Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mozaikcsalád

100 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időszámításunk előtt, a szocializmusban, az export-import cégek szűkös devizakereteinek az időszakában volt a kókusztekercs és a nem tudni pontosan milyen esszenciából előállíthatott kókuszfagyi. A rendszerváltás első eredményeként megérkezett a tíz dekás csomagolású…..
   Andalúziában tudnak ünnepelni. Hihetetlen fantáziával képesek Feria-t vagy Festejo-t varázsolni szinte bármi köré. Cordoba sem kivétel. Május első napjait a patio-knak, a virágba borult belső fedetlen udvarok fiesztájának szentelik és elindul a…..
Nem csoda, hogy Jenny Marx felfigyelt rájuk, hiszen a legprogresszívebb zeneszerzőnek tartott Richard Wagner, aki a nála 25 évvel fiatalabb Cosima Liszttel, három közös gyermekükkel és Cosima előző házasságából származó két lányával a XIX. század egyik leghíresebb…..
 Paradox ötlet. Ha a mostohaapa nem tud megbékélni azzal, hogy a felesége iránti szeretete nem elegendő alap mozaikcsaládjuk családdá válásához, akkor jelentkezzen egy olyan valóságsóba, ahol a mostohacsaládja néhány hétre kap egy vendégapát helyette és a mozaikcsalád…..
Két háztatás A válások nagyon komoly pénzügyi, anyagi következménye, hogy a két szülőnek ezentúl két háztartást kell fenntartani. Két háztartás drágább, mint egy háztartás...Mind a két szülőnek be kell látnia, hogy életük sokkal drágábbá válik. Annak a…..
Hurrá nyaralunk! A vakációk és az ünnepek azért különlegesek, mert együtt lehetünk azokkal, akiket a legjobban szeretünk. De a mozaikcsaládok életében a vakációk ünnepek megszervezése sokkal bonyolultabb és sem a kezdetekben, sem később nem feltétlenül az örömünnep…..
Ez az avokádókrém hagyma nélkül és margarinnal lágyítva készül, hogy azok is szívesen fogyasszák, akik megszenvednék a nyers hagymát. Az avokádóban az a nagyszerű, hogy csodálatos krém készíthető belőle, nagyon könnyen ízesíthető és nem lehet elrontani. A sötét…..
Matt Damon Hollywood fura figurája. Szinte észrevétlen, szinte átlagos. Olyan csendesen, hivalkodó külsőségek között ért fel a csúcsra George Clooney, Brad Pitt árnyékában, hogy észre sem vettük, hogy egy különleges férfi formálódott ki előttünk, akire fel kell figyelni.…..
Az elvált és gyermekükkel csak a láthatások során találkozó apák gyakori félelme, amire az anyák hajlamosak is ráerősíteni, hogy a gyermektartásdíj mértéke, összege, fizetésének gyakorisága, az anya elégedetlensége a láthatás megvonását eredményezheti. Nem mernek…..
 Barcelona mozaikjai egyet jelentenek Gaudival. Gaudi olyan könnyedséggel adott funcionalitást a mozaiknak az általa művészien megformált kéményekkel, padokkal, teraszokkal, homlokzatokkal, hogy hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a kevésbé formabontó, de a barcelonaság hangulatát…..
 Icek ucája. Mit mondott? Hova megyünk? - fordulunk körbe kérdően, amikor Ricsi, az angolos keresztnevű, mégis nagyon kínai, de évtizedes magyar tapasztalattal is felvértezett, a magyar rasszizmus elől hazájába visszamenekült, a kultúrális forradalom besúgó rendszerén…..
Hurrá, mozaikcsalád vagyunk! Ritkán hallható mondat. Nemcsak azért, mert a mozaikcsaládok maguk sem tudják, hogy ők mozaikcsaládok, hanem mert a mozaikcsaládok fejlődéstörténetében az összeköltözés pillanata nem biztos hogy eufóriát vált ki minden résztvevőből. A szülők…..
  Bár a nemzet atyja megtisztelő elnevezést a Függetlenségi háború főparancsnokaként és az Amerikai Egyesült Államok első elnökeként vívta ki, de George Washington apának is nagyszerű lehetett, dacára annak, hogy sohasem született gyermeke.…..
