Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gefy

38 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
soraim.blog.hu Grafit 2014.06.26 19:50:51
                Az ötletek kezdettől fogva velem vannak. Akad belőlük, amelyik hamar megvalósul, gyorsan eljut odáig, hogy lesz belőle valami, de a legtöbbje évekig húzódik. Rakódik… Ülepszik… Várja a maga napirendre-kerülését. Tévelyedését. Aztán sokszor nem is az lesz belőle, aminek szerettem…..
gefy 2014.06.26 20:12:49
gefy naplója Kezest ne vigyek? 2007.09.03 21:16:02
Biztosan én vagyok a hülye, sőt ráadásul naiv is.Mert még mindig azt hiszem, hogy a vevő a Vevő, a szolgáltató meg azért van, hogySzolgáltasson. Lehetőleg minél egyszerűbben.Ha mesélik, biz’ Isten nem hiszem el, pedig tényleg így történt.Láttam egy hirdetést a tévében.…..
Egyik napilap  cikke szerint azért vették el egy Csongrád megyei településen - Zákányszéken - Kálmán Andreától két gyermekét, mert az asszonyt boszorkánysággal vádolják. Az elsőszámú vádló természetesen a volt férj, aki egyébként korábban a település jegyzője…..
gefy naplója Így írtunk mi 2007.08.27 17:59:00
Vitathatatlanul az elmúlt hét egyik vezető belpolitikai híre és eseménye a Magyar Gárda megalakulása, eskütétele volt.Minden politikai erő megszólalt, politológusok, történészek, szociológusok elemezték, a kialakult vagy kialakulófélben lévő helyzetet.Természetesen véleményt…..
gefy naplója Európa határán 2007.08.24 19:07:00
Tegnap megígértem Beninek, hogy ma átviszem Szabadkára néhány barátjával egy osztálytársukhoz.Szeged-Szabadka ötven kilométer, egy óra alatt megjárom. Gondoltam.Az egy órából öt órás várakozás lett visszafelé. Ötven kilométer öt óra alatt nem rossz teljesítmény. Gyalog,…..
gefy naplója SZINesedünk 2007.08.23 15:31:00
Először is volt a félelem és aggódás. Úristen, mi lesz, ha majd a mi gyerekeink is oda járnak, ott lesznek egész nap, egész héten. Sőt....Aztán ez is eljött. Először csak egy, majd kettő, most meg már mindhárman SZINezik az augusztus végét. Persze nem egyformán.Először…..
Miénk, húszasoké, harmincasoké, negyveneseké, mindenkié. Miénk, akik eddig talán csak hallottunk a Szigetről, miénk, akiknek a gyerekei, unokái a mindennapos szigetlakók. Miénk, akik hátizsákkal, kisszékkel, takaróval álltuk a sarat a HÉV-nél, a hajóállomáson és egyáltalán…..
Meaculpa-féle egy táborvezetőnek, mert alapvetően biztos nem benne van a hiba...  ...hanem bennem. Mert ha rossz is, ha haszontalan is, ha csintalan is, ha nem is fogad szót, ha néha úgy érzem, „vissza kéne cserélni”, mert nem talál semmit, nem olvas, nem gitározik,…..
Tegnap írtam itt a Blogban arról, hogy az összevont szentesi középiskolák élére meglehetősen fura körülmények között nevezett ki új igazgatókat a Csongrád megyei önkormányzat. A bejegyzés végén megjegyeztem, hogy milyen jó lenne, ha a „pártkatonás kinevezés”…..
Szentesen összevonta a fenntartó megyei önkormányzat a Horváth Mihály Gimnáziumot a Boros Sámuel szakközépiskolával és a Zsoldos  Ferenc Középiskolát  a Pollák Antal Műszaki szakközépiskolával. Az integrált intézmények élére egy évre új igazgatókat neveztek ki…..
gefy naplója Túltoltuk Béláim! 2007.07.24 23:27:00
Rátóton már megint túltoltak valamit.Emlékeztek még a Rátóti legényanya Béláira, akik addig tolták a dombot, a kocsmát, a tanácsházát, amíg minden eltűnt körülöttük. Aztán rájöttek a titokra. Túltolták, csak ez lehet a racionális magyarázat.Hát így járt valahogy a…..
Nekünk tényleg Mohács kell! Itt már mindenki megbolondult, aki még valamilyen szerencse folytán esetleg mégsem, az meg attól bolondul meg, hogy mi a fene folyik most már hetek, hónapok óta. Cherchez la femme! avagy Keresd a nőt! - mondja a művelt francia, de mondhatjuk velük…..
