Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Népi Angyal

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
HamPLÓ Tetők káosza 2009.09.23 00:12:00
A minap arról írtam, hogy nézzünk az ég felé, most a másik irányt javasolnám. Na jó, nem az égből, csak valami átlagnál magasabb helyről tekintsünk lefelé egy kicsit. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem a nagyvárosi érzethez szükségem van arra, hogy ameddig csak ellátok, minél…..
  És mégis mit gondolt, a mercis megijed, elszégyelli magát és hazáig hüppög? Hát nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Népi Angyal 2009.04.15 13:20:01
Velem gyalogosan esett meg egy kísértetiesen hasonló eset, éppen egy hónapja. A helyszín a Nagy Lajos király útja Zuglóban: jól belátható, egyenes, kétsávos út. Itt egy kijelölt átkelőn akartam átkelni a barátnőmmel. Láttam, hogy féktávon túl, de elég tempósan jön egy kocsi (mögötte még néhány). A KRESZ-ben és a vezető józanságában bízva kézen fogva leléptünk az úttestre.

Az autós nem fékezett, hanem kicentizve kikerült - kb. 20 centire ment el mellettem, amikor már egy méterre álltam bent az úttesten. Ezen úgy felhúztam magam, hogy rácsaptam a motorháztetőre egy, a kezemben tartott konyhai alufóliatekerccsel (éppen bevásárlásból tartottunk hazafelé).

A vezető satuféket nyomott, majd beletolatott a következő autóba, amelyik szabályosan megállt a zebra mögött. Eközben állítólag (én észre sem vettem, csak a szemtanúk), megpróbált rükvercből elütni, de ez nem jött össze. Eközben kis híján elcsapott egy másik nőt is, aki szabályosan megpróbált átmenni az úton.

Amikor látta, hogy összetörte a lökhárítóját, és garantáltan ugrott a bónusza, kiugrott a kocsiból, és ököllel rámtámadt.60 év körüli, nem túl megtermett munkásember volt, de azért sikerült egy orrvérzést és néhány zúzódást okoznia. Nem akartam megverni, de óvatosan lefejtettem magamról. Amikor ránézett a kocsijára, és kiszúrt egy húszforintosnyi horpadást, amit szerinte a kartonhenger okozott a doblemez élén, és ismét elkezdett őrjöngeni, de már csak verbálisan.

Egy óra múlva kiérkeztek a rendőrök, és mindkettőnket bevittek a kerületi kapitányságra, majd mindkettőnk ellen vádat emeltek garázdaságért! Viszont az illető ellen testi sértésért és közúti veszélyeztetésért nem - sőt, rögtön kihallgatták és elengedték, míg engem hajnalig bezártak a fogdába. De állítólag ez a normális eljárás...

Az elmaradt feljelentéseket azóta pótoltam, és igazán kíváncsi leszek, hogy hogyan ítéli meg a bíróság az olyan hirtelen felindulásból elkövetett károkozást, amit egy papírtekerccsel okoztam (volna), azok után, hogy másodmagammal kis híján szándékosan elütöttek, majd megvertek.

A cikkben szereplő esetben nehéz eldönteni, hogy ki a hibás, de alapvetően azon a nagyon egyszerű állásponton vagyok, hogy általában az, aki kezdte. Tehát ha valaki aggresszív és szabálytalan, számítson rá, hogy másokban is felmegy a pumpa.

Népi Angyal 2009.04.15 14:09:09
@Jean-Baptiste Emanuel Zorg:

Hát igen, így jár az, aki szabályosan át akar kelni a gyalogátkelőn. Persze igazán szerencsém van, hiszen már 50-es tempóval is rámhúzhatta volna a volánt, hisz őneki ehhez is joga van... :(