Regisztráció Blogot indítok
Adatok
házé82

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelentős meglepetésre harmadik helyen zárt Minszkben a divízió 1-ben újonc magyar ifjúsági válogatott. Öt másodpercre voltak a fiatalok az A csoportba jutástól. Ancsin László, a csapat szakmai vezetője nap mint nap kifejtette álláspontját nálunk. Most Marton Tibor, a csapat…..
házé82 2009.04.15 18:33:28
Sziasztok!

Ez az elő kommentem itt, eddig csak olvasói minőségben látogattam a blogot. Nekem is ismerős volt a címben szereplő idézet a The big book of hockey trivia című könyv War of words fejezetéből.

Az ide vonatkozó rész megtalálható az alábbi linkre kattintva a 3.12. pont alatt.

books.google.hu/books?id=31znPJH56zAC&pg=PA65&lpg=PA65&dq=fred+shero+play+for+the+emblem+on+the+front+not+the+name+on+the+back&source=bl&ots=a7sBlyZa1w&sig=SgNEceJjxePuN73GH3gD674UEL0&hl=hu&ei=KPTlSaG7Ko2PsAaUmYCiCw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6l

Ezek szerint a „You play for the emblem on the front, not the name on the back.” gondolatot Fred Shero fogalmazta meg philadelphiai edzősködése idején. Shero 1971-től 1978-ig töltötte be a Flyers edzői posztját.

Kíváncsi lennék, hogy az 1980-as olimpiai felkészülés alatt Herb Brooks jelezte-e, hogy „a címer elől fontosabb, mint hátul a név" alapelvet az egyik kollégájától kölcsönözte. Az is érdekelne, hogy az olimpiai bajnoki cím elnyerése után kérdőre vonták-e a nyilatkozat esetleges elmaradása miatt. :-)

Gratulálok az U18-as válogatott remek teljesítményéhez!