A láthatás mindennapi gyakorlata gyakran generál vitákat az elvált szülők között. Ahogy szembesülnek a kapcsolattartás tárgyában hozott döntés néhány negatív hatásával hétköznapjaikban, szeretnének változtatni jogaikon, kötelezettségeiken. Egy-egy konkrét eset láttán az…..
Az utál szó szinonímájaként és a gyermekkori rémálom szimbólumaként sajátos karriert befutott spenótnak hajlamosak vagyunk megbocsájtani, ha a párunk egyik kedvence. Vonzó tulajdonsága, hogy pürés és leveles formában mélyhűtött, jól adagolható változatai szezontalanná…..
Még a legintelingensebb, legdecensebb nőkön is eluralkodik a tipikus női ösztön és elkapja őket a harci láz, amikor a párjukkal együtt megkapják az előző házasság hozadékait, a gyerekeket és az exet. Míg az új feleség azon parázik elég jó anya tud-e lenni, addig a volt…..
Gondoljuk meg, hol leszünk május 2-án délután 5 órakor?A New York Times vállalkozik arra, hogy a világ lakóinak segítségével rögzítse a pillanatot és egy sajátos globális mozaikot kreáljon a világról. Részt vehetünk ebben a jópofa kis játékban, részesévé válhatunk a…..
Az anyja ellenem neveli a fiam. A volt férjem nem látogatja a lányunkat. A volt feleségem akadályozza a gyerekkel történő találkozásomat. Ismerősen hangzó vádaskodások.   Mit tehet a szülő, ha úgy érzi, gyermekei vagy az ő jogai a láthatással, kapcsolattartással…..
Az Anyámon a tanárom a mostohaapa mostohafiú kapcsolat keletkezésének pillanatát pécézte ki, egy pár napba sűrítve a köztük kialakult kegyetlen párharcot. Nem elég, hogy a felnőtt fiúnak ezentúl osztozkodnia kell egy mostohaapával, de az a mostohaapa ráadásul a gyerekkor…..
Az édesanya és a gonosz mostoha viszonya újkeletű jelenség. Euripidész 2500 éves drámáiból, a töménytelen Hamupipőke történetből és a népi szokásokból tudjuk, hogy a múlt századig elsősorban azt várták el a mostohaanyáktól, hogy helyettesítsék a meghalt édesanyát. Ma a…..
II. Rákóczi Ferenc mindig gyűlölettel gondolt mostohaapjára, Thököly Imrére, pedig a történészek summázata szerint Bocskaitól Bethlen Gáboron, a két Rákóczi Györgyön, az Erdélyre támaszkodó kurucokon és Thököly Imrén át zökkenő nélküli egyenes út vezet II. Rákóczi…..
A tiroli túrós galuska vaníliszószban kisütve legalább annyira macerás, amennyire finom, de hatalmas sikert lehet vele elérni. A túrósgaluska elkészítése igényel egy kis időt a tésztagyúrás és szaggatás miatt, de a jó hír, hogy a sütés történthet kicsit később és egy…..
A nyomásgyakorlás gyakori esete és a szülők közötti viták előidézője, hogy a gyermekkel együtt élő, gondozó szülő nem az időjárásnak és az alkalomnak megfelelő ruhával látja el a gyereket, hogy ezzel a megfizetett tartásdíjon kívüli ruhavásárlásra kényszerítse a…..
A 800 oldalas könyv látványa elsőre megrettentheti az internet által rövid, frappáns történetekhez szoktatott olvasókat. Ha az első retteneten túl jutottunk és hagyjuk magunkat beleveszni a regénybe, akkor egy lebilincslően varázslatos világot ismerhetünk meg a korral együtt…..
Színes,  varázslatos világ egy kolostor kertjében. A kerámia ülőkék, a kerámiával díszített oszlopok, a kerengő színes festményei pazar, délies hangulatot sugároznak. Micsoda színkavalakád. A nap sárgája, az ég kékje. A motívumok a hímzett konyhai falvédők világát…..