Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu

28 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párkapcsolati tanácsadóként leggyakrabban két területtel foglalkozom: függőségek és szerelmi háromszögek. Rám jellemző módon mindkettőt az addiktológia megközelítéséből kezelem.  Talán furcsának hangzik, de valójában a két terület nagyon is összefügg.  Ha valaki valamiben nem tud mértékletes…..
Miből tudom, hogy a házastársamnak munkahelyi viszonyt folytat? Napunk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. A munkahelyek mamár zömmel projektszemléletben működnek ,éppen ezért egy-egy kollégához nagyos intenzív kapcsolat köthet össze bennünket és házastársunkat is. Ha ellenkező nemű kollégával …..
A különböző kifestő füzetek és rajzolós tanfolyamok reneszánszukat élik manapság. Érdemes elgondolkozni, hogy vajon miért pont most van erre ekkora igény? Sok-sok összetevője van annak szerintem, hogy most miért van ekkora igényünk önmagunkkal lenni, kicsit lecsendesedni, befelé figyelni,…..
Egy amerikai felmérésben az elvált pároktól megkérdezték miért ért véget a házasságuk. 86 % -a azt mondta , hogy az elégtelen illetve rossz kommunikáció miatt.   Ez egy igen magas szám, ami mindenképpen azt mutatja, hogy a pároknál, amikor a szerelem elmúlik azzal egyidőben elmúlik az a képességük…..
Az életem sok területén én elég határozottnak és kellően magabiztosnak éreztem magam , mégis a 30-as éveimben belecsúsztam egy szeretői viszonyba, ami évekig tartott.  Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogyan történhetett meg ez akkor velem? A választ erre csak így utólag tudom megadni, mert…..
Nagyon gyakori, hogy olyan férfiak keresnek meg, akik sokáig azt gondolták magukról, hogy ők soha nem kerülhetnek bele egy szerelmi háromszögbe. Lehet, hogy te is éppen ezt gondoltad sokáig magadról, és még azt is, hogy maximum azt tudtad feltételezni önmagadról, hogy ha mégis egyszer megtörténne…..
    Itt a vakáció a szabadságok ideje, érdemes beszélni arról, hogyan lehet a nyaralásunkba, pihenésünkbe tudatosságot belevinni, és egy kis lendületet felfrissülést adni a párkapcsolatunknak. Ha tehetitek, minimum 2 hetet vegyetek ki egyszerre. Ez azért fontos, mert egy hét szabadság nem igazán…..
 Újra együtt a megcsalás után   Hogyan beszéljük meg? Sok pár esik bele abba a hibába, hogy azt azt hiszik, félrelépés után a kapcsolat pusztán azáltal újra felépíthető, hogy kellemes programokat szerveznek, és jól érzik magukat együtt. Noha kétségtelen, hogy az együtt töltött minőségi idő nagyon…..
Megcsal a párom… Amikor kiderül, hogy hosszú ideje tartó házasságunkban a másik fél hónapok, esetleg évek óta megcsal, viszonyt, vagy - mostanság nem is túl ritka esetben – akár egy másik családot is fenntart, úgy érezzük, minden összeomlik körülöttünk. Veszteségek lavinája indul el bennünk.…..
Mit is jelenet valójában a lojalitás egy párkapcsolatban?  Sok definíció létezik, amelyek a lojalitást a hűséggel kötik össze, valójában azonban azt gondolom, ez csak egy megközelítése ennek a problémakörnek. Nem csak a társunkhoz való hűséget jeleneti, a megcsalás értelmezésében a lojalitás…..
  Tisztában vagyok azzal, hogy  mennyire nehéz a párkapcsolatban a férfit bevonni , hogy külső segítséget kérjenek a  kapcsolatuk javítására, helyrehozatalára vagy megmentésére. Sok visszajelzést kaptam nőktől, hogy nagyon jönnének a Balansz Tréningekre, de a párjaik nem…..
  Az eddigi egyéni és párkapcsolati megoldásközpontú tanácsadásaimnál azt tapasztaltam, hogy nagyon sok feszültség, vita, harag, sértettség oka az, hogy nem tudják a párok megértetni magukat egymással, illetve félreértik egymás szavait, érzéseit. Folyamatos képzésem során sokféle módszert,…..
 Talán az egyik legfontosabb kérdés, amikor kiderül megcsaltak minket vagy éppen mi csaltuk meg társunkat, hogy megbocsát-e vajon nekünk vagy mi képesek vagyunk-e erre… Az eddigi esetekből összegyűjtött tapasztalataim szerint két típusú ember van. Az egyik képes és tud…..
Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu 2013.07.10 12:27:35
Kedves Szöszi,
Nagyon nehéz helyzetben vagy valóban, a kilátástalanság , a terhesség, a ki be járkál az életetekben a férjed nagyon sok erőt és energiát elvehet tőled, Legfőképpen pedig a reményt és a problémában ragadást idézi elő ez az állapot.
Ha nem érzed tolakodásnak, mint a blog gazdája pár segítő kérdést feltennék neked, ami talán segít elindulni valami felé.
1. Az elmúlt időszakban volt e olyan nap amikor jobb volt a helyzet? Amikor kevésbé érezted a nehézségeket körülötted?
2. Mi az, amit eddig kipróbáltál az utóbbi hetekben a férjednél, hogy megoldjátok a helyzetet? Hasznos volt e?
3. Hogyan próbálsz megküzdeni a mindennapokban? Mit csinálsz, hogy rosszabbra ne forduljanak a dolgok?
4. Ez tudom nehéz, és furcsa kérdés, de ha csoda történne míg te alszol, és megoldódna a problémád, reggel mikor felkelsz, milyenek látnád és hogyan képzelnéd el azt a napot, amikor már eltűntek a nehézségeid?
