fordítottam, naponta órákig tanultam a szavakat, kifejezéseket és mindennek meg lett az eredménye. Nem mondom, hogy profin tudok angolul, egyáltalán nem, de középfokú nyelvvizsgára elég volt, és ha a jövőben megengedhetem magamnak, megpróbálom a felsőfokút is belőle. Mivel a nyelvtanfolyamok, a pár hónaposak is elég drágák, főleg a valamit is érők (pl. British Council-kurzusok), valószínűleg a jövőben is magam fogom tanulni, szorgalommal, angol könyveket olvasva, amelyeket közkönyvtárakból is be lehet szerezni. Ha nekem ez jutott, ebből próbálom kihozni a maximumot.
Csucsu - REFLUX Smooth Criminal 2009.07.05 08:00:00
Az egész világ Michael Jacksont gyászolja. Igen? Ki gyászolja? Csak egy körkérdés, hogy megszondázzam az éjjeli lepkéket, mert én nem. Aki utálta, az most rotyog magában, köpködi ki a répát, hogy tessék, már éppen kezdték elfelejteni, ahogy a másik buzit, Freddie Mercuryt,…..
a.u.r.o.r.a 2009.07.05 15:02:21
@dann: teljes mértékben egyetértek
Lángoló Gitárok A Nap Szara 2009.06.18 17:25:43
Ha valaki esetleg nem értené, hogy miért tart ott a magyar zeneipar, ahol éppen tart, azaz a béka segge alatt hat méterrel, benne a fekáliában nyakig, az vessen egy gyors pillantást erre a sajtóközleményre, majd a Műre, amiben a könnyűzene minden gyermekbetegsége előjön, inkluzíve…..
a.u.r.o.r.a 2009.06.19 10:10:26
@pingwin: én nem tudom, nem látok bele olyan mélyen, de az tuti: valami itt nagyon el van cseszve.
a.u.r.o.r.a 2009.06.19 10:22:32
@v2peti: hogy a helyi rádiók jok-e, nem tudom, nem nagyon hallgatok rádiót már jó ideje, a fentebb tapasztaltabbak miatt. De a helyi bandákra tényleg érdemes lenne odafigyelni és nem csak a közönségnek, hanem a "fejeseknek" is. Sokkal, de sokkal több fantázia és igény van bennük.
www.parameter.sk/video/2009/05/28/csallokozi-bandak-chat-noir
a.u.r.o.r.a 2009.06.19 12:32:18
@Antis: kimondtad a lényeget: "ezeket a csinált sztárokat kell ien fasságba belerakni.... " A valódi zenészek, tehetségek ugyanis nem asszisztálnak ilyenhez :)
myjesus a három fa 2009.06.03 13:15:00
volt egyszer három fa. egymás mellett nőttek az erdőben, jó barátok voltak. egy napon elmondták egymásnak, mik szeretnének lenni, ha majd nagyok lesznek. „ha felnövök, faragott kincsesláda szeretnék lenni, teli ragyogó drágakövekkel” - mondta az első fa. „ha…..
a.u.r.o.r.a 2009.06.03 15:47:26
myjesus közérdekű telefonszámok 2009.05.18 11:37:00
-ha szomorú vagy, hívd a jn 14-et!-ha valaki cserbenhagy, hívd a zsolt 26-27-et!-ha termékenyebb szeretnél lenni, hívd a jn 15-öt!-ha bűnt követtél el, hívd a zsolt 50-51-et!-ha aggódsz valami miatt, hívd a mt 6:19-34-et!-ha veszélyben vagy, hívd a zsolt 90-91-et!-amikor istent…..
Most kicsit elszakadok Budapesttől, persze csak részben. Családom (jogosan) morog, hogy miért járok lógó fejjel, görbe háttal. Ma kipróbáltam, milyen magamat kihúzva, egyenes gerinccel munkába menni. Nos: marha lehangoló és nehézkes.Ott kezdődik, hogy százkilencven centisen az…..
myjesus légy szíves 2009.05.06 07:22:00
megdöbbentően jó reklámmal találkoztam. egy margarint nyomattak benne, amely vigyáz a szívedre, nem emeli a koleszterinszintet, meg miegymás. a narrátor a szívről beszél, hogy (itt van egy csomó gondolat, ami most nem jut eszembe) tartsd közel szeretteidhez, és még, ha kőből van…..
imádkozni olyan, mintha egy baráttal beszélnénk az aarhus-i egyetem dán tudósai mágneses rezonanciavizsgálatnak vetettek alá húsz keresztény hívő tesztalanyt. azt vizsgálták, hogy az agyi aktivitásuk hogyan változik egyes helyzetekben, beleértve az imádságot.a kísérletben…..