Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vilike66

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.A katasztrófa önmagában súlyos. De a környezeti kárt "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájának"…..
vilike66 2010.10.11 07:05:03
@Pásztörperc: Némi tévedésben élsz, nem tudom mi a tényleges szakterületed, de mint vegyésztechnikus aki már 20 éve felszíni vizekkel foglalkozom, laborvezetőként, azért reagálnék néhány felvetésedre.
Igazad van maga a vörösiszap a fenti feltételek mellett nem fog a vízbázisba jutni, de a felszínen lerakódott iszap ahogy szárad bizony rettentő jól porlik.
A benne lévő nehézfémek oxidjai a szálló porral a szervezetbe jutva a légutakon keresztül bizony súlyos hörgőgyulladást okoz. Nem véletlen hogy az elmúlt két nap száraz időjárás hatására már csak pormaszkban dolgozhatnak a helyreállításban résztvevők. Most gondolj bele, ha ezt a réteget nem takarítják el, akkor milyen életminőséget kell elviselniük az ott élőknek, pormaszkban egész életükben, na ne hülyítsük egymást.
De nem a vörösiszap a legnagyobb gond, hanem a NaOH mely természetesen kristályosodik és por alakban a levegőbe jut.
Igaz hogy idővel karbonátosodik a levegő CO2 tartalma miatt de ez nem egyik napról a másikra következik be. Tudod a nátronlúg kökeményen tönkreteszi a nyálkahártyákat, a szem szaruhártyáját és az emberi test kültakaróját. Szóval nemcsak pormaszkot, hanem teljes vegyvédelmi felszerelést kellene az ott élőknek jópár évig viselni.
Szerinted ez nem probléma?
Várom válaszod
B-oldal Ganxsta Zolee a Neo FM-en 2009.11.19 11:37:00
Megvolt az első reggeli adás a Sláger helyén, a 100.8-on sugárzó Neo FM-en és a Danubius 103.3-as frekvenciáját elnyert Class FM-en. Politikáról egyelőre szó sem volt, érezni lehetett, hogy más rádiót hallgat az ember. Én azért kapcsoltam be reggel mindkét adót, mert meg mertem…..
vilike66 2009.11.20 05:20:21
@KeeperBp: Hibás az érvelésed. Nem lehet kényszeríteni senkit, hogy számára érdektelen zenét hallgasson, gondolom neked is hiába játszanának Galambos Lajost a nap 24 órájában, max lekapcsolnád még a biztosítékot is a villanyóra dobozába. Politikai mutyi miatt lett elvéve a rádióhallgatóktól a már megszokott napi menázsiájuk.
Hidd el nagy bukás lesz az új rádióknál, ha ez a kínálat marad. A kutya sem fogja hallgatni őket a rétegzene miatt. Most ne gyere azzal, hogy csak ez a stílusirányzat a minden. Én nemzeti rockot hallgatok, és nem követelem azt, hogy három országos adón csak az legyen hallgatható. Te lennél a legjobban felháborodva azon is, ha nem lenne más választási lehetőség. Ne minősíts senkit az ízlése miatt, mert ezzel csak saját magadat minősíted.
Nem adok két-három hónapot és az új rádiók visszatérnek a tényleges "sláger" színvonalra, a hallgatottság hozza a reklámbevételt. Ezzel nem lesz nagy a hallgatottság.
comment:com Szétesett a Danubius 2009.11.19 01:19:00
Miért olyan megható, ha egy tucat részeg ember sírva vigad? Hát, ha zenét keverünk alá, ha kicsit felhúzzuk a basszust, hogy az elhaló suttogás a dobhártyánkban dübörögjön lágyan, akkor a szemek környéke rögtön kigyullad, mintha rákos kisgyerek kezei közt csendben haldokló…..