Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antik

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Győr városának egyik legszebb terét a múlt héten letarolták a földmunkagépek, elpusztítva a város középkori múltjának egy hatalmas szeletét. Tették mindezt térrekonstrukciónak nevezve, közpénzből, a város megbízásából. De foglaljuk össze, röviden, hogy mi történt, az…..
Antik 2009.04.15 21:45:36
@Édes Anna:
Kedves Anna!

Nem szeretnék durva lenni, de az a szomorú, hogy ezzel egyetértesz. Az ilyen kommentekből látszik (és ez persze nem csak Rád vonatkozik, mert láttam, hogy más is gy gondolja), hogy ki a laikus és ki az aki tudja mi is az a régészet, és mit is csinálnak ezek a szakemberek.

Egy ásatáson nem csak a leletekről van szó, hanem a kontextusukról stb...Azzal, hogy eldózerolják a terepet sajna nem csak a lehetséges leletektől "szabadulunk meg", hanem az információnyerés esélyétől is.
Antik 2009.04.16 17:21:11
@Édes Anna:
Kedves Anna!

Ne haragudj, ha félreértettelek.
Az az igazság, hogy tegnap már teljesen felhúztam magam ezeken a kommenteken, és amikor láttam a Tiédet az volt az utolsó csepp a pohárban és bevallom elöntött a düh és már nem tudtam józanul gondolkodni, azért is írtam, hogy nem csak Rád vonazkozik (illetve most már tudom, hogy Rád nem).
Tény, hogy eléggé egyoldalúan látom az egészet, és ezen nehéz változtatnom.
Ne haragudj tényleg, már nagyon felhúztam magam.
Az is igaz, hogy a régészeknek kell megismerteni másokkal, hogy milyen szép (és nehéz) is ez a szakma, de amíg ilyenek itthon megtörténhetnek nincsenek vérmes reméyneim :(

(és még mennyi ilyen van/volt/lesz, amiről nem is tudunk)