Ugye mindenki ismeri a naponta százszor hallott reklámszlogent?"Kérdezze meg háziorvosát, gyógyszerészét...."Hát ma kicsit csalódtam a gyógyszerészekben.Történt ugyanis, hogy reggel fájt a füle Zsombornak. Bementem Szeged legnagyobb gyógyszertárába, hogy…..
Fantasztikusan érdekes és látványos szimulációs összeállítást találtam az egyik portálon. A Purdue Egyetem kutatói minden eddiginél részletesebb programot készítettek a 2001. szeptember 11-i World Trade Center (WTC) elleni repülőgépes akcióról. A mostani szimuláció a Boeing…..
Hallom az egyik Internet-szolgáltató reklámjában, hogy felejtsd el a korlátokat, internetezz szabadon! Csak egy kattintás és szörfözz a világban!Csábító, de azért tessék vigyázni azzal a kattintással.Pláne nem szabadon, ahogy azt egy 18 éves fiatalember gondolta a napokban…..
gefy naplója Virágzik a Tisza 2007.06.10 21:06:00
Szomorú a Tisza, mikor kivirágzik.- Ki ne ismerné Dankó Pista nótáját, arról a néhány óráról, mikor a természet megújulásának, újjászületésének páratlan pillanatainak lehetünk részesei. Csak a legszerencsésebbek, a legtürelmesebbek lehetnek szemtanúi a kérészek…..
gefy naplója Hogyan nevezzelek? 2007.06.06 13:49:00
A Könyvhét – egyébként gazdag - szegedi programjának tegnap este Vámos Miklós volt a vendége.Bár a szakadó eső beszorított bennünket egy, - idővel levegőtlenné váló, a felszálló párától szaunához hasonlító - kávéházba, ennek ellenére kellemes hangulatú…..
Amikor az első virágcsokrot kaptam Pedagógus-napon, még nem voltam 20 éves. Egy falusi iskola ötödik osztályosai hozták, valószínű valamelyik ház előtt szedték az iskola utcájában azt a néhány szál rózsát, amit izzadt kis tenyerükben szorongatva nyújtottak át, s valami…..
gefy naplója Olvasni jó! 2007.05.31 21:42:00
„ Ha mélyen elgondolkodó írót akarsz látni, kérdezd meg tőle, hogy miről szól a könyve!Mert ez olyan, mintha megkérdeznéd a nyulat, hogy milyen a répa.”Körülbelül ezzel a gondolattal nyitotta meg ma délután a Dugonics téren a 78. Könyvhetet Podmaniczky Szilárd.Hogy…..
Mintha csak ma lett volna. Pedig pontosan húsz éve. Zsuzsa reggel telefonált a klinikáról, hogy kezdődik. Szülni fogunk! Mármint persze csak Ő, meg a kicsi. Mert gondolom a baba számára legalább akkora megpróbáltatás a születés, mint az Édesanyának a szülés. Milyen szép szó.…..
  Alig egy hónapja írtam le, hogy egy fiatal kollégával ismét gazdagabb lett a szegedi égi-tévés csapat. Ma megint kevesebben lettünk. Elment Regős Sándor.Mi, szegediek Szegediként tiszteltük, a sportosok, a külpolitikusok, a Híradósok, mind-mind magukénak érezték. Mert…..
Amit csak lehetett, mindent leírtak már ez idáig Zsanettről és iszonyatos történetéről öt rendőrrel azon a május 4-i éjszakán. Mindent, amit tudnak, gondolnak, remélnek, sejtenek vagy éppen szeretnének.Persze biztosat csak ők hatan tudnak. Csak remélni lehet, hogy egyszer…..
Vasárnap lesz Anyák Napja. Bizonyára nem is tudjuk mekkora ajándéka a sorsnak, hogy Édesanyánk kezébe adhatunk egy szál virágot, megcsókolhatjuk homlokát és azt mondhatjuk: Köszönöm, hogy vagy nekem!Sokan azonban csak a temetőbe vihetnek egy szál rózsát. Ők is, akikről jó…..
gefy naplója Temesvári séta 2007.05.01 20:05:00
  Tegnap Temesváron jártam. Régen, nagyon régen voltam ott utoljára. Egészen pontosan 1989. december 22-én éjjel. Akkor egy kicsit zajos volt a temesvári Opera tér. Itthon már a karácsonyra készültünk, de közbejött a történelem. Mi néhány kollégámmal úgy éreztük,…..
gefy naplója Nosztalgiás ünnepem 2007.04.30 21:25:00
„Itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse...” - vajon honnan, milyen mélységekből tör elő évről évre e napon ez a dallam? „Zengjen a dalunk pajtás” - harsogtuk már hetekkel korábban kedvenc tavaszi ünnepünk előtt az iskolai énekórákon Kadosa…..