5. Mi az amit megteszel ebben a nagyon nehéz helyzetben önmagad érdekében? Mi az ami hasznos neked ilyenkor, hogy egy kicsit is jobban legyél?
6. Szerinted lehetne rosszabb is mint most? Ha igen akkor miben?
7. Mit gondolsz ki, vagy mi aki tudna neked ebben a helyzetben segíteni, támogatni?
8. TEgyük fel, hogy egy 10-es skálán, ahol a 10 képviseli a teljes küzdőképességed és a 0 a teljes eszköztelenséget, akkor hányason vagy most?
9. Kérdezz meg 5 ismerősöd, rokonod, barátod, mi az az 5 dolog amit irigyelnek a személyiségeden, amiről azt gondolják az a te erőd, és amiben jó vagy?
Ezek tudom nem egyszerű kérdések, de ha találsz rájuk választ akkor talán egy kicsit beljebb tudsz jutni. előre tudsz lépni. Írhatod ide is a válaszaid, vagy csak magadnak, vagy oszd meg egy olyan barátoddal aki támogat, most ebben a nehéz helyzetben, vagy küld el nekem ide: info@etanacsadas.hu
Sok erőt és reményt neked addig is!
Bernadett
A következő webelőadás március 4. "Miért fáj ha megcsalnak? Mi van a megcsalás után?" A következő témákat, kérdéseket fogjuk együtt boncolgatni:* Mitől függ, hogy hogyan reagálok arra, ha megcsaltak?*Van e helyes reakció, ha megtudom megcsalt a párom? *Érdemes e harcolnom valakiért aki…..
Gelsei Bernadett blogja A Hűtlen 2010.05.11 14:19:00
 A hűtlen A szerelmi háromszögben kialakult szerepek részletes bemutatásában a hűtlen helyzetét nem ismertettem még. A helyzet megértése segítségére lehet azoknak, akik ezzel a szereppel azonosulnak, vagy éppen nem tudják, milyen lehetőségeik lehetnek a változtatásra, a szerepből…..
Olyan csajok, nők, asszonyok jelentkezését várom, akiknek a párja napi marihuána fogyasztó. Ha megszólítva érzed magad, és régóta zavar a pasid füvezése, és nem tudod, hogy mit kell tenned, vagy kibeszélnéd magadból, akkor itt a nagy lehetőség, hogy diszkréten, kényelmesen és biztonságosan megtedd.…..
Külföldön élő magyarok figyelem! Ha párkapcsolati problémád van , azon belül is kifejezetten szerelmi háromszögből fakadó és úgy érzed jól jönne egy magyarul beszélő szakember alkalmankénti segítsége ,akkor ez a felhívás neked szól. Most lehetőséged van online igénybe venni  2 alkalmas…..
 Ha már a férfiak megcsalásáról beszéltem akkor itt az ideje megnézni a másik oldalt is, vajon mi az oka annak amikor a feleség tart szeretőt. Egy magyar társkereső oldal nem reprezentatív kutatása szerint 9 ok van amiért a nők szeretőt tartanak. Véleményem szerint a 9 okot nem lehet külön…..
Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu 2012.04.13 20:52:32
@ta-lány:
Köszönöm szépen és örülök a jó döntésednek!
 Egy szerelmi viszony diszkrét, mint ahogy ez a teszt is: http://etanacsadas.hu/kerdoiv/index.php?sid=98787és ha úgy érzed elkelne a segítség, akkor az is diszkrét és anonim tud lenni, csak használd:http://etanacsadas.hu/info@etanacsadas.hu ..
 Ahhoz, hogy változtatni tudjunk helyzetünkön, legyünk bármely szerepben is a szerelmi háromszögben első lépésben fontos, hogy hárításunkat, tagadásunkat megszüntessük. Az az lássuk be, hogymegcsalt feleségként/ férjként élni nem éppen büszkeséggel tölt el bennünket a hétköznapokban és nem is…..
 Még a legszebb nőket is megunják egyszer és megcsalják mondja a szólás. De, ha ez igaz, akkor valóban semmit sem lehet tenni a félrelépés, megcsalás ellen? A következőkben összeszedem azokat az általános okokat, amelyek a férfiakat a megcsaláshoz vezetik. Mellőzöttnek érzi magát a…..
 Először arra szeretnélek kérni, hogy töltsd ki ezt a tesztet http://etanacsadas.hu/kerdoiv/index.php?sid=88734&lang=hu Ami miatt, mégis úgy éreztem, hogy a teszt kitöltése után megszólítalak, annak két oka van.Az egyik ok, hogy amikor megtanultam a párkapcsolati problémák…..
 Hogy birkózz meg a sóvárgással  Vágyakozás, sóvárgás az anyag után természetes reakció, főleg akkor, amikor abba akarod hagyni vagy csökkenteni szeretnéd a fogyasztásod. Ugyan maga az érzés nem kellemes amíg tart, de nem is ártalmas rád nézve. Idővel kevesebb lesz a sóvárgásod miután…..
Szerelmi háromszögben élni nagyon nehéz, főleg ilyenkor ünnepek alatt. Szeretőként egyedül tölteni ezt az időszakot nagyon magányos és érzelmileg megviselő. Várva mikor tudja felvenni velünk a kapcsolatot és örülni minden kis jelzésének (sms, email, facebook, iwiw), arról álmodozni, hogy esetleg pár…..
Hogyan ne csaljanak meg? Hogyan ne lépjek félre?   Sokféle írást lehet olvasni a párkapcsolatok jó működéséről, hogy miként, milyen technikákkal tartsuk életben és újítsuk meg azt. Azt gondolom, én sem fogok semmi újat mondani, ami azonban kicsit más, hogy mire helyezem a hangsúlyt. És én a…..