Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kopite

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem? 30 évre, svájci frankban? Tuti nem? Biztos benne? Érdekes .... Oszkó Péter kapott ...  Oszkó Péterről teljesen véletlenül pont tegnap írtam, hogy a Deloitte élén gőzerővel nyomul(t) a ciprusi offshore-bizniszben ('Minden út Ciprusra vezet'). Nos, szemmel látható a…..
kopite 2009.05.08 14:04:50
@zero:

azt a havi 3 millió bruttót nagyon alálőtted...

a 30 millió közelebb áll a valósághoz...
Gordon Brown miniszterelnök húszéves távlatból visszatekintve ítélte el azokat, akik annak idején a Liverpool-szurkolókat kárhoztatták a Hillsborough-i katasztrófáért, és állt ki a szurkolók és családjaik mellett, akik igazukért harcolva  végül elérték, hogy a kétezres…..
kopite 2009.04.16 18:24:00
nem kívánnék mélyen belemenni az urak itteni vitáiba.

a cikk az átlagnál jobban felkészült írás, hillsborough főbb kiváltó okait, a katasztrófa folyamatát és utóéletét nagyjából jól áttekinti.

van benne egy-két pontatlanság:

igaz, hogy a halálesetek szinte mindegyike mellkasösszezáródásos fulladás miatt következett be, azonban a többség nem a tömegben állva fulladt meg (bár ilyen is volt). a 3-as szektorban konstrukciós hiba miatt óriási nyomás terhelődött az emberekre, mivel egy hosszú diagonális szakaszon nem volt hullámtörő korlát. több száz ember súlya terhelődött egymásra az egyre növekvő tömegprésben, majd a legalul található korlát átszakadt. az ebben a sávban álló emberek 45 fokos szögben zuhantak egymásra. volt aki másodpercek alatt halt meg, voltak akik fokozatosan szenvedtek ki az oxigénhiánytól.

"Először egy kisebb kaput sikerült a tömegnek áttörnie, majd a nyomás alatt az egész kerítés leomlott."

a kerítés nem omlott le, bár néhány szakaszon az emberek puszta kézzel bontották, hogy így gyorsítsák az evakuálást.

"Noha az esküdtszék egyiküket felmentette, másikuk esetében pedig döntésképtelen maradt, a bíró pedig még a tárgyalás elején kizárta a börtönbüntetés lehetőségét, elégtétellel töltötte el az áldozatok családjait, a túlélőket és a Liverpool-szurkolókat az, hogy az igazságtételért indított kampány végül elérte célját, és tisztázta az áldozatokat és a többi szurkolót a hamis vádak és előítéletek kérdésében."

azért erről kérd ki a túlélők és az áldozatok családtagjainak a véleményét is...

a kommentelőknek: barnest nem a kop dobálta banánnal, hanem (az emlékezetes fotón) az everton drukkerek, meg még sok rohadt náci szerte a szigetországban.

aki többet szeretne tudni a témáról:
www.contrast.org/hillsborough/

justice for the ninetysix