Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pávkó

20 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hálaadástól Karácsonyig….Back to NY!   Kezdjük hát az elején! A Hálaadás, a karácsony és a Függetlenség napja mellett egy sorban áll az ünnepek közt az oviban, és pulyka a jele. Úgy esett hogy a 17. század derekán egy csapat brit, nevezzük öket pilgrimeknek, akik…..
Csak a kezemet figyeljék, mert csalok! A képeken Halloweennek semmi nyoma, ez való igaz, most mégis arról beszélnék elsőként, mert errefelé az ilyesmi nem tréfa dolog. illetve pont hogy tréfa dolog, nagyon is komolyan veszik itt a halottaknapi mókát. A történetet tán mindenki…..
Itt San Franciscoban egyre inkább nyár van, a higany valahol 25 fok kötül kolbászolna ha nem Farenheitben mérnék a meleget az amerikaiak. A héten nekiláttam kicsit összekapni magam, lementem úszni, futni, racket ball-ozni meg kondizni a sport központba párszor, és végképp felhagytam…..
Azzal kezdeném, hogy ez nem az aminek látszik. Vagyis pontosan az aminek látszik, való igaz, a dressz kihangsúlyozza a mellkasszőröm...igen valóban, görög volt a falóban. No de elmondom hogyan is volt. az egész egy meghívóval kezdődött egy Lady Gaga partyra, ami fogalmam sincs mit…..
A Fleet Week minden évben ilyen tájt zörgeti meg a san franciscóiak ablakait hasogatja dobhártyáikat, és készteti szaporább ütemre a szívverését azoknak akik számára jól és ismerősen cseng a név: Blue Angels. A kék angyalok nem kurvák, még csak nem is varieté táncosok, bár…..
A minap Búvárral ellátogattunk Alcatrazra. Több hajójárat is indul napközben és késő este is a sziklára ahol 1930 és 1963 közt olyan népek laktak akikkel legkevésbé sem szeretnék egy asztalnál vacsorázni, már feltéve ha élnének. Legtöbbjüknek azóta csúnya vége lett. A…..
Ami amerikaibb egy Baseball meccsnél az talán a Függetlenség Napja, vagy egy kellően nyálas film a függetlenség napjáról. A Baseball meccs több okból is felettébb amerikai, nem csak a játék az, hanem annál inkább a körítés. Ahogyan Jenőbá mondta még gyerekkoromban, a…..
San Francisvotól Délre az egyes úton végig a part menti sziklákon autózva jutunk el Pacifico-ba ahol ez a fegyház és nevelőintézetre emlékeztető nevű, amúgy igazán békés kisváros található, kábé háromnegyed óra autózás árán. Pescaderoban nincs sok látnivaló, van egy…..
San Francisco a Fesztiválok és a sokszínűség városa. Mondhatnánk a sokszínű fesztiválok városa is egyben. Béke fesztivál, szerelem fesztivál, meleg szerelem fesztivál és csak amolyan mezei fesztiválok sora tarkítja az őszi városképet. A minap még az eső beállta előtt a…..
Napa Valley a kaliforniai borok völgye, ahol európai borászcsaládok hatalmas chateau-i emelkednek hatalmas szőlőbirtokokon. korántsem klasszikus európai borvidék, egyrészt monumentális, 150 mérföld hosszan terül el, másrészt a szőlő nem a lankákat tarkítja, hanem a sík talajon…..
Elkerülhetetlen volt, hogy előbb utóbb ellátogassak klubokba ahol vörös és bordó derengő félhomályban latin ritmusok pendülnek valódi hangszerekből, valódi salsát táncolnak igazán jó táncosok, és megannyi margaritától becsiccsentett külföldi amatőr, akiket nem nehéz…..
No arra gondoltam közzé teszek néhány képet és írok hozzájuk pár sort, amire már korábban is volt példa. No igen az egyetem. Beszélhetnék itt mindenféle frenetikus részletekről, hogy emitt micsoda infrastruktúravan, és mindenki hanyattvágódhat a belépőkártyás rendszertől…..
Mindnyájan ismerjük a hiedelmet, miszerint az amerikaiak minden műtárgyra és épületre rácsodálkoznak ami 50 évnél idősebb. Ez a sztereotípia közel olyan népszerűségnek örvend, minthogy az amerikaiak kövérek. A sztereotípiákról annyit, hogy sok esetben segítenek eligazodni az…..
Twin Peaks nagyon is létező hely, emitt van a szomszédban, amolyan kilátóhely féle, kerékpárosok ott edzenek fel le tekerve, kanyarogva a szerpentin szerű úton. Single speeddel és fixie-vel számomra rémálomszerű oda felkaptatni, de mesés bringa út, és vezetni is igazi élmény,…..
Tegnap lementem a partra amiről a minap már írtam, és készítettem néhány képet.Elméletileg tüzet rakni és betintázni tilos, de a gyakorlat azt mutatja, hogy napnyugta után a parton végig 50 méterenként tábortüzek virítanak, körülötttük illuminált arcok, kivéve az állapotos…..
Kicsit most csalunk, mivel a kép az Oak Bar-ban a felirat szerint 2008-as, valójában dátumozási hiba a készülékben, a kép a napokban készült. A csalás azonban csak most jön, én ugyanis már SF-ban tengetem napjaim, lábomat nyaldosná a hűs óceán ha most épp nem egy kávézóban…..
New York egy nagyon élhető város. Kiszámítható is, a közlekedést illetően legalábbis mindenképp. Nagyon pontosan behatárolható mennyi időmbe telik egyik helyről a másikra eljutni, akár gyalog akár tömegközlekekedéssel. Azt kell mondjam koránt sem vagyok elájulva a metrótól,…..
Vagy 15 éve, hogy először voltam New York-ban és több mint tíz éve, hogy határozottan vissza vágyom kicsit...nem kicsit, hanem nagyon. Nem véglegesen, csak egy hosszabb látogatásra, nem mint túrista, hanem inkább, hogy amúgy blend in, és mingle.... New Yorkban nem kell hogy new yorki…..
Pávkó 2009.08.14 22:20:11
@Klaudiaanyu: Muhaha... nem hagytam ki, amúgy kettő is van a Magnoliából, az egyik fenn az ötödik sugárúton, a régi meg ugye a Bleekeren. Az almás krisp csodás dolog való igaz. Pápá!! New York gondol rád bébi!
No igen. New York nagyon mozgalmas hely, tele odahaza furának titulált arcokkal akik teljesen veszélytelenek, mindenki érzi hogy New Yorkban van és akként is viselkedik. Közvetlen barátkozó, néhol őrült, de maximálisan jóindulatú. Akár a Macys-ben vásárolsz akár a sarki…..
Bő két éve szolgál nálam a Tehén. Annak idején azért vettem benzinest, mert bár SUV-ban elfogadhatónak tartom a dízelt, Toyotás Józsi azt mondta, semmiképpen ne vegyek használt dízel Toyota terepjárót, mert ő évtizedek óta foglalkozik Toyotákkal, de ilyet (jó használt dízel…..